Yeşilin ve Mavinin Buluştuğu Kent Batum

Paylaş
Türkiye’ye yakınlığı sebebiyle de son zamanlarda oldukça popüler olan Batum, tarihi binaları ve renkli caddeleriyle tatil için oldukça makul bir seçim. İstanbul’dan 1 saat 30 dakika süren bir uçak yolculuğu ile ulaşabileceğiniz şehre, özel aracınız ya da Artvin’den kalkan otobüslerle de gitmeniz mümkün. Vizesiz giriş yapabileceğiniz Batum’a, tarihi ve turistik kısa bir seyahat yapmaya ne dersiniz? 

Kısa Tarihiyle Batum

Yaklaşık 3 bin yıl öncesine uzanan uzun tarihi boyunca Pers İmparatorluğu, Roma İmparatorluğu ve Moğolların egemenliğine giren şehir, Kanuni Sultan Süleyman döneminde Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetine girmiştir. 314 yıl boyunca Osmanlı egemenliğinde kaldıktan sonra Ruslara bırakılan Batum, Gürcistan’ın bağımsızlığını ilan etmesinin ardından Acara Özerk Cumhuriyeti’nin yönetim merkezi olmuştur. 



Batum Bulvarı

Şehir merkezindeki sahile paralel uzanan Batum Bulvarı; palmiye ağaçları, tarihi çeşmeleri ve heykelleriyle oldukça keyifli bir görüntüye sahip. Özellikle yaz akşamları, bulvardaki yürüyüş alanları ve bisiklet yolları renkli görüntülere ev sahipliğini yapıyor. Alexander’s Garden olarak bilinen parkı ve eşsiz bir manzaraya sahip Nurigeli Gölü de bulvarın görülmeye değer bölgeleri arasında yer alıyor. 



Batum’un Meydanları

Avrupa şehirlerinin meydanlarını anımsatan Piazza Meydanı; heykelleri, ışıklı caddeleri ve şirin kafeleriyle turistlerin gözde mekanlarından biri. Şehrin ana meydanı olan Avrupa Meydanı ise, Batum’un en önemli simgelerinden biri olan Medea Heykeli’ni içinde barındırıyor. 



Miracle Park

Miracle Park’ta Batum’un önemli simgelerini bir arada görebilirsiniz. Parkta bulunan Chacha Tower, Batum’un London Eye’ı olarak nitelendirebileceğimiz dönme dolap ve DNA sarmalındaki dizaynıyla dikkat çeken Alfabe Kulesi parkın dikkat çeken yapıları arasında gösteriliyor. 



Ali Nino Heykeli (Aşk Heykeli)

Sahil şeridinde karşınıza çıkan Aşk Heykeli, Batum’un en anlamlı simgesel yapılarından biri. Heykeltıraş Tamara Kvesitadze tarafından yapılan 7 metre yüksekliğindeki heykelin etkileyici görüntüsü kadar öyküsü de ziyaretçilerinde derin etkiler bırakıyor. Azeri genç Ali ve Gürcü kız Nino arasındaki yaşanan imkansız aşkı konu edinen heykelin birbirleri etrafında dönmesi ve muazzam ışıklandırmasıyla eşsiz kareler yakalamanız mümkün. 



Argo Teleferiği & Sputnik Tepesi

Sputnik Tepesi’nde Batum’u ayaklarınızın altında hissediyorsunuz. Şehir merkezinde yer alan teleferik sayesinde Batum ve çevresinin eşsiz manzarasını gözlemleyebilirsiniz. 



Batum Lezzetleri

Et ve hamur ürünlerinin sıkça tercih edildiği Batum mutfağında seyahatiniz sırasında tanıdık tatlarla karşılaşabilirsiniz. Kalabalık aile sofralarına önem veren Gürcülerin, sofra kültürleri de eşsiz lezzetleri kadar ilgi çekici. Karadeniz pidesine benzeyen haçapuri, etli ve sebzeli, mantı benzeri hınkal ve pirinçli şehriye çorbasına benzer harço çorbası mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında.  



İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri