Adriyatik’in İncisi Hırvatistan

Paylaş
Orta Avrupa, Balkanlar ve Akdeniz’in kesiştiği noktada bulunan Hırvatistan, tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. 2011 yılında başlayan ve sonrasında hızla ünlenen, her bölümü merakla beklenen Game Of Thrones dizisinin bir çok sahnesine de ev sahipliği yapan Hırvatistan, son dönemlerde turist akınına uğruyor. İngiliz şair Lord Bryon’un “Adriyatik’in İncisi” olarak tanımladığı Hırvatistan’ı sizler için kaleme aldık.

Dubrovnik

Adriyatik Denizi kıyısında yer alan Dubrovnik, Game of Thrones dizisinin kral toprağı olarak tüm dünyada nam saldı. Eski adı Ragusa olan kent, 2005 yılında Unesco tarafından koordine edilen çalışmayla restore edildi ve Dünya Mirası Listesi’ne girerek koruma altına alındı. Ayrıca Dubrovnik’te yer alan Old Town, Stradun Caddesi ve Sponza Sarayı şehrin diğer merkezi noktaları olarak öne çıkıyor.



Sibenik

Game of Thrones dizisinde izleyiciyi büyüleyen Braavos bahçelerinin kenti Sibenik, Hırvatistan’ın tarihi şehirlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Unesco Dünya Mirası Listesi’nde de yer alan Saint James Katedrali şehirde en çok ilgi gören yerlerin başında geliyor. Yaklaşık 46 bin kişilik nüfusa sahip olan kentte Adriyatik Denizi’nin güzel havasını içinize çekerken Sibernik Şehir Müzesi’ni, Ortaçağ Manastırı ve Bahçeleri’ni, Bunari’yi ve Saint Michel Kalesi’ni gezmek mümkün.



Zagreb

Hırvatistan’ın başkenti ve en kalabalık şehri Zagreb, aynı zamanda Avrupa’daki en fazla yeşil alana sahip başkent. Orta Avrupa’nın en güzide şehirlerinden birisi olan Zagreb’de Ortaçağ mimarisinden kalma birçok eseri görmek mümkün. Ban Jelacic Meydanı, Dolac Market, St. Mark’s Kilisesi ve Zagreb Katedrali ise şehrin en fazla ziyaretçi alan meydanları olarak göze çarpıyor.



Split

Dingin suları ve tarihi mimarisi ile ziyaretçilerinin beğenisini kazanan ve Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’den sonra ikinci en büyük kenti olan Split, Dalmaçya kültürünün beşiği olarak adlandırılıyor. Köklü bir geçmişe sahip olmasının yanı sıra iklimi ve sahilleriyle de ünlenen şehirde Çağdaş Sanat Müzesi, Peristil Meydanı, Jüpiter Tapınağı ve Diocletian Sarayı şehrin gözde mekanları olarak öne çıkıyor.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri