Anadolu Hayat Emeklilik fon büyüklüğünde 1 milyar YTL’yi geçti

Bireysel Emeklilik Sistemi katılımcı sayısında yüzde 21'lik pazar payı ile "en çok tercih edilen emeklilik şirketi" olan Anadolu Hayat Emeklilik, yılın dördüncü ayında 1 milyar YTL. fon büyüklüğüne ulaşarak bu kriterde de pazar payını yüzde 20'nin üzerine çıkardı.

2007 yılında olduğu gibi, 2008 yılında da katılımcı sayısı ve fon büyüklüğünde sektör ortalamasının üzerinde bir büyüme gerçekleştirerek pazar payını artıran Anadolu Hayat Emeklilik, 2008 yılı sonu itibariyle, sahip olduğu bireysel emeklilik katılımcısı sayısını 400 bine ve toplam fon büyüklüğünü de 1,4 milyar YTL'ye çıkarmayı hedefliyor.

22 Nisan 2008 tarihli SPK verilerine göre Bireysel Emeklilik Sistemi fon büyüklüğü 5 Milyar YTL'ye yaklaşmış, 14 Nisan 2008 tarihli Emeklilik Gözetim Merkezi verilerine göre de Sistemdeki katılımcı sayısı 1,5 milyon kişiyi aşmış bulunuyor. İstikrarlı büyümesini sürdürdüğü gözlenen Bireysel Emeklilik Sisteminde 2008 yıl sonunda 7 milyar YTL fon büyüklüğü ve 1,9 milyon katılımcı sayısına ulaşılması öngörülüyor.

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu, Türkiye'nin halka açık ilk ve tek emeklilik şirketi olma özelliğini koruyan Anadolu Hayat Emeklilik 'in, Türk halkının geleceğini güvence altına alma bilincini geliştirme, kişilere yaşam kalitelerini yükselten finansal çözümler sunma ve uzun vadeli istikrarlı fonlar yaratmak suretiyle ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlama misyonu ile hareket etmeye devam edeceğini söyledi.

Mete Uğurlu ayrıca, vakıf ve sandıklardaki birikimlerin BES'e aktarımı ve hak ediş (vesting) süresiyle ilgili yasal düzenlemelerin, sisteme "kurumsal katılımları" artırarak, sektörün gelişmesine önemli katkıda bulunacağını ve şirket olarak bu konudaki çalışmaların kararlılıkla sürdürülmekte olduğunu belirtti.