Türkiye’nin Çok Bilinmeyen Ama Güzellikleriyle Dikkat Çeken Gölleri

Paylaş
Ülkemizde, doğal güzellikleri ve sundukları büyüleyici manzaralar ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakan birçok göl var. Bulundukları bölge dışında çok fazla bilinmeyen ama her mevsimi ayrı güzellikler sunan bu göllerden birkaçını sizin için derledik.

Meke Krater Gölü / Konya

Konya’da bulunan Meke Krater Gölü, adını çevredeki Meke kuşlarından almıştır. 5 milyon yıl önce volkanik patlama ile oluşan krater zaman içinde suyla dolarak göl halini almıştır. Zamanla gölde oluşan ikinci patlama ile yeni bir çukur daha meydana gelmiştir. Deniz seviyesinden 981 metre yükseklikte olan Meke Krater Gölü, ülkemize uğrayan göçmen kuşların dinlendiği doğa harikası bir yerdir. 



Kovada Gölü Milli Parkı, Isparta

Kovada Gölü, Isparta’nın Eğirdir ve Sütçüler ilçeleri arasında bulunuyor. 7 metre derinliğe sahip Kovada Gölü, çevresinde yer alan antik kentlerle ve arkeolojik değere sahip kalıntılarıyla dikkat çekiyor. Yaban keçisi, porsuk, tavşan, tilki, pullu sazan gibi pek çok canlıya ev sahipliği yapan Kovada Gölü, yerli ve yabancı turistlerin severek geldiği yerler arasında. Şehirden uzaklaşmak isteyenlerin kendilerini doğanın huzur dolu kollarına bırakabilecekleri milli park; myrtus, kızılçam, meşe, defne ve daha birçok ağaç türüne ev sahipliği yapıyor. 



Seyfe Gölü, Kırşehir

Seyfe Gölü, Kırşehir’de bulunan tuzlu bir göldür. Gölün doğu kısmında pek çok küçük adacık yer alıyor. Göl çevresinde 187 farklı kuş türü bulunuyor. Aynı zamanda Seyfe Gölü’nde büyük bir flamingo topluluğu barınıyor. Sonbahar mevsiminde diğer kuş türleri gibi ördekler de göle gelerek yaşamlarını sürdürüyorlar. İlkbahar mevsiminde gölün doğusunda çamurcunlar, pelikanlar, kazlar, kılıç gagalar gibi pek çok canlı türüne rastlamak mümkün. Flamingoların göle akın ettiği zamanlarda Badıllı mahallesinden göl kenarına gelerek oluşan muhteşem görüntüyü izleyebilirsiniz. 



Eymir Gölü, Ankara

Başkent sınırları içerisinde bulunan Eymir Gölü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi yerleşkesinin içerisinde yer alıyor. Ortalama derinliği 3.80 metre olan olan gölün çevresinde sakarmeke, yeşilbaşlı ördek gibi kuş türlerine rastlamak mümkün. Gölün çevresinde piknik alanları, çeşitli kafe ve restoranlar bulunuyor. Kış aylarında soğuğun etkisiyle donan göl, ziyaretçilere oldukça etkileyici manzaralar sunuyor. 



İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri