Kadın Gözüyle Hayattan Kareler ’14 Sonuçlandı

Kadınlar Hayatı Fotoğrafla Yorumladı

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler ’14 Sonuçlandı

Anadolu Hayat Emeklilik’in bu yıl sekizincisini düzenlediği ve kadınlara özel tek fotoğraf yarışması olan  ‘Kadın Gözüyle Hayattan Kareler sonuçlandı. ‘Hayata Dair’ temasıyla fotoğraf tutkunu kadınları buluşturan yarışmada Ferah Budak, ‘Balon’ adlı fotoğrafıyla birinciliğe layık görüldü. Fatma Gökmen, ‘AVM Halleri’ adlı fotoğrafıyla ikinci olurken Ümran Özdemir ‘Döngü’ adlı fotoğrafıyla üçüncü oldu. Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması’na bu sene 967 yarışmacı 4.449 fotoğrafla katıldı.

İlk kez düzenlendiği 2007 yılından bu yana 8 bini aşkın kadının, 36 bini aşkın fotoğrafla katıldığı ‘Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması’ Türkiye’nin en çok ilgi gören fotoğraf yarışmalarından biri haline geldi. Binlerce kadını fotoğraf etrafında buluşturan Kadın Gözüyle Hayattan Kareler, Türk kadınının sosyal, kültürel ve toplumsal gelişimine katkıda bulunmayı hedeflerken, kadınlara kendilerini ve hayata bakışlarını özgürce ifade edebilecekleri bir platform sunuyor.

Bu sene 967 yarışmacının 4.449 fotoğrafla katıldığı yarışmada Ferah Budak, ‘Balon’ adlı fotoğrafıyla birinciliğe layık görüldü. Fatma Gökmen, ‘AVM Halleri’ adlı fotoğrafıyla ikinci olurken Ümran Özdemir ‘Döngü’ adlı fotoğrafıyla üçüncü oldu.

Anadolu Hayat Emeklilik tarafından Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında, ‘Hayata Dair’ temasıyla düzenlenen yarışmanın bu yılki seçici kurulunda; Fotoğraf Sanatçısı İsa Çelik, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nihal Kafalı, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oktay Çolak ve Anadolu Hayat Emeklilik İletişim Müşaviri Nihan Güney yer aldı.

Yarışmanın birincisi 5.000 TL, ikincisi 3.000 TL, üçüncüsü ise 1.000 TL ile ödüllendirilirken, sergilenmeye değer bulunan her esere de 250 TL telif ödenecek. Yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan 44 eser 11 Mayıs- 8 Haziran tarihleri arasında Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi’nde fotoğrafseverlerle buluşacak.

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler fotoğraf yarışması hakkında daha detaylı bilgi anadoluhayat.com.tr  adresinden edinilebilir.

Editöre Not: Yarışmada dereceye giren fotoğrafların, sadece bu haber kapsamında ve sanatçısının adıyla birlikte kullanılması konusunda hassasiyetinizi rica ederiz.

Anadolu Hayat Emeklilik hakkında:

Bireysel Emeklilik ve Hayat Sigortaları alanlarında hizmet sunan Anadolu Hayat Emeklilik, 1990 yılında “Türkiye’nin ilk hayat sigortası şirketi” olarak kuruldu. Halka açık ilk ve tek emeklilik şirketi olan Anadolu Hayat Emeklilik, Birikimli Hayat Sigortaları ve Bireysel Emeklilik Sistemi ile en büyük fon yaratan şirket olma özelliğini taşıyor. 750 bini aşan katılımcı sayısıyla Anadolu Hayat Emeklilik, ulaştığı fon büyüklüğü ile Sistemdeki lider pozisyonunu güçlendirmeye devam ediyor. Sistemden emekli olan kişi sayısında da öncü konumunu koruyan Şirket, Sistem emeklilerinin yüzde 40’ına sahip. Genel Müdürlüğü İstanbul'da bulunan Şirketin; İstanbul, Ankara, Adana, Bursa, İzmir, Antalya ve Trabzon’da Bölge Müdürlükleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Şubesi bulunuyor. Anadolu Hayat Emeklilik sayısı 350’yi aşan direkt satış ekibi, 300’e yakın özel acentesi ve Türkiye İş Bankası, Anadolubank ve Albaraka’nın toplam bin 500’ü aşan banka şubeleri aracılığıyla hizmet sunuyor.

Bilgi için: LOBBY Halkla İlişkiler – Buket Şenarıcı Tel: (212) 284 63 63/0 530 780 96 17

Birinci
Ferah BUDAK - Bursa