Özgeçmişin Yeni Hali, Dijital CV

Paylaş
İş dünyasında trendler hızla değişmeye ve gelişmeye devam ediyor. Bundan 20 yıl önce telefonla yapılan iş başvurularının yerini bugün dijital olarak hazırlanan CV’ler, online mülakatlar, sosyal medya üzerinden yapılan başvurular alıyor. Özellikle son dönemde hızla yaygınlaşan dijital ortamlarda hazırlanan özgeçmişler, klasik yöntemlerin yerini alacak gibi duruyor. Bu yeni yöntem nedir ve nasıl çalışıyor? İşte yanıtları…

Özgeçmişler De Artık Her Şey Gibi Dijital


İş dünyasının hızla büyümeye ve çeşitlenmeye başlamasının ardından iş arama ve bulma yöntemleri de günümüzde oldukça farklılaştı. Bir zaman önce posta yoluyla gönderdiğimiz özgeçmişlerimizin yerini hızla e-mailler aldı. Günümüzün trendi ise dijital CV’ler. Profesyonel yaşantımız hakkında tüm detayların yer aldığı özgeçmişlerimizi artık yazılı versiyonlarının yerine tüm dijital ortamlarda; bilgisayar, tablet ve telefonda incelenebilecek tarzda hazırlanması gerekiyor.



Görseller İle CV’nizi Etkili Hale Getirin


Geleneksel özgeçmişlerde, düzen büyük bir öneme sahipti. Her şey yerli yerinde ve belirli bir sıralama ile olmalıydı. Ancak dijital ortamlarda hazırlanan CV’lerdelerde işler biraz değişti. Artık CV’lerler daha renkli, bol grafikli, fazla rakamlara boğulmadan olabildiğince istatistikli şekilde hazırlanıyor. Elbette dijital CV’ler de kişi hakkındaki tüm profesyonel verileri içeriyor ancak eskiye oranla görsel anlamda çok daha kuvvetli oldukları söylenebilir.



CV’nizi Kişiselleştirin


İlk başta kulağa garip gelebilir, çünkü zaten CV’ler kişisel bilgileri içeriyor. Ancak dijital CV’lerde kendinizi anlatabileceğiniz çok daha farklı seçenekler mevcut. Örneğin CV’nize birkaç resim koyabilir, bir video çekebilir ya da daha önceden internete yüklediğiniz bir videoya link verebilirsiniz.



Arama Motorları Da Artık Bir İşe Alım Kaynağı


Arama motorları neredeyse her sektörde işverenler için işe alım öncesi başvurulan bir kaynak haline geldi. Aslında, işverenlerin yüzde 80'i bir pozisyonu doldururken arama motorlarını kullandığını söylüyor. Bu yüzden sosyal medya hesapları başta olmak üzere internete yüklediğiniz tüm verilerinizin dijital olarak takip edilebileceğini unutmayın.



Diğer Sosyal Profillere Ve Portföylere Bağlantı Sağlayabilirsiniz


Çevrimiçi özgeçmişinizi, potansiyel işverenlerin görmelerini isteyebileceğiniz başka bir platforma yönlendirmek için de kullanabilirsiniz. Örneğin, bir yazar ya da grafik tasarımcısınız, doğrudan CV'nizden bloğunuza ya da tasarım portföyünüze bağlantı kurarak, işverenlere en iyi çalışmalarınızın küratörlüğünü veren bir tur sunabilirsiniz.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri