Masalları Anımsatan Dünyaca Ünlü Kasabalar

Paylaş
Günümüzde büyük şehirlerin karmaşasından bunalan birçok insan daha sessiz ve sakin vakit geçirebilecekleri tatil lokasyonlarını tercih ediyor. Dünyanın değişik bölgelerinde bu tarz tatilleri tercih eden kişilerin ziyaret edebileceği hem sakinlikleri hem de doğal güzellikleri ile adeta masalları anımsatan çok sayıda kasaba var. Ziyaret edenlerin hayran kaldığı bu kasabalardan birkaç tanesini sizler için derledik.

Colmar, Fransa

Fransa’nın Almanya sınırındaki Alsace bölgesinde yer alan Colmar’ın kuruluş tarihi 9. yüzyıla kadar uzanıyor. Hem Fransız hem de Alman kültürünün etkisinin hissedildiği bu şirin kasaba, ahşap evleri ve sarayları ile oldukça özgün bir mimariye sahip. Kasabanın sınırları içerisinde bir de tema parkı yer alıyor. Kasabanın en gözde bölgesi olan “Küçük Venedik” çevresinde gondollarla gezilebiliyor.



Bled, Slovenya

Doğal güzelliği ve eşsiz manzaraları ile oldukça ünlü olan Bled, Alp Dağları’nın eteklerinde yer alıyor. Masmavi suların hemen ortasında yer alan küçük bir adada, Barok tarzda inşa edilmiş bir kaleye de ev sahipliği yapıyor. Dört mevsimin tamamında birbirinden güzel görüntüler sergileyen bu şirin yere pletnas adı verilen geleneksel ahşap tekneler ile gidiliyor. Önemli diplomatik ve devlet protokol toplantılarının da düzenlendiği Bled, aynı zamanda Avrupa’nın en güzel düğün mekanlarından biri olarak kabul ediliyor.



Şirince, Türkiye

Şirince, İzmir’de huzurlu tatil arayanların aklına gelen ilk seçenekler arasında yer alıyor. Tepelerin arasına kurulan ve mimarisini büyük ölçüde korumayı başaran köyün tarihi, milattan önce 5. yüzyıla dayanıyor. Yıl içerisinde binlerce turisti ağırlayan Şirince, tarihi dokusu kadar doğal güzellikleri, Matematik Köyü ve Tiyatro Medresesi ile de büyük ilgi görüyor. Şirince çarşısında şaraptan kıyafete, sabundan cam işlerine kadar farklı ürünleri tezgâhlarda görmek mümkün.



Manarola, İtalya

İtalya’nın batısında yer alan Cinque Terre bölgesinin 5 önemli kasabasından biri olan Manarola, Orta Çağ kalıntılarıyla dolu bir kasaba. Dik terasları, limon bahçeleri ve parlak renkli evleriyle turistlerin gözde lokasyonlarından biri. 14. yüzyıldan kalma kilisesi ile ilgi odağı olan Manarola büyük şehirlerin karmaşasından bunalan birçok insanın tatil alternatifleri arasında yer alıyor.



Hallstatt, Avusturya

Kışın karların, baharda ise yemyeşil doğanın eşsiz görüntüler oluşturduğu Hallstatt, Avusturya’da bulunuyor. Bilinen en eski tuz madenlerine ev sahipliği yapan bu kasaba, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde de yer alıyor. Dünyada fotoğrafı en çok çekilen yerler arasında olan Hallstatt; doğası ve gelenekleriyle hayranlık uyandıran bir kasaba. İlginç deneyimler yaşamak ve doğa sporlarının tadını çıkarmak isteyenler için doğru bir tercih.



Bibury, İngiltere

Bibury, İngiltere’nin batısında ,dağlık River Coln bölgesindeki Gloucestershire ilçesinde yer alıyor. 17. yüzyıldan kalma İngiliz mimarisini yansıtan üçgen çatılı Arlington Sıraevleri ise mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Birbury’de yer alan taş evler, dar patika yollar, yolların çevresinden akan dereler ve eşsiz güzellikteki bahçeler görülmesi gerekenlerin başında geliyor. Adeta bir açık hava müzesi görünümünde olan Bibury, aynı zamanda Bridget Jones’un Günlüğü ve Stardust gibi filmlerin çekimlerine de ev sahipliği yapmış.


İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri