Portföy yönetim şirketlerinin profesyonelce yönettiği ve farklı yatırım stratejilerine göre seçebileceğiniz emeklilik yatırım fonlarını ihtiyaçlarınıza ve beklentilerinize göre tasarladık.
Emeklilik yatırım fonlarının kazançlarında kurumlar vergisi veya gelir vergisi kesintisi yoktur. Uygulanan diğer kesintiler benzer yatırım fonlarının kesintilerinden çok daha düşüktür.
Reklam filmimizi izleyin.
İhtiyaçlarınıza Özel Emeklilik Yatırım Fonları
IQ fon nedir?
Getiri beklentinize ve risk alma eğiliminize göre 4 farklı kategoriden oluşan IQ fonlardan birini seçerek birikimlerinizi size en uygun emeklilik yatırım fonunda değerlendirin.
Fonun değişen piyasa koşullarına göre esnek olarak yönetilmesi esastır. Fona yatırım yapılacak para ve sermaye piyasası araçlarının seçiminde risk/getiri analizi yapılarak, nakde dönüşümü kolay ve riski az olanlar tercih edilir. Fon orta ve uzun vadede TL bazında istikrarlı getiri sağlamayı hedefler. Bu amaca ulaşmak için, fon izahnamesinin 2.4. maddesindeki tabloda yer alan para ve sermaye piyasası araçlarına, belirlenen sınırlar çerçevesinde yatırım yapılır. Fon portföyü ağırlıklı olarak kamu ve özel sektör borçlanma araçlarından ve mevduattan oluşturulur. Fonun varlık dağılımı önceden belirlenmez.
Fon, Sermaye Piyasası Kurulu’nun i-SPK.4632 s.kn.17.3 (03.03.2016 tarih ve 7/223 s.k.) sayılı İlke Kararı olarak kabul edilen, “Emeklilik Yatırım Fonlarına İlişkin Rehber’in 6.8.1 nolu bölümünde hesaplama yöntemi yer verilen yönteme göre hesaplanan 1-2 risk değerine (düşük risk değeri) uygun olarak yönetilmekte olup, yatırım yapılan varlıklar çerçevesinde fonun volatilite aralıklarının karşılık geldiği risk değeri 1 ila 2 aralığında kalacaktır.
Fonun değişen piyasa koşullarına göre esnek olarak yönetilmesi esastır. Fona yatırım yapılacak para ve sermaye piyasası araçlarının seçiminde risk/getiri analizi yapılarak, nakde dönüşümü kolay ve riski az olanlar tercih edilir. Fon portföyünü, piyasa koşullarına bağlı olarak temelde kamu veya özel sektör borçlanma araçları, ortaklık payları, mevduat/katılma hesabı, kira sertifikası gibi varlıklardan oluşturur. Fon portföyünde Eurobondlara azami %50 oranında yer verilir. Buna ek olarak, fon izahnamesinin 2.4. maddesindeki tabloda yer alan para ve sermaye piyasası araçlarına, belirlenen sınırlar çerçevesinde yatırım yapılır. Fonun varlık dağılımı önceden belirlenmez.
Fon, Sermaye Piyasası Kurulu’nun i-SPK.4632 s.kn.17.3 (03.03.2016 tarih ve 7/223 s.k.) sayılı İlke Kararı olarak kabul edilen, “Emeklilik Yatırım Fonlarına İlişkin Rehber’in 6.8.1 nolu bölümünde hesaplama yöntemi yer verilen yönteme göre hesaplanan 3-4 risk değerine (orta risk değeri) uygun olarak yönetilmekte olup, yatırım yapılan varlıklar çerçevesinde fonun volatilite aralıklarının karşılık geldiği risk değeri 3 ila 4 aralığında kalacaktır.
Fonun değişen piyasa koşullarına göre esnek olarak yönetilmesi esastır. Fona yatırım yapılacak para ve sermaye piyasası araçlarının seçiminde risk/getiri analizi yapılarak, nakde dönüşümü kolay ve riski az olanlar tercih edilir. Fon portföyünü, piyasa koşullarına bağlı olarak temelde kamu veya özel sektör borçlanma araçları, ortaklık payları, mevduat/katılma hesabı, kira sertifikası, yabancı para ve sermaye piyasası araçları gibi varlıklardan oluşturur. Fon portföy değerinin en fazla %50’si yabancı para ve sermaye piyasası araçlarına yatırılır. Fon portföyüne dahil edilen yerli ve yabancı ihraççıların döviz cinsinden ihraç edilmiş para ve sermaye piyasası araçları fon portföy değerinin devamlı olarak %80’i ve fazlası olamaz. Fon izahnamesinin 2.4. maddesindeki tabloda yer alan para ve sermaye piyasası araçlarına, belirlenen sınırlar çerçevesinde yatırım yapılır. Fonun varlık dağılımı önceden belirlenmez.
Fon, Sermaye Piyasası Kurulu’nun i-SPK.4632 s.kn.17.3 (03.03.2016 tarih ve 7/223 s.k.) sayılı İlke Kararı olarak kabul edilen, “Emeklilik Yatırım Fonlarına İlişkin Rehber’in 6.8.1 nolu bölümünde hesaplama yöntemi yer verilen yönteme göre hesaplanan 4-5 risk değerine (orta-yüksek risk değeri) uygun olarak yönetilmekte olup, yatırım yapılan varlıklar çerçevesinde fonun volatilite aralıklarının karşılık geldiği risk değeri 4 ila 5 aralığında kalacaktır.
Fonun değişen piyasa koşullarına göre esnek olarak yönetilmesi esastır. Fona yatırım yapılacak para ve sermaye piyasası araçlarının seçiminde risk/getiri analizi yapılarak yüksek getiri fırsatlarından yararlanma hedefi gözetilir. Fon portföyü, piyasa koşullarına bağlı olarak temelde kamu veya özel sektör borçlanma araçları, ortaklık payları, mevduat/katılma hesabı, kira sertifikası yabancı para ve sermaye piyasası araçları gibi varlıklardan oluşturulur. Fon portföy değerinin en fazla %50’si yabancı para ve sermaye piyasası araçlarına yatırılır. Fon portföyüne dahil edilen yerli ve yabancı ihraççıların döviz cinsinden ihraç edilmiş para ve sermaye piyasası araçları fon portföy değerinin devamlı olarak %80’i ve fazlası olamaz. Buna ek olarak, fon izahnamesinin 2.4. maddesindeki tabloda yer alan para ve sermaye piyasası araçlarına, belirlenen sınırlar çerçevesinde yatırım yapılır. Fonun varlık dağılımı önceden belirlenmez.
Fon, Sermaye Piyasası Kurulu’nun i-SPK.4632 s.kn.17.3 (03.03.2016 tarih ve 7/223 s.k.) sayılı İlke Kararı olarak kabul edilen, “Emeklilik Yatırım Fonlarına İlişkin Rehber’in 6.8.1 nolu bölümünde hesaplama yöntemi yer verilen yönteme göre hesaplanan 5-7 risk değerine (yüksek risk değeri) uygun olarak yönetilmekte olup, yatırım yapılan varlıklar çerçevesinde fonun volatilite aralıklarının karşılık geldiği risk değeri 5 ila 7 aralığında kalacaktır.
Devlet katkısı avantajıyla bireysel emeklilik hesabınıza yatıracağınız her katkı payının %30’una karşılık gelen tutar yasal limitler ve mevzuat hükümleri dahilinde bireysel emeklilik hesabınıza bağlı devlet katkısı hesabınızda faizli ya da faizsiz katkı fonlarında yatırıma yönlendirilir.
Fon, katkı emeklilik yatırım fonu olup, münhasıran şirket tarafından devlet katkısının yatırıma yönlendirilmesi amacıyla kurulmuştur. Fon portföyünün en az %50 en fazla %70’i ilgisine göre Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca veya Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama Şirketleri’nce ihraç edilen TL cinsinden borçlanma araçlarından, gelir ortaklığı senetlerinden veya kira sertifikalarından oluşturulur. Fon portföyüne en az %30 en fazla %50 oranında BIST 30, BIST Likit Banka, BIST Banka Dışı Likit 10 ve BIST Katılım 30 endekslerindeki paylar ile BIST 100 endeksi, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi, BIST Kurumsal Yönetim Endeksi ve Borsa İstanbul A.Ş. tarafından hesaplanan katılım endekslerindeki paylar alınabilir. BIST 30, BIST Likit Banka, BIST Banka Dışı Likit 10 ve BIST Katılım 30 endekslerindeki paylara” asgari %10 oranında olmak üzere 27.11.2013 tarihli ve 28834 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Borsa Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği (III-52.2)’nin beşinci maddesinin dördüncü fıkrasının (a) bendi kapsamında anılan endeksleri takip etmek üzere kurulan borsa yatırım fonları katılma payları aracılığıyla yatırım yapılır. Ayrıca fon portföyüne en fazla %20 oranında Türk Lirası cinsinden; vadeli mevduat veya katılma hesabı; fon portföyünün en fazla %15 oranında ise Türk Lirası cinsinden borsada işlem görmesi kaydıyla bankalar tarafından ihraç edilen borçlanma araçları veya kaynak kuruluşu bankalar olan varlık kiralama şirketlerince ihraç edilen kira sertifikaları veya Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yetkilendirilmiş derecelendirme kuruluşları tarafından yatırım yapılabilir seviyeye denk gelen derecelendirme notuna sahip teminatlı menkul kıymetler ile varlık veya ipoteğe dayalı menkul kıymetler dahil edilebilir. Fon portföyünün en fazla %5’lik kısmı ise BİST repo-ters repo pazarında gerçekleştirilen ters repo, borsa veya borsa dışından vaad sözleşmeleri ve Takasbank ve/veya yurt içi para piyasası işlemlerinde değerlendirilebilir. Fon faiz geliri, temettü geliri ve sermaye kazancı elde etmeyi amaçlar. Fon piyasa, faiz ve firma riski taşır.
Hangi riskleri taşır?
Bu fon aşağıdaki riskleri taşır;
Piyasa riski
Likidite riski
Yoğunlaşma riski
Yasal risk
Kaldıraç yaratan işlem riski
Karşı taraf riski
Operasyonel risk
Korelasyon riski
İhraççı riski
Faizsiz
Katılım Katkı Fonu (AER)
Portföy bilgileri
Katılım Emeklilik Planlarına sahip müşterilerimiz unvanında "katılım" ibaresi geçen fonlara yatırım yapabilir.
Fon, katkı emeklilik yatırım fonu olup, münhasıran şirket tarafından devlet katkısının yatırıma yönlendirilmesi amacıyla kurulmuştur. Fon portföyünün en az %50 en fazla %70’i ilgisine göre Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca veya Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama Şirketleri’nce ihraç edilen TL cinsinden kira sertifikalarından veya gelir ortaklığı senetlerinden oluşturulur. Ayrıca fon portföyünün en fazla %20’si oranında, katılım bankalarında açılan Türk Lirası cinsinden (kar ve zarara) katılma hesabına, en fazla %15’i oranlarında Türk Lirası cinsinden borsada işlem görmek kaydıyla kaynak kuruluşu bankalar olan varlık kiralama şirketlerince ihraç edilen kira sertifikalarında veya Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yetkilendirilmiş derecelendirme kuruluşları tarafından yatırım yapılabilir seviyeye denk gelen derecelendirme notuna sahip teminatlı menkul kıymetler ile varlık veya ipoteğe dayalı menkul kıymetlere (katılım finans ilkelerine uygun olanlar) paylara yer verilebilir. Fon portföyünün en az %30 en fazla %50’si BIST Katılım 30 endekslerindeki paylar ile BIST tarafından hesaplanan katılım endekslerindeki paylarda değerlendirilebilir. BIST Katılım 30 endekslerindeki paylara asgari %10 oranında olmak üzere 27.11.2013 tarihli ve 28834 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Borsa Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği (III-52.2)’nin beşinci maddesinin dördüncü fıkrasının (a) bendi kapsamında anılan endeksleri takip etmek üzere kurulan borsa yatırım fonları katılma payları aracılığıyla yatırım yapılır. Fon portföyünün en fazla %5’lik kısmı ise borsa ve borsa dışı vaad sözleşmelerinde değerlendirilebilir. Fon hiçbir şekilde faiz geliri elde etmeyi amaçlamaz Fon kira sertifikası geliri, temettü geliri ve sermaye kazancı elde etmeyi amaçlar. Fon piyasa ve firma riski taşır.
Hangi riskleri taşır?
Bu fon aşağıdaki riskleri taşır;
Piyasa Riski
Likidite Riski
Yoğunlaşma Riski
Yasal Risk
Katılım Esaslarına Uyumsuzluk Riski
Karşı Taraf Riski
Operasyonel Risk
Korelasyon Riski
İhraççı Riski
Farklı risk/getiri beklentisine sahip müşterilerimiz için sunduğumuz geniş fon yelpazemiz arasından dilediğinizi tercih ederek, birikimlerinizi beklentilerinize en uygun şekilde değerlendirebilirsiniz.
Katılım emeklilik planı dahilinde tercih edilebilecek fonlar “Katılım Fonları” sekmesinde belirtilmiştir.
Fon para piyasası fonudur. Portöyün tamamı devamlı olarak vadesine en fazla 184 gün kalmış likiditesi yüksek para ve sermayesi araçlarından oluşur ve fon portföyünün günlük olarak hesaplanan ağırlıklı ortalama vadesi en fazla 45 gündür. Fon portföyü ağırlıklı olarak ters repo dahil kısa vadeli ve likiditesi yüksek kamu iç borçlanma araçları ile özel sektör borçlanma araçlarından oluşur. Fon portföyü düşük risk düzeyiyle yönetilir. Ters repo, kısa vadeli Hazine Bonoları’nın ve özel sektör borçlanma araçlarının getirilerinden faydalanılır.
Bunlara ek olarak fon izahnamesinin 2.4. maddesindeki tabloda yer alan para ve sermaye piyasası araçlarına, belirlenen sınırlar çerçevesinde yatırım yapılır.
Fon portföyüne vadeye kalan gün sayısı hesaplanamayan varlıklar dahil edilemez.
Fon, borçlanma araçlarının faiz gelirlerinden ve sermaye kazançlarından yararlanmayı hedef alır. Bu amaçla fon portföyünün en az %80'i devamlı olarak yurtiçi özel sektör borçlanma araçlarından oluşturulmuştur. Bunların dışında, yurtiçi kamu borçlanma araçlarına, kamu ve özel sektör şirketlerinin dış borçlanma araçlarına, gelire endeksli senetlere, gelir ortaklığı senetlerine, varlığa dayalı menkul kıymetlere, kira sertifikalarına, mevduata, katılma hesaplarına fon portföyünün %20’sine kadar yatırım yapılabilir.
Bunlara ek olarak fon izahnamesinin 2.4. maddesindeki tabloda yer alan para ve sermaye piyasası araçlarına, belirlenen sınırlar çerçevesinde yatırım yapılır.
Fon istikrarlı bir getiri amacıyla yönetilir. Bu nedenle fon, temel gelir kaynağı olarak faiz gelirlerini hedefler. Fon, faiz ve enflasyon riski yanı sıra likidite riski ve firmanın ihraç etmiş olduğu borçlanma araçları yoluyla aldığı kaynağı kısmi veya tamamen geri ödememe riskini de taşır. Fonun işlem yaptığı tüzel kişiliğin temerrüde düşmesi durumunda fon getirisi olumsuz etkilenebilir. Faiz ve enflasyon oranlarındaki değişimler, fonun getirisini etkiler.
Fon, Emeklilik Yatırım Fonlarının Kuruluş ve Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 6. maddesinde belirtilen, fon paylarının Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelik çerçevesinde kurulan grup emeklilik planları ve sözleşmeleri kapsamında yer alan belirli kişi ya da kuruluşlara tahsis edilmesi amacıyla kurulmuş grup emeklilik yatırım fonudur. Fonun getiri hedefine ulaşabilmesi amacıyla, fon portföyü ağırlıklı olarak ters repo, özel sektör borçlanma araçları ve kamu iç borçlanma araçlarından oluşturulur. Portföyde ulusal ve uluslararası şirketlerin pay riski bulunmaz. Fon yönetiminde düşük oranda faiz ve enflasyon riski taşınır. Fon portföyünün ortalama vadesi, T.C. Hazine Müsteşarlığı tarafından ihraç edilen altı aylık devlet iç borçlanma araçlarıyla uyumludur. Kısa vadeli devlet iç borçlanma araçlarının faiz oranlarındaki değişimler, fonun getirisini etkiler.
Bunlara ek olarak fon izahnamesinin 2.4. maddesindeki tabloda yer alan para ve sermaye piyasası araçlarına, belirlenen sınırlar çerçevesinde yatırım yapılır.
Yatırım yapılan varlıklar çerçevesinde fonun volatilite aralıklarının karşılık geldiği risk değeri 1 ila 2 aralığında kalacaktır
Fon, özel sektör ve kamu borçlanma araçları getirilerinden yararlanmayı hedef alır. Bu amaçla fon portföyünün en az %80’i devamlı olarak yerli özel sektör ve kamu borçlanma araçları ile kamu borçlanma araçlarının konu olduğu ters repodan oluşturulmaktadır. Fonun ana gelir kaynakları faiz ve sermaye kazançlarıdır. Faiz ve enflasyon oranlarındaki değişimler, fonun getirisini etkiler.
Fon portföy değerinin en fazla %20’si yabancı para ve sermaye piyasası araçlarına yatırabilir.
Bunlara ek olarak, fon izahnamesinin 2.4. maddesindeki tabloda yer alan para ve sermaye piyasası araçlarına, belirlenen sınırlar çerçevesinde yatırım yapılır.
Bu fon katılımcılar tarafından bireysel emeklilik sisteminden kaynaklı alacaklarını bankalara devrettiklerinde söz konusu katkıların yatırıma yönlendirildiği alacağın devri fonudur. Fon’un değişen piyasa koşullarına göre esnek olarak yönetilmesi esastır. Fon portföyünü, piyasa koşullarına bağlı olarak temelde kamu veya özel sektör borçlanma araçları, ortaklık payları, mevduat/katılma hesabı, kira sertifikası gibi varlıklardan oluşturur. Fon portföyüne sadece yerli sermaye ve para piyasası araçları dahil edilecek olup, Fon tarafından yabancı sermaye ve para piyasası araçlarına yatırım yapılamaz. Fon, Rehber’in 6.8.1 nolu bölümünde hesaplama yöntemi yer verilen yönteme göre hesaplanan 3-4 risk değerine uygun olarak yönetilmekte olup, yatırım yapılan varlıklar çerçevesinde fonun volatilite aralıklarının karşılık geldiği risk değeri 3 ila 4 aralığında kalacaktır.
Fon, Emeklilik Yatırım Fonlarının Kuruluş ve Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 6. maddesinde belirtilen, fon paylarının Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelik çerçevesinde kurulan grup emeklilik planları ve sözleşmeleri kapsamında yer alan belirli kişi ya da kuruluşlara tahsis edilmesi amacıyla kurulmuş grup emeklilik yatırım fonudur. Fon, özel sektör ve kamu borçlanma araçları getirilerinden yararlanmayı hedef alır. Bu amaçla fon portföyünün en az %80’i devamlı olarak yerli özel sektör ve kamu borçlanma araçları ile kamu borçlanma araçlarının konu olduğu ters repodan oluşturulur. Fonun ana gelir kaynakları faiz ve sermaye kazançlarıdır. Faiz ve enflasyon oranlarındaki değişimler, fonun getirisini etkiler.
Bunlara ek olarak, fon izahnamesinin 2.4. maddesindeki tabloda yer alan para ve sermaye piyasası araçlarına, belirlenen sınırlar çerçevesinde yatırım yapılır.
Fon, Emeklilik Yatırım Fonlarının Kuruluş ve Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 6. maddesinde belirtilen, fon paylarının Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelik çerçevesinde kurulan grup emeklilik planları ve sözleşmeleri kapsamında yer alan belirli kişi ya da kuruluşlara tahsis edilmesi amacıyla kurulmuş grup emeklilik yatırım fonudur. Fon portföyünün en az %80’i devamlı olarak T.C. Hazinesi tarafından uluslararası piyasalarda ihraç edilen ABD Doları ve/veya Euro cinsinden Eurobondlara ve/veya kamu ve özel sektör şirketlerinin yurtiçi ve dış borçlanma araçlarına yatırılır. Yerli ve yabancı ihraççıların döviz cinsinden ihraç edilmiş para ve sermaye piyasası araçlarına yapılan yatırım tutarı fon porföy değerinin %80’i ve üzerinde olamaz. Fon, faiz ve kur riski taşır. Dolar kuru, Euro kuru ve Eurobond faiz oranlarındaki değişimler, portföyün getirisini etkiler. Fon özel sektör borçlanma araçlarına da yatırım yapabilir ve buna bağlı olarak olarak kredi ve likidite riski taşır. Fon yönetiminde risklerden korunmak amacıyla çeşitlendirme yapılmakta, riskler dağıtılarak asgariye indirilir.
Bunlara ek olarak fon izahnamesinin 2.4. maddesindeki tabloda yer alan para ve sermaye piyasası araçlarına, belirlenen sınırlar çerçevesinde yatırım yapılır.
Fon, özel sektör ve kamu borçlanma araçları getirilerinden yararlanmayı hedef alır. Bu amaçla fon portföyünün en az %80’i devamlı olarak yerli özel sektör ve kamu borçlanma araçları ile kamu borçlanma araçlarının konu olduğu ters repodan oluşturulur. Fon portföyü istikrarlı getiri hedefiyle yönetilir. Sabit getirili menkul kıymetlerin sürelerine göre portföy yönetimi gerçekleştirilir.
Ayrıca fon izahnamesinin 2.4. maddesindeki tabloda yer alan para ve sermaye piyasası araçlarına, belirlenen sınırlar çerçevesinde yatırım yapılır.
Fon’un yatırım stratejisi sermaye, temettü ve faiz kazancı elde etmektir. Fon portföyünün en az %60 en fazla %90’ı Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca ihraç edilen Türk Lirası cinsinden borçlanma araçları, gelir ortaklığı senetleri veya kira sertifikalarından oluşturulmaktadır. Fon portföyünün azami %30’ı ise, Türk Lirası cinsinden ve Borsada işlem görmesi kaydıyla bankalar veya yatırım yapılabilir seviyede derecelendirme notuna sahip olan diğer ihraççılar tarafından ihraç edilen borçlanma araçları, Türk Lirası cinsinden Borsada işlem görmesi kaydıyla fon kullanıcısı bankalar olan veya kendisi veya fon kullanıcısı yatırım yapılabilir seviyede derecelendirme notuna sahip olan kira sertifikaları, ipotek ve varlık teminatlı menkul kıymetler, ipoteğe ve varlığa dayalı menkul kıymetler ve vaad sözleşmelerinden oluşturulmaktadır. Ayrıca fon portföyünün asgari %10 azami %30’u BIST 100, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi BIST Kurumsal Yönetim Endeksi ve Borsa İstanbul A.Ş. tarafından hesaplanan katılım endekslerindeki paylardan, azami %25’i Türk Lirası cinsinden vadeli mevduat ve katılma hesabından ve azami %2’si Ters Repo, Takasbank Para Piyasası ve yurtiçi organize para piyasası işlemlerinden oluşturulmaktadır. Fonun yönetiminde, bu maddede belirtilen fon portföyüne alınabilecek varlıklara ilişkin oranlara ek olarak, Yönetmelik’te ve Rehber’de yer alan ve bu maddede belirtilmeyen diğer ilgili portföy sınırlamalarına ilişkin hükümler saklıdır. Fon, sisteme giriş aşamasında herhangi bir fon tercihinde bulunmayan kişilerin birikimlerini, yatırıma yönlendirmek amacıyla da kullanılır. Bu nedenle, Fon portföyünün tamamı Emeklilik Yatırım Fonlarının Kuruluş ve Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Hakkında Yönetmelik’te ve Hazine Müsteşarlığı’nın yayınladığı 2016/39 sayılı Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Genelge’de belirtilen portföy sınırlamalarında uygun şekilde yönetilir.
Fon portföyünün en az %80’i devamlı olarak T.C. Hazinesi tarafından uluslararası piyasalarda ihraç edilen ABD Doları cinsinden Eurobondlara yatırılır. Fon, faiz ve kur riski taşır. Dolar kuru ve Eurobond faiz oranlarındaki değişimler, portföyün getirisini etkiler. Fon TL ve ABD Doları cinsinden Türk özel sektör borçlanma araçlarına da düşük oranda yatırım yapabilir ve buna bağlı olarak kredi ve likidite riski taşır. Fon yönetiminde risklerden korunmak amacıyla çeşitlendirme yapılmakta, riskler dağıtılarak asgariye indirilir.
Bunlara ek olarak fon izahnamesinin 2.4. maddesindeki tabloda yer alan para ve sermaye piyasası araçlarına, belirlenen sınırlar çerçevesinde yatırım yapılır.
Fon portföyünün en az %80’i devamlı olarak T.C. Hazinesi tarafından uluslararası piyasalarda ihraç edilen Euro cinsinden Eurobondlara yatırılır. Fon, faiz ve kur riski taşır. Euro kuru ve Eurobond faiz oranlarındaki değişimler, portföyün getirisini etkiler. Fon TL ve Euro cinsinden Türk özel sektör borçlanma araçlarına da düşük oranda yatırım yapabilir ve buna bağlı olarak kredi ve likidite riski taşır. Fon yönetiminde risklerden korunmak amacıyla çeşitlendirme yapılmakta, riskler dağıtılarak asgariye indirilir.
Bunlara ek olarak fon izahnamesinin 2.4. maddesindeki tabloda yer alan para ve sermaye piyasası araçlarına, belirlenen sınırlar çerçevesinde yatırım yapılır.
Fon ağırlıklı olarak, Türk kamu ve özel sektör borçlanma araçlarına, Türk kamu ve özel sektör şirketleri tarafından ihraç edilen Eurobondlara, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin hisse senedi piyasalarına, yabancı borçlanma araçlarına ve BIST’te işlem gören şirketlerin paylarına yatırım yapar. Fon portföy değerinin en fazla %50’si yabancı para ve sermaye piyasası araçlarına yatırılabilir. Yerli ve yabancı ihraççıların döviz cinsinden ihraç edilmiş para ve sermaye piyasası araçlarına yapılan yatırım tutarı fon porföy değerinin %80’i ve üzerinde olamaz. Fon portföyünün yabancı menkul kıymetler arasında dağıtılmasında yönetici, fonun yatırım amacı doğrultusunda global ekonomiyi ve hisse senedi borsalarını yakından takip edip portföy dağılımını periyodik olarak revize eder. Böylece farklı ekonomik konjonktürlerde farklı gelişmiş ve gelişmekte olan ülke gruplarını öne çıkararak yatırımcının potansiyel kazancını yükseltir. Bunlara ek olarak fon izahnamesinin 2.4. maddesindeki tabloda yer alan para ve sermaye piyasası araçlarına, belirlenen sınırlar çerçevesinde yatırım yapılır.
Fon portföyünün en az %80’i devamlı olarak BIST’te işlem gören paylardan oluşur. Fon, ulusal pay piyasasındaki dalgalanmalardan maksimum şekilde yararlanmayı planlar. Fon portföyüne likiditesi fazla, piyasa değeri yüksek, sektöründe geleceği olan şirketlerin payları alınıp-satılarak sermaye kazancı elde edilmesi amaçlanır. Fon pay yatırımlarına bağlı olarak makro ekonomik risk, sektör riski, firma riski ve likidite riski taşır. Pay piyasasındaki değişimler fonun getirisini etkiler. Fon yönetiminde risklerden korunmak amacıyla çeşitlendirme yapılmakta, riskler dağıtılarak asgariye indirilir.
Bunlara ek olarak fon izahnamesinin 2.4. maddesindeki tabloda yer alan para ve sermaye piyasası araçlarına, belirlenen sınırlar çerçevesinde yatırım yapılır.
Fon toplam değerinin asgari %80’i devamlı olarak, Amerika Birleşik Devletleri S&P 500 pay endeksine dayalı yabancı borsa yatırım fonu katılma paylarına yatırılır. Yatırım yapılan borsa yatırım fonları, bahsi geçen ülke pay endeksini takip etmektedir. Fonun yatırım stratejisi yatırım yapılan borsa yatırım fonları aracılığı ile Amerika Birleşik Devletleri S&P 500 pay endeksindeki fiyat gelişmelerini fonun yatırımcısına yüksek oranda yansıtmaktır. Fon, piyasa koşullarını ve karşılaştırma ölçütünü dikkate alarak varlık dağılımını, fon izahnamesinin madde 2.4’te verilen asgari ve azami sınırlamalar dâhilinde belirleyebilir. Fon portföyünün yönetiminde, fon izahnamesinin madde 2.4’te belirtilen fon portföyüne alınacak varlıklara ilişkin oranlara ek olarak, Yönetmelik ve Rehber’de yer alan ve izahnamede belirtilmeyen diğer ilgili portföy sınırlamaları ve Kurul düzenlemeleri de dikkate alınır.
Fon portföyünün en az %80'i devamlı olarak altın ve altına dayalı sermaye piyasası araçlarına yatırılır. Fon'un hedefi dünya altın piyasalarındaki fiyat gelişmelerini fonun yatırımcısına yüksek oranda yansıtarak orta ve uzun vadede istikrarlı bir getiri sağlamaktır.
Fon portföyünün en az %80’i devamlı olarak altın ve altına dayalı sermaye piyasası araçlarına yatırılır. Fon portföyüne alınacak altın ve diğer kıymetli madenlerin T.C. Merkez Bankası tarafından kabul edilen uluslararası standartlarda olması, ulusal ve uluslararası borsalarda işlem görmesi zorunludur. Fon portföyüne yatırım yapılacak sermaye piyasası araçlarının seçiminde, likiditesi yüksek ve risk seviyesi düşük olanlar tercih edilir. Fon, altın fiyatlarında oluşacak değişimleri yatırımcısına yüksek oranda yansıtmayı amaçlar. Fon hiç bir şekilde faiz geliri elde etmeyi amaçlamaz. Fon Borsa İstanbul A.Ş. tarafından hesaplanan katılım endekslerindeki paylara yatırım yapabilir.
Bunlara ek olarak fon izahnamesinin 2.4. maddesindeki tabloda yer alan para ve sermaye piyasası araçlarına, belirlenen sınırlar çerçevesinde yatırım yapılır.
Fon portföyünün en az %80’i devamlı olarak “BIST Sürdürülebilirlik Endeksi” ile yurt dışında genel kabul görmüş Sürdürülebilirlik endekslerinde yer alan yerli ve yabancı şirketlerin ortaklık payları, Amerikan depo sertifikaları ve global depo sertifikalarından oluşur. Fonun amacı ağırlıklı olarak yerli/yabancı Sürdürülebilirlik Endekslerinde yer alan pay senetlerine fon portföyünde yer vererek sermaye kazancı elde etmektir. Fon pay yatırımlarına bağlı olarak makro ekonomik risk, sektör riski, firma riski ve likidite riski taşımaktadır. Pay piyasasındaki değişimler fonun getirisini etkilemektedir. Fon yönetiminde risklerden korunmak amacıyla hisse senedi seçimi yapılarak çeşitlendirme hedeflenmektedir. Fon portföy değerinin en fazla %50’si yabancı para ve sermaye piyasası araçlarına yatırılabilir. Ayrıca, Fon portföy değerinin %80 ve fazlası devamlı olarak döviz cinsinden para ve sermaye piyasası araçlarına yatırılamaz. Fon, değişen piyasa koşulları doğrultusunda fon izahnamesinin 2.4 maddesinde yer alan varlık ve işlem türlerini farklı oranlarda kullanabilir.
Fon toplam değerinin asgari %80’i devamlı olarak BIST Teknoloji Endeksinde yer alan şirketlerin ortaklık payları ile yurt dışı teknoloji endekslerinde yer alan yabancı şirketlerin ortaklık paylarına, Amerikan Depo Sertifikalarına ve Global Depo Sertifikalarına yatırılacaktır. Fon bu şekilde enformasyon teknolojileri, teknolojik donanım, telekomünikasyon, elektronik ticaret, biyoteknoloji, medikal teknoloji, yazılım, finansal teknoloji, etkileşimli medya ve hizmetler ile diğer teknoloji alanlarında faaliyet gösteren yerli ve/veya yabancı şirketlere ve/veya bu alanlarda faaliyet gösteren yerli ve/veya yabancı şirketlerin hizmet ve servis sağlayıcılarına yatırım yapacaktır. Fon portföyüne likiditesi fazla, piyasa değeri yüksek, sektöründe geleceği olan şirketlerin payları alınıp satılarak sermaye kazancı elde edilmesi amaçlanmaktadır. Fon pay yatırımlarına bağlı olarak makro ekonomik risk, sektör riski, firma riski ve likidite riski taşımaktadır. Pay piyasasındaki değişimler fonun getirisini etkilemektedir. Fon yönetiminde risklerden korunmak amacıyla çeşitlendirme yapılmakta, riskler dağıtılarak asgariye indirilmektedir. Fon portföy değerinin en fazla %50’sini yabancı para ve sermaye piyasası araçlarına yatırılabilir. Ayrıca, Fon portföy değerinin %80 ve fazlası devamlı olarak döviz cinsinden para ve sermaye piyasası araçlarına yatırılamaz. Fon, değişen piyasa koşulları doğrultusunda fon izahnamesinin 2.4 maddesinde yer alan varlık ve işlem türlerini farklı oranlarda kullanabilir.
Fon portföyünün en az %80’i devamlı olarak BIST Temettü Endekslerinde yer alan şirketlerin ortaklık payları, BIST Tarafından Hesaplanan Temettü Endekslerini Takip Eden Türkiye’de borsa yatırım fonu katılma payları ile yurtdışı Temettü Endekslerinde yer alan yabancı şirketlerin ortaklık payları ile bu şirketlerin Amerikan Depo Sertifikaları ve Global Depo Sertifikalarından oluşur. Fonun amacı ağırlıklı olarak yerli/yabancı Temettü Endekslerinde yer alan pay senetlerine fon portföyünde yer vererek sermaye kazancı elde etmektir. Fon pay yatırımlarına bağlı olarak makro ekonomik risk, sektör riski, firma riski ve likidite riski taşımaktadır. Pay piyasasındaki değişimler fonun getirisini etkilemektedir. Fon yönetiminde risklerden korunmak amacıyla hisse senedi seçimi yapılarak çeşitlendirme hedeflenmektedir. Fon portföy değerinin en fazla %50’si yabancı para ve sermaye piyasası araçlarına yatırılabilir. Ayrıca, Fon portföy değerinin %80 ve fazlası devamlı olarak döviz cinsinden para ve sermaye piyasası araçlarına yatırılamaz. Fon, değişen piyasa koşulları doğrultusunda fon izahnamesinin 2.4 maddesinde yer alan varlık ve işlem türlerini farklı oranlarda kullanabilir.
Fon portföyünün en az %80’i tarım ve gıda sektöründe faaliyet gösteren yerli ve yabancı şirketlerin ortaklık paylarına ve borçlanma araçlarına yatırım yapan yerli/yabancı Yatırım fonları ve borsa yatırım fonları katılma paylarına yatırılacaktır. Fon portföyünün yönetiminde ağırlıklı olarak tarım ve gıda kaynaklarının etkin üretimi, dağıtımı ve kullanımı temalarına yatırım yapan yerli ve yabancı yatırım fonları ile borsa yatırım fonlarının katılma payları olmak üzere tarım ve gıda alanında verimliliği artıran hizmet, servis ve teknoloji sektörlerine yatırım yaparak uzun vadeli getiri potansiyelinden faydalanmayı hedeflemektedir. Fon, bir sepet fon olması nedeni ile söz konusu yatırımlarını ağırlıklı olarak stratejisine uygun yatırım fonu ve borsa yatırım fonu katılma paylarına yönlendirerek portföyünü oluşturur. Fon, değişen piyasa koşulları doğrultusunda fon izahnamesinin 2.4 maddesinde yer alan varlık ve işlem türlerini farklı oranlarda kullanabilir.
Fon toplam değerinin en az %80’i devamlı olarak, gümüşe dayalı endeksleri takip etmek üzere kurulan yerli ve yabancı borsa yatırım fonu katılma paylarına ve gümüşe dayalı yerli ve yabancı yatırım fonu katılma paylarına yatırılır. Gümüşe dayalı yatırım fonları ve gümüşe dayalı endeksleri takip etmek üzere kurulan borsa yatırım fonları ilgili varlık sınıfında belirledikleri bir karşılaştırma ölçütü veya endeksin getirisini takip amacıyla oluşturulmuş yatırım araçlarıdır. Fonlar, farklı hukuki, finansal ve faaliyete ilişkin statülere sahip olabilmektedir. Fiziki gümüş yatırımı yapan fonlar bulunduğu gibi; swap, opsiyon, forward ve futures (vadeli işlem) gibi türev araçlara ve türev piyasalarda işlem yapan fonlar da bulunmaktadır. Fon, yabancı para ve sermaye piyasası araçlarına da yatırım yapabilir ancak fon portföyüne dahil edilen yabancı para ve sermaye piyasası araçları fon toplam değerinin %50’i ve fazlası olamaz.
Fon, Emeklilik Yatırım Fonlarının Kuruluş ve Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 6. maddesinde belirtilen, fon paylarının Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelik çerçevesinde kurulan grup emeklilik planları ve sözleşmeleri kapsamında yer alan belirli kişi ya da kuruluşlara tahsis edilmesi amacıyla kurulmuş grup emeklilik yatırım fonudur. Fon portföyünün en az %80’i devamlı olarak BIST’te işlem gören paylardan oluşur. Fon, ulusal pay piyasasındaki dalgalanmalardan maksimum şekilde yararlanmayı planlar. Fon portföyüne likiditesi fazla, piyasa değeri yüksek, sektöründe geleceği olan şirketlerin payları alınıp-satılarak sermaye kazancı elde edilmesi amaçlanır. Fon pay yatırımlarına bağlı olarak makro ekonomik risk, sektör riski, firma riski ve likidite riski taşır. Pay piyasasındaki değişimler fonun getirisini etkiler. Fon yönetiminde risklerden korunmak amacıyla çeşitlendirme yapılmakta, riskler dağıtılarak asgariye indirilir.
Bunlara ek olarak fon izahnamesinin 2.4. maddesindeki tabloda yer alan para ve sermaye piyasası araçlarına, belirlenen sınırlar çerçevesinde yatırım yapılır.
Fon portföyünün en az %80’i devamlı olarak BIST’te işlem gören şirketlerin paylarından oluşur ve fon sermaye kazancı elde etmeyi hedefler. Fon ulusal pay piyasasındaki dalgalanmalardan maksimum şekilde yararlanmayı hedef alır. Portföye, likiditesi fazla, piyasa değeri yüksek, sektöründe geleceği olan şirketlerin payları alınıp, satılır.
Bunlara ek olarak fon izahnamesinin 2.4. maddesindeki tabloda yer alan para ve sermaye piyasası araçlarına, belirlenen sınırlar çerçevesinde yatırım yapılır.
Fon, bir endeks kapsamındaki varlıklara fon portföyünün en az %80’ini yatıran ve baz alınan endeks ile fonun birim pay değeri arasındaki korelasyon katsayısının en az 0,9 olmasını ve endeksteki artış kadar getiri elde etmeyi hedefleyen “Endeks Fon”dur.
Fon toplam değerinin en az %80’i devamlı olarak Türkiye İş Bankası İştirakleri Endeksi’nde yer alan şirketlerin paylarına yatırılır. Fon yönetiminde yatırım yapılacak sermaye piyasası araçları aşağıda yer alan formüle uygun olarak yapılan hesaplama çerçevesinde baz alınan endeksin değeri ile fonun birim pay değeri arasındaki korelasyon katsayısı en az 0,9 olacak şekilde, endeks kapsamındaki menkul kıymetlerden örnekleme yoluyla seçilir.
Korelasyon katsayısı, belirli bir dönemde baz alınan endeksin değeri ile endeks fonun birim pay değeri arasındaki ilişkiyi ifade eden, +1 ile -1 arasında bir değer olup, fon izahnamesindeki formüle göre hesaplanır.
Baz alınan endeks Türkiye İş Bankası İştirakleri fiyat endeksidir. Endeks, Türkiye İş Bankası A.Ş. ve sermayesinde Türkiye İş Bankası A.Ş.’nin doğrudan ve/veya dolaylı payı bulunan ve Borsa İstanbul pazarlarında A veya B listesinde işlem gören şirketlerden oluşur. Endekste yer alacak pay senetlerinin belirlenmesi ve güncel listelerin Borsa İstanbul A.Ş.’ye gönderilmesi İş Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından, endeksin endeks kurallarına göre hesaplanması ise Borsa İstanbul A.Ş. tarafından yapılır. Endeks değeri, endekste yer alan hisseler, anılan hisselerin ağırlıkları, endeks içeriğinin güncellenme sıklığı ve endeks ile ilgili diğer detaylı bilgiler İş Portföy Yönetimi A.Ş.’nin internet sitesinde (www.isportfoy.com.tr) yer alır. Türkiye İş Bankası İştirakleri fiyat endeksinin günlük değeri ayrıca veri dağıtım kanallarınca da yayımlanır. (Endeks Kodu: ISIST). Fon pay yatırımlarına bağlı olarak makro ekonomik risk, sektör riski, firma riski ve likidite riski taşır. Pay piyasasındaki değişimler fonun getirisini etkiler. Fon yönetiminde risklerden korunmak amacıyla çeşitlendirme yapılmakta, riskler dağıtılarak asgariye indirilir.
Bunlara ek olarak fon izahnamesinin 2.4. maddesindeki tabloda yer alan para ve sermaye piyasası araçlarına, belirlenen sınırlar çerçevesinde yatırım yapılır.
Hangi riskleri taşır?
Bu fon aşağıdaki riskleri taşır;
Piyasa riski
Likidite riski
Operasyonel risk
Korelasyon riski
İhraççı riski
Teminat riski
Karşı taraf riski
Kaldıraç yaratan işlem risk
Yoğunlaşma riski
Yasal risk
Baz riski
Opsiyon duyarlılık riskleri
Farklı risk/getiri beklentisine sahip müşterilerimiz için sunduğumuz faiz unsuru içermeyen emeklilik yatırım fonlarımız arasından dilediğinizi tercih ederek, birikimlerinizi beklentilerinize en uygun şekilde değerlendirebilirsiniz.
Fon portföyü en az %60 en fazla %90’ı Hazine ve Maliye Bakanlığınca İhraç Edilen Türk Lirası Cinsinden Gelir Ortaklığı Senetleri veya Kira Sertifikalarına yer verir. Ayrıca fon portföyünün en fazla %30’u oranında, Türk Lirası cinsinden, Borsada işlem görmesi kaydıyla fon kullanıcısı bankalar olan veya kendisi veya fon kullanıcısı yatırım yapılabilir seviyede derecelendirme notuna sahip olan kira sertifikalarına, ipotek ve varlık teminatlı menkul kıymetlere, ipoteğe ve varlığa dayalı menkul kıymetlere, vaad sözleşmelerine; fon portföyünün en az %10 en fazla %30’u oranında Borsa İstanbul A.Ş. tarafından hesaplanan katılım endekslerindeki paylara yer verir. Fon portföyünün en fazla %25’i oranında Türk Lirası cinsinden katılma hesabına yatırır. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca yapılanlar hariç, fon kullanıcısı aynı olan kira sertifikalarına fon portföyünün %10’undan fazlası yatırılamaz. Fon, portföyünde ağırlıklı olarak bulunan Türk Lirası cinsi kira sertifikaları dolayısı ile düzenli kira gelirleri elde ederek, uzun vadede istikrarlı getiri elde etmeyi hedefler. Fon, sisteme giriş aşamasında herhangi bir fon tercihinde bulunmayan kişilerin birikimlerini, yatırıma yönlendirmek amacıyla da kullanılmaktadır. Bu nedenle, Fon portföyünün tamamı Emeklilik Yatırım Fonlarının Kuruluş ve Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Hakkında Yönetmelik’te ve Hazine Müsteşarlığı’nın yayınladığı 2016/39 sayılı Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Genelge’de belirtilen portföy sınırlamalarında uygun şekilde yönetilir.
Bu fon katılımcılar tarafından bireysel emeklilik sisteminden kaynaklı alacaklarını bankalara devrettiklerinde söz konusu katkıların yatırıma yönlendirildiği katılım esasları çerçevesinde yönetilen alacağın devri fonudur. Fon’un değişen piyasa koşullarına göre esnek olarak yönetilmesi esastır. Fon’a yatırım yapılacak para ve sermaye piyasası araçlarının seçiminde risk/getiri analizi yapılarak, nakde dönüşümü kolay ve riski az olanlar tercih edilir. Fon portföyünü, piyasa koşullarına bağlı olarak temelde kamu veya özel sektör kira sertifikaları, BIST tarafından hesaplanan katılım endekslerindeki ortaklık payları ve katılım bankalarında açılan katılma hesapları gibi varlıklardan oluşturur. Fon, Rehber’in 6.8.1 nolu bölümünde hesaplama yöntemi yer verilen yönteme göre hesaplanan 1-2 risk değerine uygun olarak yönetilmekte olup, yatırım yapılan varlıklar çerçevesinde fonun volatilite aralıklarının karşılık geldiği risk değeri 1 ila 2 aralığında kalacaktır.
Hangi riskleri taşır?
Bu fon aşağıdaki riskleri taşır;
Piyasa Riski
Likidite Riski
Yoğunlaşma Riski
Yasal Risk
Açığa Satış Riski
Kıymetli Madenlere İlişkin Fiyat Riski
Karşı Taraf Riski
Operasyonel Risk
Korelasyon Riski
İhraççı Riski
Etik Risk
Agresif Risk Kategorisi
Altın Katılım Fonu (AEA)
Portföy bilgileri
Katılım Emeklilik Planlarına sahip müşterilerimiz unvanında "katılım" ibaresi geçen fonlara yatırım yapabilir.
Fon portföyünün en az %80’i devamlı olarak altın ve altına dayalı sermaye piyasası araçlarına yatırılır. Fon portföyüne alınacak altın ve diğer kıymetli madenlerin T.C. Merkez Bankası tarafından kabul edilen uluslararası standartlarda olması, ulusal ve uluslararası borsalarda işlem görmesi zorunludur. Fon portföyüne yatırım yapılacak sermaye piyasası araçlarının seçiminde, likiditesi yüksek ve risk seviyesi düşük olanlar tercih edilir. Fon, altın fiyatlarında oluşacak değişimleri yatırımcısına yüksek oranda yansıtmayı amaçlar. Fon hiç bir şekilde faiz geliri elde etmeyi amaçlamaz. Fon Borsa İstanbul A.Ş. tarafından hesaplanan katılım endekslerindeki paylara yatırım yapabilir.
Bunlara ek olarak fon izahnamesinin 2.4. maddesindeki tabloda yer alan para ve sermaye piyasası araçlarına, belirlenen sınırlar çerçevesinde yatırım yapılır.
Emeklilik yatırım fonları hangi yatırım araçlarını içerir?
Fon türüne göre değişiklik göstermekle birlikte, fon portföyü aşağıda yer alan para ve sermaye piyasası araçları ile işlemlerinden oluşur:
Vadeli mevduat ve katılma hesabı,
Borçlanma araçları, repo ve ters repo işlemleri ile ortaklık payları,
Kıymetli madenler, kıymetli madenlere ve gayrimenkule dayalı varlıklar,
Türev araç işlemleri ile varantlar,
Takasbank para piyasası işlemleri,
Yatırım fonu katılma payları,
Borsalarda gerçekleştirilen türev araç işlemlerinin nakit teminatları ve primleri,
Kira sertifikaları,
Sermaye Piyasası Kurulu tarafından belirlenen diğer yatırım araçları.
Birikimlerinizi, getiri beklentinize ve risk alma eğiliminize uygun yatırım enstrümanlarını içeren iQ Fonlarda değerlendirebilirsiniz. Kişiye özel akıllı fonlarımız olan iQ Fonlar belirli bir risk seviyesini koruyacak şekilde yönetilir. iQ Fon içindeki yatırım enstrümanları piyasadaki değişiklikler dikkate alınarak portföy yönetim şirketi tarafından aktif olarak değiştirilir.
Risk getiri tercihinizi ortaya çıkaran, en fazla 3 dakikanızı alacak Risk Profil Anketi ile size en uygun iQ Fonu öğrenin.
Emeklilik yatırım fonlarının performansını nasıl öğrenebilirim?
Emeklilik yatırım fonlarımızın performansını altı aylık ve yıllık raporlarla açıklarız. Fon içtüzüğü, izahname ve tanıtım formları, incelemeniz için internet sitemizde yer alır.
Birikim ve fonlar hakkında düzenli bilgi sağlıyor musunuz?
Katkı payı ödemeleriniz, seçtiğiniz fonlar, getiri ve birikiminiz ile ilgili bilgilere internet şubemiz, mobil uygulamamız ve çağrı merkezimiz aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Ayrıca, e-posta adresinize düzenli olarak hesap dönemleri sonunda gönderdiğimiz yıllık Hesap Bildirim Cetveli, 3 aylık dönemlerde gönderdiğimiz Katılımcı Bilgilendirme Notu ve 60 saniyede fon önerilerinden oluşan AnaYorum videosu sayesinde birikim ve fonlarınız hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Emeklilik yatırım fonlarının diğer yatırım fonlarına göre avantajları neler?
Diğer yatırım fonlarından farklı olarak; emeklilik yatırım fonlarının kazançları üzerinden gelir vergisi ve kurumlar vergisi alınmaz.