Akdeniz’in Gizli Cenneti Salda Gölü

Paylaş
Ülkemizin her köşesi gezilmesi, görülmesi gereken güzelliklerle dolu. Bunlardan biri de Akdeniz bölgesi sınırları içinde yer alan Salda Gölü. Turkuaz rengindeki suyu ve sahip olduğu beyaz kumları ile Salda Gölü, herkesin hayranlık duyduğu Maldivler’e benzerliğiyle dikkat çekiyor. Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunan doğa harikası Salda Gölü sahip olduğu 185 metre derinlik ile Türkiye’nin en derin gölü olma özelliğini taşıyor. Ayrıca suların çekildiği zaman ortaya çıkan 7 beyaz ada, görsel bir şölen yaratıyor.



Mars’ın Özelliklerini Taşıyor


Salda Gölü sunduğu görsel şölenin yanında Mars’ın yüzeyine benzerliği ile de tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Kayaç oluşumları ve kumullarıyla Mars’ın jeolojik yapısına benzerliği dikkat çekiyor.



Gizli Cennet


Salda Gölü sahip olduğu eşsiz güzelliğe rağmen dağların arasında saklanmış olması sayesinde bakirliğini hala kaybetmedi. Denizli - Antalya karayolu üzerinden kolaylıkla ulaşım sağlanabilecek bir lokasyona sahip olmasına rağmen yol üzerinde yer almadığı için fazla bilinmiyor. Gölün çevresi turistik olmayan küçük köylerle çevrili. Genellikle yerel halk tarafından piknik alanı olarak da kullanılan Salda Gölü’nün etrafında küçük işletmeler de bulunuyor. Ayrıca kamp alanları ve göl manzaralı oteller konaklamalı turistler için farklı bir deneyim sunuyor. Göle bir gezi düzenlerseniz etrafında bisiklet ile de tur atabilirsiniz. Ayrıca kuş gözlemleri için de özel bir bölge olan Salda Gölü, farklı deneyimler yaşamak isteyenler için bir cazibe merkezi. Maldivler’i andıran turkuaz rengindeki berrak su, dalış yapanların da yeni keşfettiği bir adres. Yaz aylarında suya girmek isteyenler için gölün belirli yerlerinde plaj bulunuyor. Plaj dışındaki alanlarda suya girmek ise tehlikeli.



Beyazlığının Nedeni Magnezyum


Tektonik bir krater gölü olma özelliğini taşıyan Salda Gölü soda ve magnezyum açısından oldukça zengin. Sahip olduğu fazla magnezyum ve soda oranı aynı zamanda kumsalının beyaz renkte olmasını sağlıyor.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri