Anadolu Hayat Emeklilik’in brüt kârı 67 milyon TL’yi aştı, aktif büyüklüğü ise 3,4 milyar TL’ye ulaştı...

Hayat Sigortacılığı ile Bireysel Emeklilik Sektörlerinin Öncü Kuruluşu Olan ve İstikrarlı Büyümesini 2008 Yılında da sürdüren Anadolu Hayat Emeklilik'in Brüt Kârı 67 Milyon TL'yi aşarken, Aktif Büyüklüğü 3,4 Milyar TL'ye ulaştı...

Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Genel Müdürü Mete Uğurlu, Şirketin 2008 yılı sonuçlarına ve performansına ilişkin olarak yaptığı basın açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hayat Sigortacılığı ve Bireysel Emeklilik branşlarında faaliyet gösteren ve hisse senetleri İMKB'de işlem gören ilk ve tek şirket olma özelliğini koruyan Anadolu Hayat Emeklilik, etkin satış organizasyonu, geniş ürün yelpazesi ve müşteri odaklı iş süreçleri ile 2008 yılını başarılı bir şekilde tamamlamıştır.

Anadolu Hayat Emeklilik, küresel kriz ile anılacak 2008 yılında, hayat sigortacılığındaki liderliğini sürdürmüş, Bireysel Emeklilik branşında ise, geçen yıl olduğu gibi sektör ortalamalarının üzerinde gelişme kaydederek sisteme en fazla katılımı sağlayan Şirket olma özelliğini muhafaza etmiştir.

Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından açıklanan verilere göre, 2008 yılsonu itibariyle toplam 1,7 milyon katılımcıya ve 6,3 milyar TL fon büyüklüğüne ulaşan Bireysel Emeklilik Sistemindeki pazar payımız anılan kalemlerde sırasıyla yüzde 21,6 ve yüzde 20,7 seviyesinde oluşmuştur. Şirketimiz, hayat sigortacılığı branşında da yüzde 21,9 pazar payı ile sektör liderliğini devam ettirmiştir.

2008 yılında toplam 376.330 katılımcıya ulaşan ve 300.000 sınırını aşan sektördeki ilk bireysel emeklilik Şirketi olma gururunu yaşayan Anadolu Hayat Emeklilik'in hayat sigortası müşteri sayısı ise 743.781 olarak gerçekleşmiştir.

Bu dönemde, hayat sigortalılarımıza ait finansal varlıkların toplamı 1.608 milyon TL, bireysel emeklilik katılımcılarımıza ait toplam fon tutarı da 1.314 Milyon TL düzeyinde oluşmuştur. Ayrıca, hayat ve bireysel emeklilik branşlarında sırasıyla 345 milyon TL prim ve 340 milyon TL katkı payı üretimi sağlanmıştır.

Anadolu Hayat Emeklilik, mali gücünün en önemli göstergelerinden olan 3,4 milyar TL'lik aktif büyüklüğü ve 350 milyon TL'lik özsermayesi ile faaliyet gösterdiği sektörlerde lider konumundadır. Şirketimiz, hayat branşında elde ettiği 11,2 milyon TL'lik teknik kara ilave olarak, ülkemiz ekonomisi açısından özel önem taşıyan ve her geçen gün yaygınlaşan Bireysel Emeklilik Sistemi kapsamında da 2008 yılında ilk kez teknik kara ulaşarak mali yapısını daha da güçlendirmeyi başarmıştır.

Dünya ve ülke ekonomisinin çalkantılı bir seyir izlediği 2008 yılında, Şirketimize ait fonlardan toplam 58,9 milyon TL yatırım geliri elde edilmiş, brüt karımız 67,3 milyon TL, net karımız da 52,9 milyon TL seviyesinde oluşmuştur. Bu kapsamda, geçen yılın aynı dönemine göre, brüt ve net karda sırasıyla yüzde 17,9 ve yüzde 16,4 düzeyinde artış ile başarılı bir performans sergilenmiştir.

Faaliyetlerini, sektörün ve ülke ekonomisinin en önde gelen kuruluşlarından biri olmanın verdiği güç, güven ve sorumluluk duygusu içinde yürütmekte olan Anadolu Hayat Emeklilik, mevcut bilgi ve sermaye birikiminin yanı sıra en fazla tercih edilen hayat ve bireysel emeklilik şirketi olarak ulaştığı marka değerini de en etkili biçimde kullanmak suretiyle verimlilik, kârlılık ve büyüme alanlarındaki mevcut başarılarını devam ettirme kararlılığındadır.

Anadolu Hayat Emeklilik hakkında:
Bireysel emeklilik ve hayat sigortası alanlarında hizmet sunan Anadolu Hayat Emeklilik, 1990 yılında "Türkiye'nin ilk hayat sigortası şirketi" olarak kuruldu. Halka açık ilk ve tek bireysel emeklilik şirketi olan Anadolu Hayat Emeklilik, hayat sigortaları ve Bireysel Emeklilik Sistemi'nde en büyük fon yaratan şirket olma özelliğini taşıyor. Genel Müdürlüğü İstanbul'da bulunan şirketin; İstanbul, Ankara, Adana, Bursa ve İzmir'de faaliyet gösteren Bölge Müdürlükleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Şubesi bulunuyor. Anadolu Hayat Emeklilik, direkt satış ekibi, 300'ü aşan acentesi ve Türkiye İş Bankası, HSBC, TEB, Anadolubank, TSKB ve Bankpozitif'ten oluşan bin 700'ü aşkın banka şubeleri aracılığıyla hizmet sunuyor.

Bilgi için:MPR Halkla İlişkiler A.Ş.

(İlknur Akgül Ardıç, Derya Deniz 0212 212 34 60)