Avizeden Dekoratif Saksıya İleri Dönüşüm

Paylaş

Eski bir avizeden evlerimize renk getiren çiçekleri koyabileceğiniz dekoratif bir saksı yapabileceğinizi biliyor muydunuz?

İleri Dönüşüm Dekoratif Saksı

Basit malzemeler ve basit adımlar ile kullanmadığınız bir avizeyi en sevdiğiniz çiçeğinizin evi haline getirebilirsiniz. İhtiyacımız olanlar avize, keçe ve sıcak silikon.

İlk önce yapmamız gereken şey duyu avizeden ayırmak. Çoğu avizede duylar spiralli sistemle takılıdır ve bu sayede sadece döndürerek yerinden çıkarabilirsiniz. Bu aşamadan sonra yeni saksımızın tabanında bir delik olmuş olacak, ancak saksılarda tahliye deliğinin olması bitkiler için sağlıklı olduğundan bu delik bize sorun olmayacak.

İleri Dönüşüm Dekoratif Saksı 2

Toprağın geçmesini engellemek için deliğin üzerini kaplayacak boyutta bir keçe parçası alıyoruz ve sıcak silikon yardımıyla bu keçe parçasını avizenin tabanına sabitliyoruz. İşte yeni saksımız hazır.

İleri Dönüşüm Dekoratif Saksı 3

Çiçeğinizi ekip kullanmaya hemen başlayabilirsiniz. Çiçeklerinizin saksılarını değiştirmeden önce sulamanızı tavsiye ederiz. Bu sayede bitkilerin köklerindeki topraklar birleşir ve bitkileri saksılarından ayırırken köklerin zarar görmesini engellemiş olursunuz.

İleri Dönüşüm Dekoratif Saksı 4

İleri Dönüşüm Hareketine katılıp sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmak için sizi daha birçok yaratıcı ve kolay uygulanabilir fikirler paylaşacağımız Youtube kanalımıza davet ediyoruz.

Youtube kanalımız için: https://www.youtube.com/ahemeklilik

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri