2011 Yıl Sonu Konsolide Olmayan Finansal Sonuçlara Göre Aktif Büyüklüğü 5,6 Milyar TL'yi Aşan Anadolu Hayat Emeklilik'in Brüt Kârı 78,1 Milyon TL Düzeyinde Gerçekleşti…

Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Genel Müdürü Mete Uğurlu, Şirketin 2011 yılı konsolide olmayan finansal sonuçlarına ilişkin yaptığı basın açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:

2011 yılı, global ekonomide makroekonomik riskler ve enflasyonist baskıların artış kaydettiği ve gelişmelerin yakından takip edildiği bir dönem olmuştur.

Ülkemiz ekonomisi açısından özel öneme haiz olan Hayat Sigortacılığı ve Bireysel Emeklilik sektörleri 2011 yılında da gelişimlerini sürdürmüş, bireysel emeklilik sektöründe katılımcı sayısındaki artış kriz öncesi seviyelere ulaşmıştır. Bu dönemde, hayat sigortaları ve özellikle bireysel emeklilik sektörüne ilişkin önem arz eden yasal düzenlemeler gündemdeki yerini korumuştur.

Şirketimiz, 2011 yılında da, müşteri gruplarının ihtiyaçları doğrultusunda etkin konumlandırma, sürekli farklılaşma ve iyileştirme kapsamında yenilikçi ürün ve uygulamalarla sektördeki öncü konumunu sürdürmüştür.

Bu dönemde, Şirketimiz açısından, önem arz eden diğer bir gelişme ise, bireysel emeklilik sisteminde, toplam fon büyüklüğü itibariyle 3 Milyar TL'yi aşan ilk şirket unvanını kazanmış olmamızdır.

2011 yılında, 78,1 Milyon TL brüt, 64,7 Milyon TL net kâr elde eden ve 430 Milyon TL öz kaynağa sahip olan Şirketimizin aktif büyüklüğü ise geçen yılın aynı dönemine göre % 7'lik artışla 5,6 Milyar TL'yi aşmıştır.

Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından açıklanan 6 Ocak 2012 tarihli sektör verilerine göre, Anadolu Hayat Emeklilik 576.819 katılımcıya ve 3.026 Milyon TL fon büyüklüğüne ulaşarak sektör liderliğini sürdürmüş, anılan kalemler itibariyle, sırasıyla, % 21,8 ve % 21,2 oranında piyasa payı elde etmiştir.

2 Milyar TL'yi aşan sigortalılarına ait varlıklar itibariyle hayat sigortaları sektöründe de lider olan Şirketimiz, 2011 yılında, 1,2 Milyonu aşan hayat sigortaları müşterilerimizden, toplam 348 Milyon TL'lik prim üretimi gerçekleştirmiştir.

Hisse senetleri İMKB'de işlem gören ilk ve tek bireysel emeklilik şirketi olma özelliğini koruyan Anadolu Hayat Emeklilik, önümüzdeki dönemlerde de, dünya genelinde yaşanan finansal gelişmeleri ve faaliyet göstermekte olduğu sektörlerdeki rekabet koşullarını yakından takip ederek istikrarlı ve dengeli büyümesini sürdürme kararlılığındadır.