Dünyanın En Büyüleyici Ağaç Tünelleri

Paylaş
Her mevsim farklı bir renk ve güzelliğe sahip olan ağaç tüneller; dallar, yapraklar ya da çiçekler ile örülen büyüleyici bir tablo gibiler. Dünyanın farklı coğrafyalarındaki değişik bitkilerle oluşan bu tünellerden birkaçını sizler için sıraladık.

Sakura, Japonya - Tokyo

Meyve vermeyen bir tür kiraz ağacı olan Sakura, Japonya’nın görsel zenginliğinin de en önemli parçalarından. Japonya’nın birçok farklı şehrinde görebileceğiniz ve 200’den fazla çeşidi bulunan Sakura’nın sokaklarda oluşturduğu tablo, özellikle bahar aylarında mutlaka görülmesi gereken bir güzellikte. Japonların çiçek düzenleme sanatı ikebanadaki başarısını bu tünellerde görmek mümkün.



Point Reyes, ABD - Kaliforniya

Çam ve Köknar ağaçlarının oluşturduğu bu gizemli yol, Pasifik kıyılarında yer alan bir doğa harikası. Ağaçların tam anlamıyla yolun üzerini kaplamasıyla oluşan tünel her yıl yerli ve yabancı binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. Kuzey Kaliforniya’da yer alan bu tünel, özellikle gün batımında çok güzel manzaralara sahne oluyor.



Aşk Tüneli, Ukrayna - Klevan

Ağaç tünellerinin en ünlüsü olan Aşk Tüneli, mevsimine göre ya yemyeşil ya da sarı tonlarına bürünüyor. Her iki haliyle de ziyaretçilerine muhteşem bir görsel şölen sunan tünelin içinden geçen bir de tren yolu var. Efsaneye göre aşıkların bu tünelde tuttuğu her dileğin gerçekleşmesi, turistik seyahatlerde tüneli ön plana çıkarıyor.



Dark Hedges, İrlanda - Ballymoney

Kayın ağaçlarının boylu boyunca kapladığı bu yol 18. yüzyılda Stuart ailesi tarafından oluşturulmuş. İrlanda’da fotoğrafçıların en çok ziyaret ettiği yollardan biri olan bu tünel dünyaca ünlü dizilere ev sahipliği yapmasıyla biliniyor. 150 kayın ağacının özel olarak şekillendirilmesi sonucu oluşturulan yol Kral Yolu olarak da adlandırılıyor.



Milyon Yolu, Zimbabwe - Harare

Ulusal parkları, doğa sporları ve Victoria Şelalesi ile turistlerin ilgili odağı olan Zimbabve yılın her mevsimi eşsiz güzellikteki ağaç tüneliyle de dikkat çekiyor. Mor ve lila tonlarını bir arada görebileceğiniz bu yol, özellikle bahar aylarında birbirinden güzel manzaralar sunuyor.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri