Kuzey Kutbu'nun Kalbi Grönland

Paylaş
Dünyanın en büyük adalarından biri olan ve yaklaşık olarak 2.2 milyon kilometrekarelik bir alana yayılan Grönland, yüzde 80’ni buzla kaplı bir yaşam alanı. Dünyanın en kuzey bölgesinde, Atlantik ile Arktik Okyanusları arasında mükemmel bir coğrafi konumda yer alan ada, sahip olduğu doğal güzellikleri ve zengin kültürel geçmişiyle masalsı bir yer. Bir doğa harikası olan Kuzey Işıkları’nın da izlenebildiği nadir yerlerden olan Grönland, sahip olduğu geniş coğrafya ile yılın farklı dönemlerinde ziyaretçilerine farklı seçenekler sunuyor.



Illulisat

Adayı ilk kez ziyaret edecekler için Illulisat, muhteşem bir başlangıç noktası. Arktik Daire’nin 250 km kuzeyinde ve Grönland’ın batı kıyısında bulunan Illulisat, 2004 yılında Unesco Dünya Mirası Listesi’ne dahil olmuştur. Kültürel yaşantısıyla dikkat çeken Illulisat’ta evlerin kapılarının sonuna kadar açık olması, buranın dünyanın en güvenli bölgelerinden biri olduğunu da gözler önüne seriyor. Esşiz doğası ile Illulisat adadaki ilk durağınız olabilir.



Qaqortoq

Yaklaşık 3.300 kişilik nüfusu ile Güney Grönland’ın en büyük, en güzel ve en renkli şehri olan Qaqortoq, aynı zamanda oldukça farklı bir coğrafyaya sahip. Dağlarla çevrili ve göz kamaştıran doğal bir limanı olan şehrin, renkli ahşap binaları ile otantik bir havası var. Bu otantik havayı yoğun şekilde hissebileceğiniz şirin meydanıyla da Qaqortoq, Gröland’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri.



Sisimiut

Grönland’ın orta batısında ve başkent Nuuk’un kuzeyinde yer alan Sisimiut, Davis Boğazı’nın kıyısında konumlanmış bir yer. Sonbaharın başında Kuzey Işıkları’nın yeşil ışığı tüm Grönland’ı ve özellikle Sisimiut’u tüm ihtişamıyla aydınlatmaya başlıyor. Bunun yanı sıra şehrin özenle korunmuş ve adanın tarihi-doğal yapısıyla ilgili bilgiler bulabileceğiniz Sisimiut Müzesi de Grönland’ta mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor.



Tasiilaq

Tasiilaq, Grönland’ın doğu kıyısının merkezinde yer alan ve limanı olan bir köy. Yöre halkının büyük bir çoğunluğu balıkçılık ve avcılıkla uğraşıyor. Doğu kıyısının en gelişmiş ve en kalabalık nüfuslu bölgesi olan Tasiilaq’ın bilinen en önemli değerlerinden biri ise helikopter sahasının olması. Bu sahadan havalanarak adanın tüm doğal güzelliklerini kuş bakışı görmek ve kayak, kızak ve balık tutma turlarına katılmak mümkün.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri