İstanbul’da Gezilebilecek Alternatif Müzeler

Paylaş
Eşsiz doğal güzelliklerini hemen her medeniyetin bıraktığı izlerle birleştiren İstanbul’da bugün herkesin ilgisini çekecek çok sayıda gezilecek mekan, yapılacak çok fazla aktivite var. Bunların arasında farklı konseptleriyle her yaştan insanı kendisine çekmeyi başaran alternatif müzeleri ilk sıralara koyabiliriz. İstanbul’da gezilecekler listesinde dikkat çekici bir konumda olan bu alternatif müzelerden birkaçına göz atmaya ne dersiniz?

Masumiyet Müzesi

Masumiyet Müzesi, Orhan Pamuk’un aynı isimle kaleme aldığı bir aşk romanından ilhamla kurduğu bir mekan. Orhan Pamuk’un romanıyla paralel olarak hayata geçirdiği müze, 2012 yılında kapılarını açtı. 1970’li yıllardan 2000’li yılların başına kadar geçen bir aşk hikayesi üzerine kurulu romanın müzesi de 7’den 77’ye herkesin ilgisini çekecek bir tasarımla oluşturuldu. Müzede romanda anlatılan kahramanların kullandığı, giydiği, işittiği, gördüğü, biriktirdiği, hayal ettiği şeyler dikkatle düzenlenmiş bir tasarımla sergileniyor. Romanı sevdiyseniz müzede karakterlerin eşyalarını satın alabileceğiniz küçük bir dükkan da mevcut.

https://tr.masumiyetmuzesi.org/
Çukurcuma Caddesi, Dalgıç Çıkmazı, 2, 34425, Beyoğlu, İstanbul
0 212 252 97 38



Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi

Kurucusu Nejat Çuhadaroğlu’nun koleksiyonerlikle başlayan hobisinin müzeciliğe kadar uzanması sonucu ortaya çıkan müze tarihe ışık tutuyor. 15. ile 20. yüzyıl arası Osmanlı dönemine ait askeri ve etnografik tarihi eserlerin sergilendiği müzede, ziyaretçiler aynı zamanda atölye ve akademi çalışmalarının da birer parçası olabiliyor. Akılda kalıcılığı sağlayan bir diğer önemli parçasını ise sergi alanında yer alan dioramalar ve mankenler oluşturuyor.

https://www.hisartmuseum.com/tr/
Hürriyet Mah. Cemil Bengü Cad. No: 21 34403 Çağlayan / İstanbul
0 212 296 98 04



İstanbul Oyuncak Müzesi

İstanbul Oyuncak Müzesi, şair ve yazar Sunay Akın tarafından kurulan ve 18. yüzyıldan günümüze kadar gelen oyuncakların sergilendiği bir müze. Oyuncak Müzesi hayatın oyun tarafını tatmak isteyenlere farklı bir alternatif sunuyor. Oyuncak denince akla sadece çocuklar geliyor ancak müzede her yaştan kişiyi kucaklayan aktiviteler mevcut.

https://www.istanbuloyuncakmuzesi.com/
Ömerpaşa Caddesi, Dr. Zeki Zeren Sokağı No:17 Göztepe / İstanbul
0 216 359 45 50 - 51



Çikolata Müzesi

Çikolata sevenlerin ayrılmak istemeyecekleri bir müze var şimdi karşınızda. Adımınızı atar atmaz kokusuyla baş döndürücü bir etki yaratan Çikolata Müzesi, yaş sınırı fark etmeksizin damak zevkine ve sanat algısına güvenen herkesin gözdesi olabilecek bir mekan. Müzede dünya sanatının başyapıtları, masal kahramanları, ünlü efsanelerin heykelleri çikolatadan hazırlanıyor. Birçok bölümden oluşan Çikolata Müzesi, farklı objelerin çikolatadan halleriyle daha da güzelleşiyor.

https://www.pelitcikolatamuzesi.com/
Koza Mahallesi 1678 Sk. No:19 (Sanayi Mahallesi Evren Sanayi Sitesi Akbatı A.V.M. Arkası) Esenyurt /İstanbul
0 0212 411 13 00



Hababam Sınıfı Müzesi

Yeşilçam denilince belki de akla ilk gelen film serisi Hababam Sınıfı. Aslında tamamen doğa gezisi yapmak adına yola çıkacağınız Adile Sultan Kasrı’nda, Hababam Sınıfı Müzesi sizi karşılayacak. Rıfat Ilgaz’ın kaleme aldığı muhteşem bir roman olan Hababam Sınıfı, usta yönetmen Ertem Eğilmez’in gözüyle sinemaseverlere sunuldu. Bu serilerin ana mekanı olan okul ise yakından gözlemlemek isteyenler için eşsiz bir müze olarak hizmet veriyor. Oldukça kısa süre zarfında kocaman bir tarihi kucaklamanızı sağlayacak müze, filmden kareler sunan poster ve afişlerle çevrili.

Altunizade Mahallesi, Tophanelioğlu Cd. No:19, 34662 Üsküdar/İstanbul
0 216 339 29 03


İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri