Peştamaldan Pufa İleri Dönüşüm

Paylaş
İşlevini yitirmiş peştamaldan evinizin dilediğiniz köşesinde kullanabileceğiniz bir puf yapabileceğinizi biliyor muydunuz? 



Bunun için ihtiyacımız olan malzemeler, peştamal, elyaf, makas ve bir silikon tabancası.

Küp formunda bir puf yapacağız. Siz denerken ölçüleri istediğiniz gibi değiştirerek kendinize uygun hale getirebilirsiniz. Küp yapmak için peştamalı 6 adet eşit yüzeye böleceğiz. Sonra bu parçaları birleştireceğiz. 



6 eşit parçaya böldüğümüz parçayı dış yüzeyleri yukarı bakacak şekilde çevirip kenarlarından dikmeye başlıyoruz. Bu kısımda dikiş makineniz varsa onu da kullanabilirsiniz.

Dikme işlemini tamamladıktan sonra pufumuzu düzüne çevirip içerisine elyafı doldurmaya başlıyoruz.

Sonrasında baş kısmından dikme işlemimizi de tamamlayıp pufumuzu hazır hale getiriyoruz. Son olarak elinizle kabartıp istediğiniz gibi bir form verebilirsiniz.

 



Eğer pufunuzu daha sonrasında yıkamak isterseniz aynı ölçülerde bir tane daha hazırlayabilirsiniz. Bu sayede pufunuzun formu bozulmadan dışındaki kumaşı yıkayıp temizleyebilirsiniz.  



İleri Dönüşüm Hareketine katılıp sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmak için, yaratıcı ve kolay uygulanabilir birçok fikri paylaşacağımız Youtube kanalımızı takip edebilirsiniz.



Youtube kanalımız için tıklayabilirsiniz.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri