Oksijen Deposu Ilgaz Dağları

Paylaş
İçinde barındırdığı çok çeşitli hayvan ve bitki türünün korunması amacıyla yıllar önce milli park ilan edilen Ilgaz Dağları, zamanla turizm açısından da önemli merkezlerden biri haline geldi. Bozulmamış doğal güzelliği ve temiz havasıyla Anadolu’nun en güzel yerlerinden biri olan Ilgaz Dağları, yıl boyunca çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Fotoğrafçılar, trekkingciler, kampçılar ve kayakseverlerin uğrak mekanı olan bu coğrafyayı ve tüm gizli köşelerini yazımızda bulabilirsiniz.



Kış Sporları İçin Gözde Mekan

Doğal güzellikleri sayesinde yılın hemen hemen her döneminde çok güzel kareler veren Ilgaz Dağları, adeta masalsı bir hikayeden fırlamış gibidir. Heybetli görüntüsünün yanı sıra, yaz ve kış turizmi açısından da önemi yadsınamaz bir mekandır. Temiz havası ve sakin yaşantısıyla sıkça ziyaret edilmektedir. Bahar ve yaz döneminde ziyaretçilerinin en çok ilgi gösterdiği aktiviteler arasında, kampçılık, doğa yürüyüşleri ve piknik gibi etkinlikler bulunmaktadır.

Söz kış sporlarından açıldığında akla ilk gelen yerlerden biri de Ilgaz Dağı Kayak Merkezidir. İstanbul’a 450, Gerede’ye 150, Ankara’ya 185, Kastamonu’ya 45 km mesafede olan Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’nin pisti, 900 m uzunluğunda çift sandalyeli telesiyej ve 2 km uzunluğunda teleskinin yanı sıra, 250 m uzunluğunda baby liftle donatılmıştır.



Birçok Tür İç İçe

Mis gibi kokan havası ve tertemiz sularıyla içinizin ferahlamasını sağlayan Ilgaz Dağları, birbirinden farklı aktivite imkanlarıyla da ruhunuzu gençleştirir. Ilgaz Dağları yaban hayat bakımından önemli hayvan ve bitki türlerini de barındırır. Boz ayı, ulu geyik, kurt, mavi ağaçkakan, yaban ördeği, tilki, yaban domuzu, tavşan, su samuru, karaca gibi hayvanları ve çiğdem, düğün çiçeği, yabani lale, unutma beni, sarı orkide, çuha çiçeği, orman gülü gibi birbirinden farklı bitki türlerini Ilgaz Dağları’nda görebilirsiniz.


İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri