Evleri Müzeye Dönüştürülen Ressamlar

Paylaş
Dünya sanat tarihine adını yazdırmış ve bıraktıkları eserlerle yepyeni akımların başlamasını sağlamış ressamlar, isimlerine özel hazırlanan müzelerde var olmaya devam ediyorlar. Her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen, dünyanın farklı yerlerinden birkaç müze evini sizler için derledik.

Frida Kahlo Müzesi – Mexico City, Meksika

Sanat alanında iz bırakan isimler arasında yer alan Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun evi günümüzde sanat müzesi olarak her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. La Casa Azul olarak da bilinen müzede tarihe ve sanata yön veren birçok ismin anıları mevcut. Meksika’nın başkenti Mexico City’de bulunan müze ünlü Japon fotoğrafçı Ishiuchi Miyako’nun 300’ü aşkın eşyanın fotoğrafını çekmesinden sonra daha popüler hale geldi.



Claude Monet Müzesi – Giverny, Fransa

Claude Monet Müzesi Paris’e 80 kilometre uzaklıktaki Giverny’de yer alıyor. Fransız ressam Claude Monet’nin inşa ettirdiği kır evi içerisinde sekiz dönümlük bir bahçe bulunuyor. Yapay göl ve çiçekler ile süslenen bahçe özellikle turistlerin ilgi odağı haline gelmeyi başarmış durumda. 1980 yılından bu yana ziyarete açık olan, doğa ve sanatın iç içe geçtiği müze yıl içerisinde büyük kafilelerin akınına uğruyor.



Auguste Rodin Müzesi – Paris, Fransa

Modern heykel sanatının atası sayılan Fransız heykeltıraş Auguste Rodin’in tüm eserlerinin sergilendiği Auguste Rodin Müzesi Paris’te yer alıyor. Rodin’in hayatının büyük bölümünü geçirdiği ev olarak bilinen ve heykel sanatına ilgi duyanların uğrak noktası olan müzenin büyük bir bahçesi de bulunuyor. Cehennem Kapısı, Düşünen Adam ve Üç Gölge gibi önemli eserleri inceleyebilir ve Rodin’in iç dünyasına tanıklık edebilirsiniz.



Rembrandt Evi ve Müzesi – Amsterdam, Hollanda

Ustalıkla yaptığı resimler sayesinde ışıkların ve gölgelerin efendisi olarak anılan Hollandalı ressam Rembrandt da sanatıyla dünyada iz bırakan önemli isimler arasında yer alıyor. Çok iyi bir koleksiyoncu olan Rembrandt’ın kendi evi üzerine yapılan müzenin inşası 1909 yılında tamamlandı ve ziyaretçilere kapılarını açtı. Yıl boyunca binlerce ziyaretçiyi ağırlayan müze aynı zamanda 1600’lü yılların yaşam tarzına yakından tanıklık etmek isteyenler için vazgeçilmez bir mekan.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri