Dünyanın En Sanatsever Şehirleri

Paylaş
Dünyada müzeleri, sokak sanatları ve mimarileriyle sanatseverlerin ilgisini çeken birçok farklı şehir bulunuyor. Her köşe başında sanatsal bir yapıyla karşılaşabileceğiniz bu şehirleri sizin için derledik.

Viyana, Avusturya

Dünya tarihindeki birçok olaya ev sahipliği yapan Viyana, Avrupa’nın ortasında başlı başına bir sanat eseri gibi yükseliyor. Çok sayıda sanatçıya ilham kaynağı olan şehir, sayısız tarihi eseri bünyesinde barındırıyor. Alp Dağları’nın hemen yanı başında kurulan Viyana, Beethoven, Mozart ve Schubert gibi isimlere ev sahipliği yapmış ve klasik müziğin yükselişine şahit olmuş bir şehir.



Londra, İngiltere

Hangi mevsimde giderseniz gidin birçok tiyatro, oyun, sergi, konser etkinliğine katılabileceğiniz Londra, sanatı yaşatan ve sanatçıya hitap eden bir şehir. Sanatın farklı alanlarındaki tanınmış isimlere ilham olan Londra, Old Spitalfields Market ve Camden Market gibi açıkhava pazarları; dünyanın en önemli sanat eserlerinin yer aldığı National Gallery, Victoria ve Albert Müzeleri’ne ev sahipliği yapıyor.



Berlin, Almanya

Berlin, bünyesinde çok sayıda müze barındıran şehirlerden biri. Dünya Savaşları gibi tarihsel olayların da tam ortasında yer alan şehir, bugün sanatla da adından söz ettiriyor. Sokak sanatı denildiğinde öncelikli olarak akla gelen kentlerden biri olan Berlin, özellikle genç sanatçıların uğrak noktası konumunda. Sayısız galeri ve müzeye ev sahipliği yapan şehirde, yıl boyunca çok sayıda farklı etkinlik gerçekleşiyor.



Bogota, Kolombiya

Tarihin en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapan ve açık hava müzesi niteliğine sahip olan Kolombiya’nın her köşesinde yepyeni şeyler keşfedebilirsiniz. Müzik ve dansa doyabileceğiniz Kolombiya, aynı zamanda salsanın da ana vatanı olarak biliniyor. Kolombiya’nın başkenti olan Bogota ise şişman insan çizimleriyle tanınan Fernando Botero gibi dünya çapında ünlü pek çok sanatçı yetiştirmiştir. Tarih kokan meydanları, müzeleri ve yaratıcılığın her yere sindiği sokakları ile Bogota, sanatı en çok destekleyen şehirleri arasında gösteriliyor.



Floransa, İtalya

Sanatın ve Rönesans’ın başkenti Floransa; müzeleri, sanat galerileri, tarihi binaları ve yetiştirdiği ünlü sanatçılarıyla sanatseverlerin gözdesi durumunda. Avrupa’nın en eski sanat merkezlerinden biri olan Floransa, dünyaca ünlü eserlere ev sahipliği yapan müzeleri, mimarisi ve sokak sanatçıları ile her zaman hem canlı hem de sanat dolu olmayı başarıyor. Tüm sanatçılar için bir ilham fabrikası olan şehir, aynı zamanda Leonardo da Vinci, Michelangelo ve daha nice sanatçının da doğduğu kent olarak biliniyor.



Paris, Fransa

Paris; müzeleri, katedralleri, mimarisi ve kültür sanat hayatıyla Avrupa’nın gözde şehirlerinden. Sanatseverlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bu şehirde yer alan Louvre Müzesi, eşsiz parçalara ev sahipliği yapıyor. Ziyaretinizde sanata aşık bir toplumun varlığını hissedeceğiniz Paris’te aynı zamanda her mevsim sanat sergileri başta olmak üzere sayısız konserler, tiyatrolar ve konferanslar düzenleniyor.



New York, ABD

Çeşitli kültürden insanların yaşadığı New York’ta farklı sanat anlayışına ait eserleri görmek mümkün. Oldukça etkileyici bir sanat tarihine sahip olan ve dünyanın en değerli sanat koleksiyonlarının yer aldığı şehir sanatseverlerin gözdesi durumunda. Büyüleyici atmosferinin yanı sıra bilgilendirici niteliklere de sahip olan; Modern Sanat Müzesi, Amerikan Doğa Tarihi Müzesi ve Metropolitan Sanat Müzesi şehrin en öne çıkan müzeleri.



Barselona, İspanya

“Tanrı’nın mimari” lakaplı Gaudi’nin Katalan mimarisine dair önemli eserlerini gözlemleyebileceğiniz Barselona, yıl boyunca birçok sanatseveri ağırlıyor. Parc Güell, La Sagrada Familia ve Casa Mila gibi tarihi yapıları ve müzeleriyle mutlaka görülmesi gereken şehirler arasında yer alan Barcelona, Picasso, Mori ve Dali gibi dünyaca ünlü sanatçılar da ev sahipli yapmıştır.



İstanbul, Türkiye

Sayısız tarihi olayın başkahramanı olmuş bu şehir, binlerce yıllık tarihinden ilham alarak sanata dair içerisinde sayısız güzellikler barındırıyor. Doğu Batı sentezinin sanatın hemen hemen her dalında hissedebileceğiniz İstanbul’da, sanatseverler adına geniş bir sanat haritası bulmak mümkün. Geleneksel sanatın yanı sıra modern sanatların da geniş yer bulduğu İstanbul, dünyanın dört bir yanından gelen sanatçılar ile sanatseverleri buluşturuyor.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri