Kavanozdan Sabunluğa İleri Dönüşüm

Paylaş

Eski bir kavanozdan şık bir sabunluk yapabileceğinizi biliyor muydunuz?


İhtiyacımız olan şeyler eski bir kavanoz ve kavanoz kapağı, daha önce kullandığınız sabunluğun pompası, suya dayanıklı yapıştırıcı ve kavanoz kapağını delmemizi sağlayacak matkap veya benzeri bir alet.


kavanozdan_sabunluga


Öncelikle kavanoz kapağını delerek başlıyoruz. Bunun için matkap kullanabilirsiniz. Eğer matkabınız yoksa tornavida ve çekiç kullanabilirsiniz.


kavanozdan_sabunluga2


Bu delik pompanın geçemeyeceği kadar küçük bir delik olacaktır. Bu yüzden kargaburun veya benzeri bir alet ile bu deliği biraz daha genişletmelisiniz. Pompanın geçebileceği boyutta genişlettikten sonra pompayı kavanoz kapağına sabitlemek için suya dayanıklı bir yapıştırıcı kullanıyoruz.


kavanozdan_sabunluga3


En ekonomik ve en yaygın seçenek olan sıcak silikonu kullanmayı tercih ettik. Eğer sizin önceden kullandığınız başka bir suya dayanıklı yapıştırıcı varsa onu da kullanabilirsiniz.Daha dayanıklı olması için kapağın alt kısmına da sıcak silikon sıkabilirsiniz. Silikon kuruduktan sonra sabunluğunuzu kullanmaya başlayabilirsiniz.


kavanozdan_sabunluga4


İleri Dönüşüm Hareketine katılıp sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmak için, yaratıcı ve kolay uygulanabilir birçok fikri paylaşacağımız Youtube kanalımızı takip edebilirsiniz.


Youtube kanalımız için tıklayabilirsiniz.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri