Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Emeklilik Yatırım Fonları İçtüzük, İzahname ve Tanıtım Formu Değişiklikleri (06/2009)
01 Temmuz 2009
Paylaş

Kurucusu olduğumuz Emeklilik Yatırım Fonlarının içtüzük, izahname ve tanıtım formlarının ilgili bölümlerinde Sermaye Piyasası Kurulu'ndan alınan 15.06.2009 tarihli ve 15-489 sayılı izin doğrultusunda aşağıdaki şekilde değişiklik yapılmış olup, sözkonusu değişiklikler 18.06.2009 tarihinde Ticaret Sicili'ne tescil ettirilmiştir.

Aşağıda yer alan her bir değişikliğin karşısında, uygulanmaya başlanacağı tarih belirtilmiştir.

DEĞİŞİKLİKLERİN KONUSU :

1. PORTFÖY YÖNETİCİSİ DEĞİŞİKLİKLERİ:

Fon Ünvanı Portföy Yöneticisi Portföy Yönetici Yardımcısı
Anadolu Hayat Emeklilik Gelir Amaçlı Kamu Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım FonuTevfik Eraslan


Erkan Ünal
Anadolu Hayat Emeklilik Para Piyasası Likit Emeklilik Yatırım Fonu (Kamu)Tevfik EraslanErkan Ünal
Anadolu Hayat Emeklilik Gelir Amaçlı Karma Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım Fonu (Dolar)Tevfik EraslanAltuğ Dayıoğlu
Anadolu Hayat Emeklilik Gelir Amaçlı Karma Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım Fonu (Euro)Tevfik EraslanAltuğ Dayıoğlu
Anadolu Hayat Emeklilik Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım FonuTevfik EraslanErkan Ünal
Anadolu Hayat Emeklilik Büyüme Amaçlı Uluslararası Karma Emeklilik Yatırım FonuTevfik EraslanAltuğ Dayıoğlu
Anadolu Hayat Emeklilik Gelir Amaçlı Esnek Emeklilik Yatırım FonuTevfik EraslanAltuğ Dayıoğlu
Anadolu Hayat Emeklilik Esnek Emeklilik Yatırım FonuTevfik EraslanErkan Ünal
Anadolu Hayat Emeklilik Büyüme Amaçlı Esnek Emeklilik Yatırım FonuTevfik EraslanErkan Ünal
Anadolu Hayat Emeklilik Gruplara Yönelik Gelir Amaçlı Kamu Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım FonuTevfik EraslanErkan Ünal
Anadolu Hayat Emeklilik Gruplara Yönelik Gelir Amaçlı Karma Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım FonuTevfik EraslanErkan Ünal
Anadolu Hayat Emeklilik Gruplara Yönelik Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım FonuTevfik EraslanAltuğ Dayıoğlu
Anadolu Hayat Emeklilik Gruplara Yönelik Gelir Amaçlı Esnek Emeklilik Yatırım FonuTevfik EraslanAltuğ Dayıoğlu



Söz konusu değişiklikler 01/01/2009 tarihinden itibaren uygulanmaktadır.

2. KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜTÜ DEĞİŞİKLİĞİ:

Kurucusu olduğumuz Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Esnek Emeklilik Yatırım Fonu'nun karşılaştırma ölçütü aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:
“Fonun karşılaştırma ölçütü %65 KYD Tüm DİBS end;eksi + %25 İMKB 30 end;eksi + %9 KYD O/N Repo (Brüt) end;eksi + %1 Fon Kurulu kararıyla belirlenen beş bankanın bir aylık brüt mevduat ortalama oranlarına göre hesaplanan end;ekstir.”
Söz konusu değişiklik 01/07/2009 tarihinden itibaren uygulanacaktır.
3. YATIRIM STRATEJİSİ DEĞİŞİKLİĞİ:

Kurucusu olduğumuz Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Büyüme Amaçlı Esnek Emeklilik Yatırım Fonu'nun yatırım stratejisi ve muhtemel riskleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

Yatırım Stratejisi
“Fon portföyünün tamamı değişen piyasa koşullarına göre kamu ve özel borçlanma senetleri, ulusal hisse senetleri, ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinin borçlanma araçları, yabancı hisse senetleri ile ters repodan oluşturulabilmektedir. Fonun karşılaştırma ölçütü yoktur. Fon sermaye kazancı sağlayarak portföy değerini arttırmayı amaçlamaktadır. Fon, İMKB'ye kote olan hisse senetleri, T.C. Hazine Müsteşarlığı tarafından piyasaya ihraç edilen tüm devlet iç ve dış borçlanma senetleri ve İMKB Repo Pazarında oluşan ortalama gecelik stopajsız ters repo getirilerinden en yüksek olanı hedeflemektedir. Fonun getiri hedefine ulaşabilmesi amacıyla fon portföyü ağırlıklı olarak ters repo, ulusal hisse senetleri, ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinin borçlanma araçları, yabancı hisse senetleri ve Türk kamu ve özel sektörünün çıkartmış olduğu borçlanma senetlerinden oluşturulmaktadır.
Fon portföyüne riskten korunma amacıyla döviz, kıymetli madenler, faiz, finansal göstergeler ve sermaye piyasası araçları üzerinden düzenlenmiş opsiyon sözleşmeleri, forward, finansal vadeli işlemler ve vadeli işlemlere dayalı opsiyon işlemleri dahil edilebilir. Vadeli işlem sözleşmeleri nedeniyle maruz kalınan açık pozisyon tutarı fon toplam değerini aşamaz. Portföye alınan vadeli işlem sözleşmelerinin fonun yatırım stratejisine uygun olması zorunludur.
Muhtemel Riskler

Fon portföyü ağırlıklı olarak iç ve dış borçlanma araçları, hisse senetleri, yabancı özel veya kamu borçlanma araçları ve yabancı hisse senetlerinden oluşturulmaktadır. Fon yönetiminde yüksek derecede faiz, enflasyon, kur riski taşınmaktadır. Faiz, enflasyon oranları ve hisse senedi piyasasındaki değişimler, fonun getirisini etkilemektedir. Fon, kamu ve özel sektör borçlanma araçları ile hisse senetlerine yatırım yapabilmesine bağlı olarak kredi ve likidite riski taşımaktadır. Fon hedefine ulaşılabilmesi amacıyla yüksek derecede piyasa riski alınmaktadır. Fon yönetiminde risklerden korunmak amacıyla çeşitlend;irme yapılmakta, riskler dağıtılarak asgariye indirilmektedir.

Söz konusu değişiklik 01/07/2009 tarihinden itibaren uygulanacaktır.

4. YATIRIM SINIRLAMALARI DEĞİŞİKLİĞİ:

Kurucusu olduğumuz Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Büyüme Amaçlı Esnek Emeklilik Yatırım Fonu'nun yatırım yapacağı para ve sermaye piyasası araçlarına %0-50 bant aralığında “Yabancı Borçlanma Senetleri” ve %0-50 bant aralığında “Yabancı Hisse Senetleri” eklenmiştir.

Söz konusu değişiklik 01/07/2009 tarihinden itibaren uygulanacaktır.

5. FON DENETÇİSİ DEĞİŞİKLİĞİ:

Kurucusu olduğumuz Gelir Amaçlı Kamu Borçlanma Araçları, Para Piyasası Likit Kamu, Gelir Amaçlı Karma Borçlanma Araçları (Dolar), Gelir Amaçlı Karma Borçlanma Araçları (Euro), Büyüme Amaçlı Hisse Senedi, Büyüme Amaçlı Uluslararası Karma, Gelir Amaçlı Esnek, Esnek, Büyüme Amaçlı Esnek, Gruplara Yönelik Gelir Amaçlı Kamu Borçlanma Araçları, Gruplara Yönelik Gelir Amaçlı Karma Borçlanma Araçları, Gruplara Yönelik Büyüme Amaçlı Hisse Senedi ve Gruplara Yönelik Gelir Amaçlı Esnek emeklilik yatırım fonlarında Ahmet Ferdi Bağoğlu'nun fon denetçiliği görevine son verilmiştir.

Söz konusu değişiklik 27/04/2009 tarihinden itibaren uygulanmaktadır.