2011 Yılı İlk Çeyreği İtibariyle Aktif Büyüklüğü 5,4 Milyar TL'ye Ulaşan Anadolu Hayat Emeklilik'in Net Kârı 13,6 Milyon TL Olarak Gerçekleşti..

Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Genel Müdürü Mete Uğurlu, Şirketin 2011 yılı Mart dönemi konsolide olmayan finansal sonuçlarına ilişkin olarak yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

2011 yılının ilk çeyreği, dünya ekonomisine ilişkin toparlanma sürecinin genel olarak devam ettiği; ancak özellikle Ortadoğu'da, Kuzey Afrika'da, Japonya'da ve Avrupa Bölgesi'nde yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmelerin yakından izlendiği bir dönem olmuştur.

Sektör şirketleri, bu dönemde de, özellikle hayat sigortası risk ürünlerinin ve kurumsal emeklilik planlarının satışına yönelik yoğun faaliyetlerine devam etmişlerdir.

Ayrıca vergisel avantajların artırılması, yatırım yapılabilecek fonların çeşitlendirilmesi gibi sektörün gelişimine yönelik yasal düzenlemelerin oluşturularak, müşteri memnuniyetinin artırılması ve ayrılma oranlarının azaltılması çalışmaları da gündemdeki yerini korumuştur.

Anadolu Hayat Emeklilik, 2011 yılı ilk çeyreğinde, 13,6 Milyon TL net dönem kârı elde etmiş ve aktif büyüklüğünü geçen yılın aynı dönemine göre % 15 oranında artışla 5,4 Milyar TL seviyesine ulaştırmıştır.

Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından açıklanan 31.03.2011 tarihli verilere göre, Şirketimiz 524.815 katılımcıya ve 2,7 Milyar TL fon büyüklüğüne ulaşarak sektör liderliğini sürdürmüştür. Anılan kalemler itibariyle pazar payımız ise sırasıyla % 22,1 ve % 21,9 olarak gerçekleşmiştir.

Bu dönemde, 1 Milyon hayat sigortası müşterimizden toplam 91,3 Milyon TL prim üretimi sağlanmış, 2 Milyar TL'yi aşan hayat sigortalılarımıza ait varlıklar (matematik karşılıklar) itibariyle sektörün en büyük şirketi olma özelliğimiz ve özellikle bankacılık ürünleri ile bağlantılı hayat ve işsizlik sigortası satışlarındaki gelişimimiz devam etmiştir.

Ülkemizin halka açık ilk ve tek emeklilik şirketi olma özelliğini koruyan Anadolu Hayat Emeklilik'in hedefi, faaliyet gösterdiği branşlardaki mevcut büyüme potansiyelini ve gelişim fırsatlarını da değerlendirerek "sektörün en iyisi" ve "müşterilerin ilk tercihi" olmaktır.