Negatif Kalorili Yiyecekler

Paylaş
Tükettiğimiz besinler sağlığımızı doğrudan etkileyerek yaşam kalitemizi belirliyorlar. Sağlıklı beslenme konusunda oldukça önemli bir yere sahip olan ve sindirim esnasında, içerdikleri kaloriden daha fazla enerji tüketen negatif kalorili yiyecekler son dönemde oldukça popüler. İşte negatif kalorili yiyeceklerden birkaçı…

Salatalık

Sofralarımızdan yaz kış eksik olmayan salatalığın 100 gramında sadece 15 kalori bulunuyor. Bunun yanı sıra salatalık; demir, potasyum, magnezyum, protein ve karbonhidrat gibi besin değerlerini de içerisinde barındırıyor. Ayrıca C Vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve hastalıklara karşı korunmamızı sağlıyor.



Mantar

Yaklaşık olarak 1,5 milyon türü olduğu tahmin edilen mantar da negatif kalorili besinler arasında yer alıyor. İçerisinde yüzde 85 oranında su bulunan mantarın 100 gramında 20 kalori bulunuyor. Ayrıca mantar, yüksek D Vitamini değerleri ve kalsiyum ile bağışıklık sistemini güçlendirmeye de yardımcı oluyor.



Marul

Sütlü bir su içeren ve adını Latince’de süt anlamına gelen lactustan olan marul, kalori değeri düşük bir diğer sebze. Marulun 100 gramında sadece 14 kalori bulunuyor. A ve C Vitamini ile bağışıklık sistemini de güçlendirmeye yardımcı olan marul, sağlıklı yaşam ve kilo kontrolü açısından oldukça önemli besinlerden biri.



Greyfurt

Özellikle kış aylarında en büyük dostlarımızdan biri olan greyfurtun 100 gramında 42 kalori bulunuyor. Bunun dışında C vitamini bakımından oldukça zengin olan greyfurt hazmı kolaylaştırıyor ve kabızlığın da önüne geçiyor.



Kabak

Listemizin son sırasında yer alan kabak içerdiği potasyum ve A ve C vitamini ile öne çıkan besinler arasında gösteriliyor. 100 gram kabakta 19 kalori bulunuyor. Bunun dışında protein, fosfor ve lif bakımından da oldukça zengin bir yiyecek olan kabak, sağlıklı beslenenlerin yiyecek listesinin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.


İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri