Yapay Zekanın 5 Farklı Kullanım Alanı

Paylaş
Yapay zekanın hayatımızdaki yeri her geçen gün artıyor. Çok çeşitli alanlarda faydalanılan yapay zekanın hayatımıza sağladığı en büyük fayda ise kolaylık ve hız. Peki hangi alanlar yapay zekadan ne şekilde faydalanıyor? Bu sorunun cevabını sizler için araştırdık. 

İnsan Kaynakları

Yapay zeka araçlarının veri işleme yeteneği, firmaların aday değerlendirme süreçlerini kolaylaştırmakla birlikte en doğru insan kaynağına ulaşmalarına yardımcı oluyor. Bununla birlikte, çalışanların performansının takip edilmesi ve gerçek zamanlı geri bildirim verilmesini sağlıyor. 



Pazarlama

Doğru mesajı, doğru zamanda, doğru kişiye ulaştırmayı amaçlayan pazarlama profesyonelleri için yapay zeka teknolojileri oldukça kritik bir öneme sahip. Dinamik fiyatlandırma modelleri ile kişiye özel tekliflerin sunulması, fiziksel mağazalardaki rafların yerleşiminin kullanıcı davranışları doğrultusunda düzenlenmesi, internet sitelerinin kişiselleştirilmesi gibi birçok fırsat sunan yapay zeka teknolojilerinden faydalanan firmalar rekabette öne çıkıyor. 



Otomotiv

Son yıllarda oldukça popüler olan sürücüsüz araçlar, ileri seviye yapay zekaya sahipler. Yol ve hava durumuna göre yolculuğu planlayan bu araçların, kaza oranlarını da ciddi anlamda düşüreceği öngörülüyor. Yolculuk sırasında farklı şeylerle ilgilenme şansı tanıyarak zamanın daha verimli kullanılmasını sağlayan sürücüsüz araçların, yakın dönemde yaygınlaşması bekleniyor. 



Sigortacılık ve Finans

Sigortacılık ve finans sektörü değişimi ve dönüşümü ile bireyleri en fazla etkileyen sektörler arasında yer alıyor. Bu sebeple, kullanıcılara en uygun fiyatın sunulması ve müşteri memnuniyetinin artırılmasına yönelik yapay zeka uygulamaları bu sektörler için oldukça önemli. Her sektörde gözlemlenen kişiselleştirme çalışmaları finans sektöründe de yapay zekadan beslenen “chatbotlar” ve mobil asistan uygulamaları ile karşımıza çıkıyor. 



Sağlık

Yapay zeka desteğiyle gelişen teknolojilerin sağlık alanında kendini göstermesine kişiselleştirilmiş ilaçlar ve tedaviler ile şahit olduk. Yapay zeka uygulamaları, son yıllarda önceki verilere ve tıbbi bilgi birikimine dayalı olarak yeni ilaçların bulunmasında büyük kolaylık sağladı. Hasta verilerine göre en iyi tedavi planlarının belirlenmesi, hastalar için kişiye özel çözümleri beraberinde getirdi.



İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri