İstanbul’un En Güzel Bisiklet Rotaları

Paylaş
Sonbahar, bisikleti alıp dışarı çıkmak ve açık havanın keyfini sürmek için en uygun dönemlerden biri. Biz de size İstanbul’da bu keyfi yaşayacağınız bisiklet rotalarını derledik.

Yoros – Riva

Pedalı ilk çevirişinizle birlikte kendinizi eşsiz bir doğanın içerisinde hissedeceğiniz Yoros, dereler ve geniş çayırlarla örülü bir bölgede yer almaktadır. Bisikletin verdiği özgürlük hissini doyasıya yaşayacağınız bu rotada yolculuğunuz Ceneviz Kalesi’nden başlayacak. Balıkçı köyleri ve bol oksijenli çiftlik evlerinin arasından sıyrılıp Riva’ya ulaştığınızda ise hem denizin hem de ağaçların kokusuna doyacaksınız.



Rumelifeneri – Kilyos

İkinci rotamız İstanbul gibi büyük bir şehre yakınlığına rağmen sakinliği ile dikkat çeken Rumelifeneri-Kilyos parkuru. İstanbul Boğazı ve Karadeniz manzarasının keyfini süreceğiniz bu rotada İstanbul’un Karadeniz’e en uç noktası olan Rumelifeneri’nden Kilyos’a kadar uzanan toprak yolda bisikletinizi sürecek ve yol boyunca güzel manzaralara tanıklık edeceksiniz.



Belgrad Ormanı

İstanbul’un oksijen deposu olarak nitelendirilen Belgrad Ormanı, bisiklet sürmeyi sevenlerin gözdesi durumunda. Bir ucu İstanbul Boğazı’na diğer ucu Karadeniz’e dayanan bu geniş orman, sağlıklı bir yaşama pedal çevirip huzur bulacağınız bir rota olacak. Hem bireysel hem de grup olarak bisiklet sürebileceğiniz Belgrad Ormanı’nda 16 kilometrelik bir parkur yer alıyor.



Ortaköy – Bebek Sahili

Bisiklete bineyim ancak şehirden çok fazla uzaklaşmayayım diyorsanız rotanızı Beşiktaş- Bebek’e doğru çevirebilirsiniz. Deniz ve doğa havasını ciğerlerinize çekebileceğiniz bu rotada bisiklet sürebilir, yorulduğunuzda eşsiz manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.



Aydos Ormanı

Doğal güzelliğiyle dikkat çeken Aydos Ormanı, bisiklet sürmenin yanı sıra birçok farklı aktivite yapma olanağı sunuyor. Yürüyüş, koşu ya da kano yapma fırsatı bulabileceğiniz Aydos Ormanı’nda farklı bir çok parkur bulunuyor.



Polonezköy

Polonezköy, tertemiz havası, çiçekli ve parkurlarla ayrılmış geniş yolları ile bisiklet sürmek için biçilmiş kaftan. İstanbullular için özellikle hafta sonları rahatlıkla ulaşım sağlanabilecek Polonezköy’de, yolların engebeli oluşu ve yükseltiler yüzünden dağ bisikletini tercih etmeniz gerekebilir.



Büyükada

Büyükada şehrin kalabalığından uzaklaşıp rahatlamanıza yardımcı olacak en güzel bisiklet rotalardan biridir. Eşsiz ada manzarası eşliğinde bisiklet turu yaparken karşılaşacağınız manzaraları ölümsüzleştirmek için fotoğraf makinenizi de yanınıza almanızı öneririz.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri