Akdeniz’de bir doğa harikası Suluada

Paylaş
Ülkemizin farklı bölgelerinde eşsiz güzellikleri ile dikkat çeken birçok yer bulunuyor. Son dönemlerde oldukça popüler hale gelen ve Maldivler’e benzerliğiyle dikkat çeken Akdeniz’in nadide adalarından Suluada’nın ziyaret edenleri cezbeden özelliklerini sizin için sıraladık.

Denizinin turkuaz rengiyle büyülüyor

Suluada bembeyaz kumu, pırıl pırıl denizi ve manzarasıyla ziyaretçileri büyülüyor. Turkuaza çalan tonlardaki suyu ile tatil severlerin uğrak noktalarından biri haline gelen Suluada, tropik havuzlara benzeyen görüntüsü ile de dikkat çekiyor.  



Birçok hayvan türüne ev sahipliği yapıyor

Güzelliğinin yanında birçok hayvan türüne ev sahipliği yapmasıyla da ünlenen Suluada’da fok balıkları, yunuslar, orfozlar ve su kuşları yaşıyor. Tüm bu canlılara ev sahipliği yapan adada, hayvanların da doğayı zenginleştirmesiyle birlikte ilginç görüntüler ortaya çıkıyor.  



Şifalı suyu ile dikkat çekiyor

Tarih boyunca değerli bir miras olarak anılan Suluada, aynı zamanda şifalı olduğuna inanılan bir bölge olarak karşımıza çıkıyor. Sağlık turizmi açısından büyük önem taşıyan ada, suyunun böbrek taşlarına iyi gelmesiyle de ünlenmiş durumda.  



Ulaşım deniz yoluyla sağlanıyor

Ulaşımı biraz zahmetli olsa da vardığınızda tanık olacağınız doğal güzelliklere kesinlikle değiyor. Adaya ulaşım yalnızca 15 km uzaklıkta bulunan Adrasan’dan deniz yoluyla sağlanıyor. Buradan hareket eden gezi tekneleriyle yapacağınız 45 dakikalık keyifli bir yolculuk sonrasında Suluada’ya ayak basıyorsunuz. 



2 adet plaj bulunuyor

Adaya sıklıkla tekne turları düzenleniyor. Turlar; Adrasan Deniz Feneri, Sazak Koyu, Ceneviz Koyu, Çoban Limanı, Kargıcak Koyu, Amerikan Koyu ve Fosforlu Mağara arasında gerçekleşiyor. Ayrıca adada denize girebileceğiniz iki farklı plaj bulunuyor.  



Kamp yapmak için izin gerekiyor

Adada yerleşim olmadığı için elektrik ve su bulunmuyor. Tam olarak doğa ile baş başa olacağınız bu adada elektrik ve su altyapısı olmadığı için otel ve pansiyon da yok. Adada kamp yapabilmek için Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığından izin almak gerekiyor. 



İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri