İş Toplantılarınızı Daha Verimli Hale Getirecek 4 Öneri

Paylaş
İş hayatında en çok vakit harcanan yerlerden biri de toplantılardır. Özellikle gerektiği gibi planlanmayan ve gündemi hazırlanmayan toplantılar verimliliğin düşmesine neden olur. Toplantılarınızı daha verimli hale getirmenizi sağlayacak önerileri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Öncelikle Hazırlıklı Olun

Verimli bir toplantı geçirebilmenin en önemli kuralı hazırlıklı olmaktır. Konuya hakim ve hazırlıklarınızı tamamlamış şekilde toplantıya gitmeniz toplantının istediğiniz gibi geçmesini sağlayacak en önemli unsurdur. Özellikle bir sunum yapmanız ve kendi alanınızla ilgili güncel bilgileri aktarmanız gerekiyorsa önceden detaylı hazırlık yapmalısınız.  



Zamanı İyi Kullanın

Toplantılardan verim alabilmenin en önemli kurallardan biri de zamanı iyi kullanmaktır. Bir toplantı dokümanı hazırlayıp zamanı, katılacak kişileri, nerede yapılacağını ve neler konuşulacağını toplantı öncesi katılımcılarla paylaşarak diğer katılımcıların da toplantı planına uymalarını sağlayabilirsiniz.  



Dikkatinizi Toplayın

Dikkatinizi dağıtacak nesneleri toplantı sırasında çevrenizden uzak tutmak size artı puan kazandırır. Dağınık bir masa her zaman dikkat dağıtırken, düzenli ve toplu bir masa konsantre olmanızı oldukça kolaylaştırır. Masanızda toplantı sırasında ihtiyaç duymayacağınız cep telefonu, bilgisayar veya yiyecek-içecek gibi maddeleri bulundurmamanızın hem size hem de diğer katılımcılara olumlu etkisi olacaktır.  



Katılımcı Olun

Birçok toplantıda katılımcılar pasif kalmayı tercih ederek söze hiç karışmaz. Herkesin kendi alanı hakkında daha aktif olduğu ve katkıda bulunduğu toplantılar daha verimli olur. Siz de kendi uzmanlık alanınızla ilgili konularda daha aktif olarak toplantıya yön verebilirsiniz. Durum analizi yapabilmek ve konu hakkında söyleyecek şeylerinizin olması toplantıya katılanları hem harekete geçirecek hem de toplantının verimini arttıracaktır. 



İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri