Gelecekte Adını Sıkça Duyacağımız Meslekler

Paylaş
Hızla gelişen bilgi teknolojilerinin beraberinde getirdiği dijital dönüşüm, iş hayatında birçok farklı mesleğin ortaya çıkmasını sağladı. Önümüzdeki dönemde isimlerini daha sık şekilde duyacağınız meslekleri sizin için derledik.

Beş Duyu Reklam Tasarımcılığı

Gelecekte, birtakım şeyleri deneyimleyerek ya da çağrışımlar yoluyla o nesnenin içerisinde olma güdüsü hissedilebilecek. Bu aşamada yapay zeka ile koku almak, hissetmek gibi duyusal kavramlar uzakta bulunanlara dahi iletilebilecek. Gelişen teknoloji ile sunulacak bu yaratıcı reklam ve tanıtımlar için beş duyu reklam tasarımcılığında önemli adımların atılması aslında sanılan kadar çok da uzak değil.



Giyilebilir Teknoloji Tasarımcılığı

Giyilebilir teknoloji ürünleri, aksesuar olarak kullanılabilen akıllı saatler ve bileklik gibi teknolojik aletlerin genel ismidir. Bir ürünün giyilebilir teknoloji ürünü olarak adlandırılması için topladığı verileri kablosuz bağlantı veya bluetooth üzerinden akıllı telefona aktarabilmesi gerekmektedir. Günlük hayata pratiklik katan bu ürünleri tasarlamak geleceğin en önemli mesleklerinden birisi olmaya aday.



Sanal Gerçeklik Programlayıcıları

Sanal Gerçeklik, kullanıcıların görme ve ses duyularını kullanarak dahil oldukları ve aksiyonları ile şekillendirdikleri sanal ortamlardır. Gelecekte çalışanlar için hazırlanacak eğitim programları ile sanal gerçeklik iş dünyasında da vazgeçilmezler arasında yer alacak.



Bilişim Hukuku Uzmanı

Dijitalleşme hayatımızı kolaylaştırırken kredi kartı bilgilerinin çalınması, sosyal medyada hakaret ve suçlama içeren mesajlara maruz kalınması gibi çeşitli problemleri de beraberinde getiriyor. Bu konularda gerekli önlemlerin alınması ve problemlerin çözümü için bilişim hukuku uzmanları çok önemli bir yere sahip olacak.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri