Anadolu Hayat Emeklilik en fazla tercih edilen şirket

Hayat sigortacılığı ve bireysel emeklilik alanlarında faaliyet gösteren Anadolu Hayat Emeklilik yılın son çeyreğine girerken de istikrarlı büyümesini sürdürdü. Geçen yılın aynı dönemine göre net kârı yüzde 8,4 oranında artarak 30,3 milyon YTL'ye ulaşan Anadolu Hayat Emeklilik'in aktif büyüklüğü ise 3 milyar YTL'yi aştı.

Hayat Sigortacılığı ve Bireysel Emeklilik branşlarında faaliyet gösteren ve hisse senetleri İMKB'de işlem gören ilk ve tek şirket olma özelliğini koruyan Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Genel Müdürü Mete Uğurlu, Şirketin 30 Eylül 2008 itibariyle elde ettiği mali sonuçları ve 2008 yılı performansını değerlendirdi. Uğurlu, Anadolu Hayat Emeklilik'in yılın son çeyreğine girerken istikrarlı büyümesini sürdürerek aktif büyüklükte 3,2 milyar YTL'ye yaklaştığını, ilk dokuz aydaki net kârını ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,4 oranında artırarak 30,3 milyon YTL'ye ulaştırdığını belirtti.

Şirketin 30 Eylül 2008 itibariyle 265 milyon YTL hayat primi üretimi gerçekleştirdiğine ve bireysel emeklilik katkı payı üretiminde ise 261 milyon YTL artış sağladığına dikkat çeken Uğurlu, bu kapsamda şirketin hayat sigortalılarına ait finansal varlıkların toplam 1.561 milyon YTL'ye, bireysel emeklilik katılımcılarına ait toplam fon büyüklüğünün ise 1.183 milyon YTL'ye ulaştığını kaydetti. Anadolu Hayat Emeklilik böylece söz konusu kalemler itibariyle, 2007 yılının aynı dönemine göre sırasıyla yüzde 10,6 ve yüzde 45,1 düzeyinde artış sağlamış oldu.

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu değerlendirmesine şöyle devam etti: "Sektörün en fazla tercih edilen Şirketi olarak, dönem sonu itibariyle hayat sigortası müşteri sayımız 779 bin 356, bireysel emeklilik katılımcı sayımız ise 360 bin 631 olarak gerçekleşmiştir. Bireysel emeklilik sistemindeki pazar payımız yıl içinde sürekli artarak katılımcı sayısında yüzde 21,3 ve toplam fon büyüklüğünde ise yüzde 20,4 seviyesine ulaşmıştır. Şirketimiz hayat sigortaları prim üretiminde yüzde 21,6 pazar payı ile sektöründe ilk sırada yer almaktadır. Şirketimiz açısından bu dönemde önem arz eden diğer bir husus ise 2003 yılı Ekim ayından itibaren beş yılda 1,7 milyon katılımcı ve 5,8 milyar YTL fon büyüklüğüne hızla ulaşan, büyük gelişim potansiyeli barındıran ve ülkemiz ekonomisi açısından özel önem taşıyan bireysel emeklilik sistemi kapsamında, Şirketimizce ilk kez teknik kârlılığa ulaşılmış olmasıdır."

Uğurlu, Anadolu Hayat Emeklilik'in güçlü ortaklık yapısı, 329 milyon YTL'ye yaklaşan özsermayesi, yaklaşık bin 700 banka şubesinden oluşan bankasürans ağı ve 300'ü aşan özel acente örgütü ile faaliyet gösterdiğini, Şirketin kârlılık ve verimlilik esası içinde büyümesini sürdürürken, ürün ve hizmetlerini geliştirmeye, sektöre ve ülke ekonomisine katma değerini artırmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Anadolu Hayat Emeklilik hakkında:
Bireysel emeklilik ve hayat sigortası alanlarında hizmet sunan Anadolu Hayat Emeklilik, 1990 yılında "Türkiye'nin ilk hayat sigortası şirketi" olarak kuruldu. Halka açık ilk ve tek bireysel emeklilik şirketi olan Anadolu Hayat Emeklilik, hayat sigortaları ve Bireysel Emeklilik Sistemi'nde en büyük fon yaratan şirket olma özelliğini taşıyor.

Genel Müdürlüğü İstanbul'da bulunan şirketin; İstanbul, Ankara, Adana, Bursa ve İzmir'de faaliyet gösteren Bölge Müdürlükleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Şubesi bulunuyor. Anadolu Hayat Emeklilik, direkt satış ekibi, 300'ü aşan acentesi ve Türkiye İş Bankası, HSBC, TEB, Anadolubank, TSKB ve Bankpozitif'in bin 700'ü aşkın banka şubeleri aracılığıyla hizmet sunuyor.

Bilgi için:
(İlknur Akgül Ardıç, Derya Deniz 0212 212 34 60)