Unutulmaz Filmlerde Yer Alan Etkileyici Mekanlar

Paylaş
Hikayeleri ve oyuncuları ile herkesin beğenisi kazanan ünlü filmler, çekimlerinin yapıldığı mekanlar ile de izleyicilerin akıllarında iz bırakıyorlar. Unutamadığımız filmlerin, aklımıza kazınan mekanlarını sizin için araştırdık.

Star Wars

Geniş bir izleyici kitlesine sahip olan ve sinema tarihinin kült filmleri arasında gösterilen Star Wars, özellikle Yavin 4 Gezegeni ile filmi izleyenlerin hafızasında önemli bir yer kazandı. Yönetmen George Lucas’ın seyahat acentesinde gördüğü bir posterden etkilenerek çekim yeri olarak kullanmaya karar verdiği Tikal Ulusal Parkı, izleyenleri kendine hayran bırakıyor. Maya mimarisinin en tanınmış eserlerine ev sahipliği yapan park Guatemela’da yer alıyor.  



Ex Machina

Ex Machina filminde, harika manzarası ile dikkatleri çeken ve ormanın içinde yer alan ev, adeta izleyenleri büyülüyor. Ev, yapay bir set ya da görsel efektlerle oluşturulmuş bir kurgu mekanı gibi gözükse de aslında Norveç’in Valldalen bölgesinde bulunan Juvet isimli bir otelin sıradan bir odası. Yapay zeka ve bilim kurgu içerikli olan bu çarpıcı filmin büyük bir kısmının geçtiği mekan, bir araştırma merkezi olarak seyircinin karşısına çıkıyor.  



The Hunger Games

Mekanları ile bizi her izleyişte kendine hayran bırakan Açlık Oyunları’nın Ateşi Yakalamak bölümünde kendimizi adeta içine hapsolmuş hissettiren bir mekan bulunuyor. İşte bu mekan dünyanın en büyük lobisine sahip bir otele ait. Tribute Eğitim Merkezi’nde geçen sahneler Atlanta’da bulunan The Marriott Marquis Hotel’de çekilmiş. Otel upuzun camdan asansörleriyle izleyiciye adeta görsel bir şölen yaşatıyor. Çekimlerin büyük bir kısmının otelin 10. katında ve çatıya kurulan sette çekildiği söyleniyor.  



The Grand Budapest Hotel

Wes Anderson’ın yönetmeni olduğu The Grand Budapest Hotel filmi, birçok sanatseverin gözdesi olmuş durumda. Filmlerinde kendine özgü bir tasarım evreni yaratan ve kurgu mekanları oluşturan usta yönetmenin tasarladığı Mendl’s Bakery mekanının tarihi oldukça eskilere dayanıyor. Film, Almanya Gorlits’de bulunan ve II. Dünya Savaşı sonunda ayakta kalmayı başarabilmiş dev atrium Gorlitzer Warenhaus’da çekilmiş. Çekim öncesinde yıkılma kararı alınan binada bulunan kolonlar, merdivenler, devasa avizeler ve gerçek bir sanat eserini andıran büyük pencere tamamen orijinal hali ile kullanılmış. Diğer her şey ise film için tekrar inşa edilmiş.  



La La Land

Kullanılan dekorlar ve mekanlar ile gönlümüzü fetheden La La Land filmi, Emma Stone’un canlandırdığı Mia karakterinin Los Angeles’taki evi ile bu yazımıza konuk oluyor. Ev içerisindeki atmosfer ve renklilik izleyenlere görsel bir şölen sunuyor. Los Angeles’ta 70 farklı mekanda çekilmiş olan filmde birçok olağanüstü sahneye şahitlik ediyoruz. Mia’nın evi ise bu mekanlardan yalnızca bir tanesi. Los Angeles’ta bulunan ev, özel olarak film için tasarlanmış bir yazlık.  



İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri