Gelecekte İş Dünyasında Önem Kazanacak 5 Meslek

Paylaş
Teknolojik gelişmeler ve dijital dönüşüm, iş hayatında birçok yeni çalışma biçiminin ve meslek dallarının ortaya çıkmasını sağladı. Önümüzdeki yıllarda iş dünyasında rağbet görecek ve isimlerini daha sık duyacağımız 5 yeni mesleği sizler için sıraladık.

 



Siber Güvenlik Uzmanı

Dijitalleşmenin yaygınlaşması sonucunda siber suçların oranında da büyük bir artışın yaşandığı aşikâr. Bu nedenle siber güvenlik çağımızın en trend konularından biri haline gelmeyi başardı. Önümüzdeki yıllarda dijital mecralarda bilgi saklama, işleme ve güvenliği sağlama konularında yetkin ve profesyonel kişiler şirketlerin gözdesi haline gelecek.

IoT Cihazları Güvenlik/Onarım Personeli

IoT (Internet of things), fiziksel nesnelerin birbirleriyle veya daha büyük sistemlerle bağlantılı olduğu iletişim ağıdır. Önümüzdeki yıllarda IoT çalışmalarının, şirketlerin en fazla yatırım yapacağı alanlar arasında öne çıkacağı öngörülüyor. 2025 yılında 64 milyardan fazla cihazın IoT teknolojisiyle birbirine bağlanacağı tahmin ediliyor. Bu sebeple önümüzdeki yıllarda IoT cihazlarının güvenlik ve onarım personelleri de iş dünyasında aranan yüzler arasında yerini alacak.  



Çöp Mühendisliği

Son dönemlerde insanlar tarafından çevreye bırakılan atıkların ve yaşanan iklim değişikliğinin ağır sonuçlarını hep birlikte yaşıyoruz. Bu tehlikenin önüne geçmek için büyük ölçekli yatırımlar ve kampanyalar yapılmaya başlandı. Önümüzdeki yıllarda önemli olduğu kadar ilginç bir meslek de olan çöp mühendisliği iş dünyasında büyük bir ivme yakalayacak. Çeşitli üniversitelerin çöp mühendisi yetiştirmek ve atıkların enerjiye dönüştürülmesini sağlamak için akademik eğitimlere başladığı biliniyor.  



Yapay Zekâ ve Robotik Mühendisliği

Son yıllarda en çok duyduğumuz kavramlardan biri de yapay zekadır. Kodlama yöntemleri ile birlikte makinelere analitik, istatistik, görüntü ve ses tanıma becerileri katabilen yapay zekâ mühendislerinin sayısı önümüzdeki yıllarda giderek artacak. Dijital dönüşümü de göz önüne aldığımızda yapay zeka mühendislerinin iş dünyasında büyük değişimler yaratacağı öngörülüyor.  



Blockchain Geliştiricisi

Şifrelenmiş işlem takibi sağlayan bir veri kayıt sistemi olan Blockchain’e iş dünyası şimdiden büyük yatırımlar yapmaya başladı. Başta sigortacılık sektörü olmak üzere; finans, otomotiv, sanayi, siber güvenlik gibi birçok farklı alanda büyük avantajlar sağlayan Blockchain, uzmanlara göre dünyayı en az internet kadar değiştirecek büyük bir atılım olarak ön plana çıkıyor. Dolayısıyla önümüzdeki yıllarda Blockchain alanında hizmet ve ürün geliştirebilen profesyoneller iş dünyasının vazgeçilmezleri arasında yerini alacak.  



İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri