Hayvanseverler İçin 6 Muhteşem Seyahat Rotası

Paylaş
Dünyanın çeşitli bölgelerinde, hayvanları doğal ortamlarında görmek isteyenler için birçok farklı alternatif mevcut. Hayvanseverlerin ve gezi tutkunlarının keyifle gezebilecekleri yerleri sizin için derledik.

Chiang Mai, Tayland

Tayland’ın en kalabalık şehirlerinden biri olan ve tapınakları ile ünlü Chiang Mai, yıl boyu birçok hayvanseverler tarafından ziyaret ediliyor. Şehirde çok sayıda fil kampı bulunuyor. Burada filler hakkında bilgi alıp, onlarla vakit geçirebilir ve eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Ayrıca gergedan, flamingo ve zürafa gibi hayvanları da doğal yaşam ortamlarında ziyaret etmek isteyenler için Chiang Mai uygun bir rota.



Piaui, Brezilya

Yağmur ormanları ve tropik kumsalları ile Brezilya, hayvanseverlerin en çok ziyaret ettiği ülkeler arasında yer alıyor. Güney Amerika’nın en büyük ülkesi olan Brezilya’nın her bölgesinde çeşitli endemik (yerli) hayvanlar var. Piaui ise şirin aslan maymunlarıyla ün yakalamış bir bölge. Yüzlerinin aslana benzemesinden ötürü bu ismi alan maymunlar, küçük aileler şeklinde yaşıyorlar.



Kruger Ulusal Parkı, Güney Afrika Cumhuriyeti

Tarihi ve arkeolojik birçok varlığın yer aldığı Kruger Ulusal Parkı, Güney Afrika Cumhuriyeti’nde vahşi hayvanların en geniş yaşam alanlarından biri. Sabie ve Timsah nehirleri arasında yer alan park, erken insanlık dönemine ait ortalama 300 adet kültürel mirası bünyesinde barındırıyor. UNESCO tarafından Uluslararası İnsan ve Biyosfer Rezervi olarak kabul edilen Kruger Ulusal Parkı, hayvanseverlerin ve bilim insanlarının tercih ettiği rotalardan biri.



Sidney, Avustralya

Sakin ve keyifli vakit geçirmek isteyenlerin buluşma noktası olan Sidney, hayvan çeşitliliği ile hayvanseverlerin uğrak noktası konumunda. Dünyanın her yerinden binlerce kişi, özellikle bölgeye has kanguruları ziyaret ediyor ve doğal yaşam ortamlarında onları gözlemleyebiliyor. Kangurular ile birlikte koalaların da sıkça görülebileceği bir şehir olan Sidney, hayvan hakları konusunda da dünyanın en gelişmiş şehirlerinden biri konumunda.



Galapagos Adaları, Ekvador

Hayvanseverlerin hayran kalacağı, gözlerden uzak bir diğer rota olan Galapagos Adaları, Ekvador Cumhuriyeti’nin takımadalarından. Doğal güzellikleri ile dikkat çeken bu takımadada; endemik ispinoz kuşu, geveze siyah beyaz alaycı kuşları, gül pembesi flamingoların yanı sıra birçok sürüngen ve deniz hayvanını da evlerinde ziyaret edebilirsiniz.



Serengeti Milli Parkı, Tanzanya

Serengeti Milli Parkı, Tanzanya’da yer alan ve çok sayıda kara memelisinin göç aldığı bir bölge. Dünyanın en önemli safari alanlarından biri olan Serengeti, çok sayıda aslan ile birlikte farklı kuş türlerini de içerisinde barındırır. Dünyanın en büyük vahşi yaşam koruma alanları içerisinde yer alan Serengeti bu özelliği ile birçok belgesele konu olmuştur.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri