Anadolu Hayat Emeklilik 1 Milyonuncu Katılımcıya Ulaşan İlk Şirket Oldu

Bireysel emeklilik sektörünün öncü şirketi Anadolu Hayat Emeklilik, 20 Kasım tarihli verilere göre, 1 milyonuncu katılımcı sayısına ulaşan ilk emeklilik şirketi oldu. Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü M. Uğur Erkan, “Katılımcı sayısını yılbaşından bugüne en çok artıran şirket olarak, toplam katılımcı sayımız 1 milyon bin 598 kişiye ulaştı.” dedi.

Bireysel emeklilik sektörünün lideri olan ve 2015 yılında da katılımcı sayısını en çok artıran şirket olma unvanını koruyan Anadolu Hayat Emeklilik, 1 milyonuncu katılımcı sayısına ulaşan ilk bireysel emeklilik şirketi oldu. Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü M. Uğur Erkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bu başarıda pay sahibi olan ve şirketimizi liderliğe taşıyan tüm çalışma arkadaşlarıma ve katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Şirketin toplam fon büyüklüğünün devlet katkısı fonları dâhil 8,8 milyar TL seviyesine ulaştığını ve yüzde 19’luk pazar payına sahip olduğunu söyleyen Erkan, “Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından yayımlanan 20 Kasım 2015 tarihli verilere göre, yılbaşından bugüne katılımcı sayısını en yüksek adette artıran şirket olarak, katılımcı sayımız 1 milyon bin 598 kişiye ulaştı. Şirketimiz, yüzde 17 seviyesindeki pazar payıyla bu kategoride sektör lideri konumunda. Katılımcılarımız arasında, kadınlar yüzde 52’lik oranla çoğunluğu oluşturmaya devam ediyor. Haziran ayında yine sektörde bir ilke imza atarak satışa sunduğumuz “Genç Emeklilik Planı” ile şu ana kadar 14 bin gencimizi sisteme dâhil ettik. Ürünümüz kısa süre içerisinde gençlerden büyük ilgi gördü ve 2015 yılında kazanılan yeni katılımcılar arasındaki genç oranımız yüzde 17’ye yükseldi. Bu ürünle gençlere, 70 TL’den başlayan tutarlarla sisteme dâhil olma fırsatı tanıdık. Üstelik yatırdığı her katkı payı tutarının yüzde 25’i kadar devlet katkısından faydalanabileceklerini hatırlattık. İlgili yaş grubunda bulunan müşterilerin Anadolu Hayat Emeklilik’e ilgisinin arttığını görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yaşlarda sisteme dâhil olmalarının, gençlerin kendi geleceklerine sahip çıkmaları açısından büyük önem taşıdığını bir kez daha vurgulamak isterim” dedi.

Konuşmasında hayat sigortası ve bireysel emeklilik branşlarındaki gelişim ve rekabetin artarak devam ettiğini ifade eden Erkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bireysel emeklilik sisteminde 5,8 milyon katılımcı sayısına ve devlet katkısı dâhil 47 milyar TL fon büyüklüğüne ulaşıldı. İstikrarlı, dengeli ve kârlı büyümesini sürdüren Anadolu Hayat Emeklilik, 2015 yılının üçüncü çeyreği itibarıyla başarılı bir dönemi daha geride bıraktı. Şirketimizin brüt kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 55 oranında artışla 140,2 milyon TL, net kârı da yüzde 63 oranında artışla 117,5 milyon TL düzeyinde gerçekleşti. Faaliyet göstermekte olduğumuz hayat, hayat dışı ve bireysel emeklilik branşlarına ilişkin toplam teknik kârımız da yüzde 108 artarak 92 milyon TL’ye ulaştı. Aktif büyüklüğümüz ve öz sermayemiz ise sırasıyla 11,3 milyar TL ve 725,4 milyon TL düzeyinde gerçekleşti.”

Hayat sigortasıyla ilgili verileri de paylaşan Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü M. Uğur Erkan, 1,7 milyar TL’ye yaklaşan sigortalı varlıkları itibarıyla hayat sigortaları sektöründe de lider olduklarını, 2015 yılının ilk dokuz ayında toplam 303 milyon TL tutarında brüt prim üretimi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Erkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Hayat branşı toplam prim üretimimiz, özellikle vefat sigortası ürünlerinin satışında sağlanan gelişime bağlı olarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 oranında artış gösterdi. Prim üretimimizdeki bu artışın da etkisiyle hayat branşı teknik kârımız 67,4 milyon TL düzeyine ulaştı. Borsa İstanbul’da işlem gören ilk emeklilik şirketi olan Anadolu Hayat Emeklilik, önümüzdeki dönemlerde de, dünya genelinde yaşanan finansal gelişmeleri ve faaliyet göstermekte olduğu sektörlerdeki rekabet koşullarını yakından takip ederek verimli ve kârlı büyümesini sürdürmeye devam edecek.”