Dünyaca Ünlü Açık Hava Buz Pistleri

Paylaş
Buz pistleri kış aylarında turistlerin en çok ziyaret ettiği mekanlar arasında yer alıyor. Her yaştan insanın ortak buluşma noktası olan ve ziyaretçilerine eğlenceli ortamlar sunan dünyaca ünlü açık hava buz pistlerine birlikte göz atalım.

Viyana Buz Rüyası – Viyana, Avusturya

Tarihi Viyana Belediye Binası önünde yer alan Viyana Buz Rüyası, 8.000 m2’lik büyük bir alanda ziyaretçilerine muhteşem ışık gösterileri sunuyor. Arka fonunda görkemli bir görünüme sahip belediye binasının yer aldığı pist, her yıl farklı konseptleriyle ziyaretçilerini sürprizlerle karşılıyor. Aynı zamanda çevresinde yer alan sıcak içecek ve geleneksel Avusturya yemeklerinin yer aldığı stantlar ile oldukça zevkli ve doyurucu bir deneyim sunuyor.



Somerset House Buz Pateni Pisti – Londra, İngiltere

Kış mevsiminde Londra’ya gidenlerin mutlaka ziyaret ettiği 18. yüzyıldan kalma görkemli bir yapı olan Somerset House’un avlusu, aynı zamanda kayak severlerin buz üzerinde özgürce süzülebilecekleri muhteşem bir açık hava pisti. Londra’nın en gözde buz pateni pistlerinden biri olan Somerset House buz pateni pisti, led ışıklarının dört bir yanı sardığı partilere ve festivallere de ev sahipliği yapıyor.



Rideau Kanalı Paten Geçidi – Ottawa, Kanada

Ottawa’nın merkezinde yer alan Rideau Kanalı Paten Geçidi, dünyadaki en büyük paten pisti olmasının yanı sıra UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almasıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Ziyaretçiler, yol boyunca yer alan dinlenme alanlarından temin edebilecekleri sıcak içecekler ve atıştırmalıkların tadını çıkarma fırsatına da sahip oluyorlar. Birçok görkemli etkinliğin yanı sıra şehre kış mevsiminin geldiğini simgeleyen geleneksel bir festival olan Winterlude Festivali de bu geçit üzerinde yapılıyor.



Kızıl Meydan Buz Pisti – Moskava, Rusya

Açık olduğu dönemde günlük ortalama 3.000 ziyaretçiyi ağırlayan pist, ziyaretçilerine Kızıl Meydan’ın tarihi dokusu eşliğinde buz pateni yapma şansı sunuyor. Turistler kadar yerel halk tarafından da ilgi gören pist, yılbaşı gibi özel günlerin kutlanması için sıklıkla tercih edilen mekanlar arasında yer alıyor.



Rijksmuseum Buz Pateni Pisti – Amsterdam, Hollanda

Kasım ayı başlangıcı ile Şubat ayı ortasına kadar açık olan buz pisti, kış döneminde ziyaretçiler tarafından en sık ziyaret edilen mekanlar arasında yer alıyor. Oldukça merkezi bir konumda bulunan buz pistinde bowling ve kızak yarışı gibi etkinlikler de yapılıyor.



Lac de Joux, İsviçre

Yaz döneminde rüzgar sörfü meraklılarının uğrak noktası olan Joux gölü, kışın Avrupa’nın en büyük doğal buz pistlerinden birisine dönüşüyor. 1004 m yüksekliğe sahip göl bu özellikleriyle İsviçre’nin en çok turist ağırlayan bölgeleri arasında yer alıyor.



Rockefeller Center - New York, Amerika

Dünyanın en ünlü buz pistleri arasında yer alan pist, yaklaşık 150 kişilik bir kapasiteye sahip. Yılbaşı süsleri ile birlikte oldukça dikkat çekici bir görüntü oluşturan buz pistinin etrafında zaman geçirilebilecek birçok alışveriş merkezi bulunuyor.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri