Dünyanın En Çok Satan Kişisel Gelişim Kitapları

Paylaş
Birçok insanı başarıya ulaştıran yolları öğrenmemize olanak sağlayan kişisel gelişim kitapları, hem profesyonel hem de sosyal anlamda kendini geliştirmek isteyen kişilere yardımcı oluyor. Yarattıkları büyük etkiyle en çok satılan kitaplar listesine giren bu eserlerden birkaçına birlikte göz atalım.



Düşün ve Zengin Ol (Think And Grow Rich)

1973 yılında Napoleon Hill tarafından kaleme alınan kitap, dünyanın hemen her yerinde farklı dillerde, yüzlerce kez basıldı. Satış rakamı 80 milyona yakın olan Düşün ve Zengin Ol, hayat içerisinde karşılaşılabilecek engeller karşısında nasıl hareket edilmesi gerektiğini anlatırken, iş hayatında başarıya giden yolda atılabilecek önemli adımları okuyucuya aktarıyor.



Ferrari’sini Satan Bilge (The Monk Who Sold His Ferrari)

Kişisel gelişim kitapları denince akla ilk gelenlerden biri de Robin Sharma’nın kaleme aldığı Ferrari’sini Satan Bilge. Okuyucularına farklı bir perspektif sunan kitap, zengin bir avukatın hayat hikayesini konu alıyor. Kişisel gelişime dair sırların paylaşıldığı kitap, insan zihninin derinliklerine inerek günlük hayatta, özellikle de iş dünyasında başarıyı yakalamak isteyenlere ipuçları veriyor. Farklı dillerde ve ülkelerde defalarca basılan kitap, 6 milyonun üzerinde satış rakamını yakalamış durumda.



Ufak Şeyleri Dert Etmeyin (Don't Sweat The Small Stuff)

En çok satan kişisel gelişim ve kariyer kitapları listemizde bir sonraki sırada Richard Carlson imzalı bir kitap var. Günlük hayata dair basit öneriler içeren Ufak Şeyleri Dert Etmeyin’in satış rakamları 5 milyonun üzerinde. Sade ve oldukça akıcı bir dili bulunan kitap, yaşam içerisinde karşılaşılan olaylar karşısında nasıl hareket edileceğini öğütlüyor ve küçük noktalara takılmadan yolunuza devam etmenizi sağlıyor. Kitap içerisinde iş hayatına yönelik öneriler de bulunuyor.



Sır (The Secret)

Rhonda Byrne tarafından kaleme alınan ve 2006 yılında yayımlanan kitap, kötü şeylerin üzerinde durmadan güzel şeylere odaklanmanın öneminden bahsediyor. Türkiye’de de büyük yankı uyandıran kitap, okuyucuların hayatlarında yarattığı etki ile en çok okunan kişisel gelişim kitapları arasında yer alıyor.



Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı (How To Win Friends & Influence People)

Sıradaki kitabımız kişisel gelişim konularında dünyanın önde gelen uzmanlarından olan Dale Carnegie imzalı Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı. İlk kez 1936 yılında basılan ve o günden bu yana birçok ülkede çevirisi yapılarak basılan kitap, günlük hayatta ve iş dünyasında çevremizdeki insanlara karşı nasıl davranmamız gerektiğini, örnekleri ile birlikte anlatıyor. Günümüzün popüler kavramı “networking”in temellerine değinen Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı, bu yolla nasıl başarı elde edilebileceğini okuyucuya aktarıyor.



Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı (7 Habits of Highly Effective People)

Dünyanın en önemli kişisel gelişim uzmanları arasında gösterilen Stephen R. Covey imzasını taşıyan Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı, liderlik kavramı üzerine kaleme alınmış en etkili kitaplar arasında gösteriliyor. Çarpıcı örneklerden yola çıkan Covey, günlük hayatta rahatlıkla uygulanabilecek ve başarıyı getirecek alışkanlıklarla ilgili bilgiler veriyor.



Alışkanlıkların Gücü (The Power of Habit)

Alışkanlarının önemini vurgulayan ve buradan elde edilebilecek başarı yollarını ortaya koyan diğer bir kitabımız ise Alışkanlıkların Gücü. Charles Duhigg tarafından kaleme alınan kitap, 2012 yılında yayınlandı ve başta iş dünyası olmak üzere kişisel gelişime ilgi duyan herkeste büyük ilgi uyandırdı. New York Times muhabiri olan Duhigg, insanoğlunun doğasından yola çıkarak sahip olunan davranış biçimlerinin hayatı nasıl etkilediğini eğlenceli bir dille okuyucuya aktarıyor.



Almak ve Vermek (Give And Take)

Ünlü kişisel gelişim uzmanı Adam Grant imzası taşıyan Almak ve Vermek, ticaretin sırlarını ve bu alanda nasıl başarılı olunabileceğini anlatan bir kişisel gelişim kitabı. Birçok yerde çok satanlar listesine giren Almak ve Vermek, farklı meslek dallarından insanların hayatlarından örnekler de vererek iş dünyasında nasıl başarılı olunabileceğinin altını çiziyor.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri