Bireysel Emeklilik Birikimleriniz Gayrimenkul Yatırımlarıyla Artık Daha Da Değerli!

13 milyar TL’yi aşan fon büyüklüğü ile Anadolu Hayat Emeklilik, emeklilik yatırım fonlarının portföylerinde İş Portföy Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonuna yer vermeye başlayarak katılımcılarının alternatif yatırım arayışına yanıt verecek yepyeni bir fırsat daha sunuyor. Katılımcılar, emeklilik birikimlerini değerlendirirken, artık gayrimenkul gelirinden de faydalanabilecek.

Anadolu Hayat Emeklilik, emeklilik yatırım fonlarının portföylerinde İş Portföy Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonuna yer vermeye başlayarak katılımcılarının alternatif yatırım arayışına yanıt verecek yepyeni bir fırsat daha sunmaya başladı.

19 Temmuz itibarıyla, farklı yatırım tercihlerine uygun emeklilik yatırım fonlarının portföylerine eklenen Gayrimenkul Yatırım Fonu için 19 Haziran - 18 Temmuz tarihleri arasında nitelikli yatırımcılardan talep toplanarak, 440 Milyon TL büyüklüğünde bir fon ihracı gerçekleştirildi. İlk yatırımlarını Antalya ve Ankara illerinde yer alan iki ayrı ticari gayrimenkule yapan fonun dahil olduğu emeklilik yatırım fonlarını tercih edecek yatırımcılar, hem ticari gayrimenkullerin sağladığı düzenli kira gelirine iştirak edecek hem de portföyde yer alan ofislerin değer artışından yararlanabilecekler. Özellikle ülkemizin büyük şehirlerinde yer alan ticari ofislere yatırım yaparak elde edilen kira geliri ve değer artışı ile uzun vadeli yatırım perspektifine uygun istikrarlı getiri sağlamayı amaçlayan Gayrimenkul Yatırım Fonu, yatırımcıların bireysel birikimleriyle zor ulaşabilecekleri ölçekteki ticari gayrimenkullerin gelirlerinden faydalanmalarını sağlayacak.

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Sayın Uğur Erkan konuyla ilgili, “19 Temmuz 2017 itibarıyla emeklilik yatırım fonu portföylerimize dahil edilmeye başlanan İş Portföy Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu ile emeklilik fonlarımızın yatırım yelpazesini daha da genişlettik. Sektörde en geniş fon yelpazesine sahip şirket olarak, katılımcılarımıza farklı yatırım tercih ve beklentilerine göre seçebileceği farklı özelliklerde emeklilik yatırım fonları sunmaktayız. Bu kapsamda, katkı payı ve birikimlerini, Gayrimenkul Yatırım Fonu portföyüne dahil edilen emeklilik yatırım fonlarımızda değerlendiren katılımcılarımız, artık gayrimenkullerin sağladığı düzenli kira gelirinden ve değer artışından yararlanabilecekler.” şeklinde konuştu.