Başarılı Bir Mülakat İçin 5 Tavsiye

Paylaş
Mülakatlar kendinizi tanıtma fırsatı bulacağınız oldukça önemli görüşmelerdir. Birçok alternatif arasından tercih edilerek çağrıldığınız bu görüşmeleri başarılı bir şekilde geçirmeniz için yapmanız gerekenleri bu yazıda bulabilirsiniz.

Hazırlıklı Olun

İyi bir mülakat süreci geçirmek istiyorsanız öncelikle kendinizi bu görüşme için hazırlamanız gerekir. Başvurduğunuz pozisyon ve kurum hakkında ne kadar fazla bilgi sahibi olursanız mülakat esnasında sorulacak sorulara kolaylıkla cevap verip karşı tarafta iyi bir izlenim yaratabilirsiniz.



Güvenle Selam Verin

Tokalaşmak sözlü olarak iletişime geçmenin ilk adımıdır. Mülakat başlangıcında size uzatılan eli çekingen bir tavırdan ziyade güvenli bir biçimde sıkın. Sıkı bir tokalaşma ile kendinize ve yeteneklerinize olan güveninizi belli edebilirsiniz.



Akıcı Konuşun

Mülakat esnasında kendinize olan güveninizi göstermek için akıcı konuşmak çok önemlidir. Gereksiz kelimelerden ve eklerden kaçınmalı, cümlelerinizi kurarken tekrar yapmamaya dikkat etmelisiniz.



Göz Teması Kurun

Mülakat sırasında hem karşınızdaki kişinin ne söylemek istediğini daha iyi anlamak hem de kendinizi daha iyi ifade etmek için göz teması kurmayı ihmal etmeyin. Göz teması kurmanın kendinize olan güveninizin bir göstergesi olduğunu unutmayın.



İyi Görünün

Mülakata giderken başvuru yaptığınız iş yerine uygun bir şekilde giyinin. Örneğin eğer bir banka ile görüşmeye gidiyorsanız daha resmi, reklam ajansı ile görüşmeye gidiyorsanız daha günlük kıyafetler tercih edin. Mülakattan önce uykunuzu iyi alın ve yorgun görünmeyin.


İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri