Dünyanın En Etkileyici Kitabevleri

Paylaş
Dünyanın farklı bölgelerinde mimari yapıları ve bünyelerinde barındırdıkları kitaplarla dikkat çeken birçok kitabevi bulunuyor. Kitaplar ile farklı yolculuklara çıkacağınız bu mekanlar her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Özellikle kitap aşıklarının ilgisini çekebilecek dünyanın en etkileyici kitabevlerini sizin için derledik.

Brattle Kitabevi - Massachusetts, Amerika

Boston’da yer alan ve kitapseverlerin Amerika’daki en bilinen buluşma noktalarından birisi olan Brattle Kitabevi, 3 katlı devasa yapısı ile ziyaretçilerini büyülüyor. Eski ve nadir kitap serilerinin çok ucuz fiyatlar ve müzayedelerle satışa sunulduğu kitabevinde bir de bahçe bulunuyor. Ayrıca kitabevinin 3. katında antika sayılan eserlerin orijinal versiyonları da ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.



Livraria Lello e Irmao - Porto, Portekiz

Dünyanın en güzel kitabevleri arasında yer alan Livraria Lello e Irmao, Harry Potter karakterinin ortaya çıkışında önemli bir yere sahip. Portolu öğrencilerin pelerinli okul üniformalarından esinlenen J.K. Rowling, Harry Potter kitabını yazmış ve filmlerin birçok sahnesinde bu kitabevine yer vermiştir. 1800’lü yılların sonuna doğru kurulan Livraria Lello e Irmao, sütunları ve işlemeli duvarları ile sanatın ve tarihin en güzel yansıtıldığı kitabevlerinden biri olarak ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunuyor.



Ateneo Grand Splendid - Buenos Aires, Arjantin

Arjantin’in en çok tanınan ve ziyaret edilen kitabevi Ateneo Grand Splendid, döneminin önemli mimarları tarafından aslında bir opera binası olarak tasarlanmış. 1920’lerin sonunda sinema salonuna dönüştürülen bu özel bina, 2000’lerin başında dünyanın önde gelen kitabevleri arasında yerini almıştır.



Polare Maastricht – Maastricht, Hollanda

Avrupa’nın öne çıkan kitabevlerinden Polare Maastricht, Gotik yapıdaki etkileyici mimarisiyle kapılarını 2007 yılında tüm kitapseverlere açtı. 1294 yılında kurulmuş bir katedralin muhteşem dönüşümüne şahit olacağınız Polare Maastricht, mimari yapısıyla da oldukça fazla ilgi görüyor.



Barter Books - Alnwick, İngiltere

İngiltere’nin kuzeyinde yer alan, oldukça küçük bir şehir olan ve Ortaçağ’dan kalan yapılarıyla dikkat çeken Alnwick, dünyanın en sempatik edebi buluşma noktalarından birine ev sahipliği yapıyor. Şehrin merkezinde bulunan eski tren istasyonunun içerisinde konumlanan Barter Books, alışılagelmişin dışındaki tasarımı ile klasik İngiliz anlayışının dışına çıkıyor ve her yıl binlerce ziyaretçiyi misafir ediyor.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri