Anadolu Hayat Emeklilik yılın ilk çeyreğinde net kârını yüzde 62 artırdı

Sektöründe her alanda değer yaratma, referans ve öncü olma kararlılığı ile istikrarlı bir şekilde ilerlemesini sürdüren. Anadolu Hayat Emeklilik'in 2008 yılının ilk 3 ayındaki net kârı, yüzde 62 artarak 8,755 bin YTL oldu.

Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Genel Müdürü Mete Uğurlu, Türkiye'de Bireysel Emeklilik Sistemi ve Hayat Sigortaları alanında 2008 yılının ilk üç ayında yaşananları değerlendirdi. Uğurlu, Ocak-Şubat ve Mart aylarının makro anlamda mevzuat ve yapısal değişimlerle, ulusal ve uluslar arası alanda yeni işbirliği arayışlarının gerçekleştiği bir dönem olduğunu söyledi. Aynı dönemde ürün farklılaştırma gerekliliğinin, müşteri ihtiyaçları ve iletişimine yönelik yoğun yatırımların yaşanacağının işaretlerinin görüldüğünü belirten Uğurlu, Anadolu Hayat Emeklilik'in 2008 yılında Hayat Sigortası ve Bireysel Emeklilik branşlarındaki rekabetin artarak devam edeceği öngörüsünün de güçlendiğini ifade etti.

Mete Uğurlu, Bireysel Emeklilik katılımcı sayısında yaklaşık yüzde 21, fon büyüklüğünde ise yüzde 20'lik bir pazar payına ulaşan Anadolu Hayat Emeklilik'in, sektör ortalamalarının üzerindeki büyümesini sürdürdüğünü; Hayat Sigortaları'nda ilk 3 ayda yaklaşık 93 milyon YTL.'lik prim üretimi ile yüzde 20'nin üzerinde pay elde ettiğini belirtti.

2008 yılı Mart ayı sonunda Anadolu Hayat Emeklilik'in Hayat Sigortası'ndaki müşteri sayısı 750 bin 333 kişiye, Bireysel Emeklilik katılımcı sayısı da 320 bin 557'e ulaştı. Aynı dönemde Hayat Sigortalılara ait finansal varlıkların toplamı 1,486 milyon YTL, Bireysel Emeklilik katılımcılarına ait toplam fon tutarı ise 961 milyon YTL'yi geçti.

Aktifleri yılın ilk üç ayında 2,880 milyon YTL düzeyinde gerçekleşen Anadolu Hayat Emeklilik'in brüt kârı 10,673 bin YTL ve net kârı ise 8,755 bin YTL oldu.

Anadolu Hayat Emeklilik Hakkında:

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası alanlarında hizmet sunan Anadolu Hayat Emeklilik, 1990 yılında "Türkiye'nin ilk hayat sigortası şirketi" olarak kuruldu. Türkiye'nin halka açık ilk ve tek emeklilik şirketi olan Anadolu Hayat Emeklilik, hayat sigortaları ve Bireysel Emeklilik Sistemi'nde en büyük fon yaratan şirket olma özelliğini taşıyor.

Genel Müdürlüğü İstanbul'da bulunan Şirketin; İstanbul, Ankara, Adana, Bursa ve İzmir'de faaliyet gösteren Bölge Müdürlükleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Şubesi bulunmaktadır. Anadolu Hayat Emeklilik, doğrudan pazarlama ekibi, 300'ü aşan acentesi ve Türkiye İş Bankası, HSBC, TEB, Anadolubank'ın 1500'e ulaşan şubeleri ile hizmet sunmaktadır.

Bilgi için:
MPR Halkla İlişkiler A.Ş.
(İlknur Akgül Ardıç, Derya Deniz 0212 212 34 60)
iardic@mpr.com.tr; ddeniz@mpr.com.tr