Dünyanın En Ünlü Doğa Tarihi Müzeleri

Paylaş
Doğa tarihi müzeleri, gelişmiş ülkelerin en önemli kültürel simgelerinin başında geliyor. Binlerce yıllık bilgi birikiminin gelecek nesillere aktarıldığı ve farklı bilimsel araştırmaların yer aldığı bu müzeler, tarihin derinliklerine doğru yolculuk yapma ve ufkunuzu genişletecek bilgilere sahip olma imkanı sunuyor. Yıl içerisinde farklı etkinliklere de ev sahipliği yapan bu müzelerden en önemlilerini sizin için derledik.

Londra Doğa Tarihi Müzesi

Ana cephesi Cormwell Yolu’na bakan Londra Doğa Tarihi Müzesi; botanik, mineraloji ve zooloji hakkında 80 milyon adet veriyi bünyesinde barındırıyor. 1884 yılında açılan müzede önemli kitap, dergi, el yazmaları ve sanat koleksiyonlarının yanı sıra Charles Darwin’in eserleri de yer alıyor. Her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan ve yaklaşık 850 çalışanı bulunan müzeye giriş için randevu almanız gerekiyor.



Amerikan Doğa Tarihi Müzesi

New York’ta bulunan ve 25 bina bloğundan oluşan Amerikan Doğa Tarihi Müzesi’nde kütüphanenin yanında 46 tane sergi salonu ve laboratuvarlar bulunuyor. Müzede yaklaşık olarak 32 milyon parça sergileniyor. 1869 yılında kurulan Amerikan Doğa Tarihi Müzesi okyanus hayatı, insan biyolojisi, evrim, fosiller ve gezegenler gibi farklı bölümlerden oluşuyor.



Berlin Doğa Tarihi Müzesi

1889 yılında kurulan Berlin Doğa Tarihi Müzesi zooloji, paleontoloji ve mineraloji alanlarında 25 milyondan fazla parçayı ziyaretçilerinin beğenisine sunuyor. Brachiosaurus Brancai eseri olan ve 13 metre yüksekliğe sahip dünyanın en büyük dinozor iskeleti de Berlin Doğa Tarihi Müzesi’nde yer alıyor.



Viyana Doğa Tarihi Müzesi

Avrupa’nın en önemli müzelerinden birisi olan Viyana Doğa Tarihi Müzesi’nde toplamda 39 adet sergi salonu bulunuyor. Yaklaşık 9.000 metrekarelik alana kurulu müzede 30 milyondan fazla parça sergileniyor. Müzede; arkeoloji, antropoloji, mineraloji, jeoloji ve zooloji gibi farklı bilim dallarına ait parçalar ve değerli taş koleksiyonları ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.



İsveç Doğa Tarihi Müzesi

Stockholm’de yer alan İsveç Doğa Tarihi Müzesi, İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi tarafından 1819 yılında halkın ziyaretine açıldı. İsveç Doğa Tarihi Müzesi, İsveç’te bulunan iki doğa müzesinden en büyük olanıdır. Diğer müze ise Göteborg şehrinde yer alıyor. 1739 yılında kurulan müzede milyonlarca parça her yıl ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.



Paris Doğa Tarihi Müzesi

Paris Doğa Tarihi Müzesi 1793 yılında Fransız Devrimi esnasında kuruldu. Kral 13.Louis döneminde bilim adamları tarafından tıbbi bitkiler üzerine araştırmalar yapılan müzede günümüzde yüksek lisans ve doktora eğitimleri de veriliyor. Ayrıca müze yönetimi tarafından 3 dergi ve 6 monograf yayınlanıyor. 14 bölümden oluşan müzede yaklaşık olarak 62 milyon parça sergileniyor.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri