Baharın Müjdecisi Açık Hava Etkinlikleri Başlıyor

Paylaş
Soğuk ve genelde yağışlı geçen kış günlerinin ardından şimdi açık havaya çıkma ve doğanın keyfini sürme vakti. Yoğun iş ve okul günlerinin arasında kendinize biraz vakit ayırmak, nefes almak ve farklı konseptlerde hazırlanan açık hava etkinliklerinde güzel vakit geçirmek ister misiniz?

Alaçatı Ot Festivali

Yılın dört mevsiminde apayrı güzellikleri ile binlerce ziyaretçi ağırlayan Alaçatı, her yıl Nisan ayında düzenlenen Ot Festivali ile bölgenin ot çeşitliliğini gözlemlemek isteyenlere kapılarını açıyor. Her yıl belirlenen farklı bir temaya uygun etkinliklerle süren festival, çeşitli tadım aktiviteleri ve birbirinden keyifli söyleşiler ile ziyaretçilerine eşsiz birkaç gün yaşatıyor. Festival bu yıl 5-8 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek.



Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı

Kültürlerin buluşma noktası Çukurova’da portakal çiçeklerinin kokusu arasında bir karnaval deneyimi yaşamak isteyenler için Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı biçilmiş kaftan. Çok sayıda kişiyi dostluk ve sevgi çatısı altında buluşturan karnavalda, her yıl yurt dışındaki etkinlikleri aratmayacak düzeyde katılım gerçekleşiyor. Eğer Adana’da festivale katılmayı düşünüyorsanız yöresel lezzetleri kadar simge yapılarını da kısa süreli tatiliniz arasında ziyaret etmeye mutlaka özen gösterin. Karnaval bu yıl 3-7 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek.



Kakava Şenlikleri

Roman kültürüne ait bir gelenek olan ve kökenlerini Mısır ve Ön Asya’dan alan Kakava Şenlikleri, baharın habercisi sayılan Hıdırellez ile birlikte kutlanıyor. Edirne’de baharın habercisi olarak görülen Kakava Şenlikleri, her yıl Mayıs ayının ilk haftası büyük bir kitle ile kutlanıyor. UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne de giren şenliklere ateş üstünden atlama, müzik, dans ve uzun saatler süren yemekler ile genel olarak eğlence ve dostluk gösterileri hakim. Şenlikler bu yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde Edirne’de düzenlenecek.



Magic Break

Müzik ve dansın hakim olduğu bir festival olan Magic Break, her yıl gençlerin coşkulu katılımıyla Antalya’da gerçekleşiyor. “Her şey dahil” konseptiyle ve Türkiye’nin en büyük bahar festivali mottosuyla ilerleyen Magic Break, elektronik müzikseverlerin tercih ettiği bir festival. Her yıl birçok yabancı ismin de katıldığı Magic Break, bu yıl 20-23 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.



Floral Fest

Baharın gelişini canlı çiçek görüntüleri ve eşsiz kokularıyla deneyimlemek isteyenlerin gidebileceği festival oldukça renkli görüntülere sahne oluyor. Alışılagelmişin dışında bir festival deneyimi sunan Floral Fest’te renkli atölye çalışmaları ve konsept yarışmalarıyla heyecan dolu ekip çalışmalarını da deneyimleyebilirsiniz. Festival, bu yıl 3-4-5 Mayıs tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri