Anadolu Hayat Emeklilik Bir Kez Daha Yılın En Beğenilen Bireysel Emeklilik Şirketi Seçildi

Capital Dergisi’nin GFK Türkiye ile ortaklaşa yürüttüğü ve bu sene 15.’si gerçekleştirilen ‘Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri’ araştırmasının 2014 yılı sonuçları açıklandı. Türkiye’nin halka açık ilk emeklilik şirketi olan Anadolu Hayat Emeklilik, bir kez daha bireysel emeklilik sektöründe “Türkiye’nin En Beğenilen Bireysel Emeklilik Şirketi” seçildi. Capital Dergisi’nin gelenekselleşen “Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri” araştırmasına 650 farklı şirkette çalışan 1.620 orta ve üst düzey yönetici katıldı. Yöneticiler tarafından yapılan değerlendirmede, 38 sektörün en beğenilen ilk üç şirketi belirlendi.

Capital Dergisi’nin 15 yıldır gerçekleştirdiği ‘Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri’ araştırmasında bireysel emeklilik sektöründe yeniden ‘En Beğenilen Şirket’ seçilmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü M. Uğur Erkan şöyle konuştu: “Türkiye’nin halka açık ilk emeklilik şirketi olan Anadolu Hayat Emeklilik, fon büyüklüğünde ulaştığı yüksek büyüme rakamı ile pazar payını korumaya ve Bireysel Emeklilik Sistemi’ndeki (BES) lider pozisyonunu güçlendirmeye devam ediyor. Yüzde 20 pazar payı ile fon büyüklüğünde devlet katkısı tutarı dahil 7 milyar TL’yi aşan ilk şirket olduk. Türkiye’de en geniş dağıtım ağına sahip olmanın avantajıyla hızlı büyümemizi sürdürüyoruz. Şirket olarak, öncüsü olduğumuz sektörde ilklere imza atarken, bu tür başarılar elde etmek motivasyonumuzu ve azmimizi artırıyor. Capital Dergisi’nin gerçekleştirdiği bu araştırmayla yıllardır üst üste Türkiye’nin ‘En Beğenilen Bireysel Emeklilik Şirketi’ seçiliyoruz. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve bizi bu başarıya layık gören, ankete katılan tüm yöneticilere teşekkürlerimi sunuyorum.”

Anadolu Hayat Emeklilik hakkında:

Bireysel Emeklilik ve Hayat Sigortaları alanlarında hizmet sunan Anadolu Hayat Emeklilik, 1990 yılında “Türkiye’nin ilk hayat sigortası şirketi” olarak kuruldu. Halka açık ilk emeklilik şirketi olan Anadolu Hayat Emeklilik, Birikimli Hayat Sigortaları ve Bireysel Emeklilik Sistemi ile en büyük fon yaratan şirket olma özelliğini taşıyor. 840 bini aşan katılımcı sayısıyla Anadolu Hayat Emeklilik, ulaştığı fon büyüklüğü ile sistemdeki lider pozisyonunu güçlendirmeye devam ediyor. Sistemden emekli olan kişi sayısında da öncü konumunu koruyan Şirket, Sistem emeklilerinin yüzde 33’üne sahip. Genel Müdürlüğü İstanbul'da bulunan Şirketin; İstanbul, Ankara, Adana, Bursa, İzmir, Antalya ve Trabzon’da Bölge Müdürlükleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Şubesi bulunuyor. Anadolu Hayat Emeklilik sayısı 380’i aşan direkt satış ekibi, 315’e yakın özel acentesi ve Türkiye İş Bankası ve Anadolubank’ın toplam bin 450’yi aşan banka şubeleri aracılığıyla hizmet sunuyor.