Dünyaca Ünlü Tropik Adalar

Paylaş
Doğal güzellikleri ve kumlarla kaplı uzun plajları ile dikkat çeken, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilen dünyanın en ünlü tropikal adalarından birkaçını sizin için derledik.

Koh Samui Adası

Tayland’da bulunan Koh Samui Adası, sakin bir tatil geçirmek isteyen ve su sporlarına ilgi duyan kişilerin en sık tercih ettiğin yerler arasında bulunuyor. Hindistan cevizi ağaçlarının süslediği Chaweng Sahili, yaz boyunca çeşitli partilere de ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda adada düzenlenen golf turnuvaları, golf tutkunlarını cezbediyor. Adanın farklı bölgelerinde yer alan koyları ve plajları ile ünlü Koh Samui Adası, egzotik mimarili yapıları ile de dikkat çekiyor.  



Bali Adası

Profesyonel sörfçüler için dünyanın en iyi rüzgâr alan mekanlarını barındıran Bali Adası, doğa harikası koyları ve sahilleri ile en çok ziyaret edilen adalar arasında. Özellikle balayı için en çok tercih edilen yerlerden biri olan Bali Adası, tarihi mekanlara ve tapınaklara da ev sahipliği yapıyor. Endonezya sınırları içerisinde yer alan ada, mutfağı ile de çok ünlü.  



Bora Bora Adası

Fransız Polinezyası’nda yer alan Bora Bora Adası, dünyanın en romantik adalarından biri olarak kabul ediliyor. Uzunluğu 9 kilometre, genişliği ise 5 kilometre civarında olan adanın toplam alanı ise 38 kilometrekare. Adanın üzerinde ziyaretçilerin de ilgisini çeken birkaç küçük köy bulunuyor. Yeni evli çiftlerin ilk duraklarından birisi olan Bora Bora, merkezinde yer alan tropikal ormanları ile büyüleyici bir dokuya da sahip.  



Zanzibar Adası

Afrika kıtasındaki en önemli turizm merkezlerinden biri olan Zanzibar Adası, Tanzanya sınırları içerisinde yer alıyor. Ada, Hint Okyanusu’na çok yakın bir konumda bulunuyor. Adanın iklim koşulları tüm yıl denize girilmesine olanak sağlıyor. 



Cocoa Adası

Dünyanın en popüler ada ülkelerinden biri olan Maldivler’de yer alan Cocoa Adası, berrak denizi, temiz plajları ve Hint Okyanusu’nun güzelliği ile büyük ilgi görüyor. Sahil şeridi 360 metre uzunluğunda olan adanın genişliği ise 84 metre. Ada üzerinde tatil için gelenlerin konaklayabileceği bir otel de bulunuyor.  



Barbados Adası

Bağımsız bir ada ülkesi olan Barbados Adası, Amerika’ya bağlı ülkeler arasında yer alıyor. Atlas Okyanusu’nda bulunan adanın deniz seviyesi yüksekliği 340 metre.16. yüzyıla dayanan bir tarihe sahip olan Barbados Adası’nın resmi dili İngilizce. Turkuaz denizi, palmiye ağaçları ve beyaz kumlu kumsalları ile turistlerin ilgisini çeken ada, balayı tatilleri için de sıkça tercih ediliyor. 



Şeyseller

Afrika’nın doğusunda yer alan Şeyseller Cumhuriyeti, Hint Okyanusu’nun üzerinde yer alan bağımsız bir ada ülkesi olarak ön plana çıkıyor. Ilıman bir iklime sahip olan adada sıcaklık genellikle 25 derecenin üzerinde seyrediyor. Şeyseller, 184 yıllık geçmişiyle yaşayan en yaşlı hayvan olarak kabul edilen 'Esmeralda' isimli dev kaplumbağaya ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda adada, birçok egzotik ağacın yer aldığı botanik bahçeleri ve çeşitli su sporlarının yapıldığı plajlar bulunuyor. 



Hawai Adası

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük adası olan Hawai Adası, Hawai eyaletine bağlı diğer tüm takımadaların alanından daha büyük bir alana sahiptir. Adada bazıları aktif olan birçok yanardağ bulunmaktadır. İlginç jeolojik yapısı, doğal güzellikleri ve plajları ile sadece turistlerin değil biyologlar ve sörfçülerin de dikkatini çeken ada oldukça güler yüzlü bir yerel halka sahip. 



İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri