İş Hayatının Yazılı Olmayan Kuralları

Paylaş
İş yerleri değişse de iş hayatının yazılı olmayan kuralları genellikle aynı kalır. Bu kurallar, çalışanların iş hayatındaki başarılarını doğrudan etkiler. Sektör, şirket ya da alan fark etmeksizin geçerli olan iş hayatının yazılı olmayan kurallarının birkaçını sizin için derledik.

Desibeli Alçaltın

İş yerlerinde sizinle birlikte çalışan insanları rahatsız etmemeye özen gösterin ve bu konuda hassas olun. Özellikle masa başında ve sessiz bir ofiste çalışıyorsanız yüksek sesle telefonla konuşmamaya ve müzik dinlememeye dikkat edin.



Giyiminize Özen Gösterin

Her ne kadar sektörlere ve kıdemlere göre farklılık gösteren detaylar olsa da iş hayatına uygun giyinmenin en önemli iki şartı temiz ve özenli olmaktır. Ayrıca doğru giyinmeyi bir bütün olarak değerlendirip saçlarınıza ve aksesuarlarınıza da dikkat etmeniz çalışma arkadaşlarınızın ve yöneticilerinizin gözündeki imajınızı güçlendirecektir.



Selamlaşmayı Unutmayın

İşe gelirken ve işten ayrılırken çalışma arkadaşlarınıza selam vermeniz onlarla aranızdaki arkadaşlık bağını geliştirir. Tüm çalışanların stresli olduğu bir sabah iş yerine geldiğinizde herkese günaydın demeniz günün geri kalanının daha iyi geçmesini sağlayabilir.



Not Tutmayı Alışkanlık Haline Getirin

Tüm konuşmaları ve sizden istenenleri aklınızda tutmanız mümkün olmayabilir. Daha sonra ihtiyaç duyacağınız bilgileri mutlaka yazılı olarak kaydedin. Bu basit yöntem ile işlerinizi çok daha kolay ve verimli şekilde yapabilirsiniz.



Panik Yapmayın

Çok önemli bir konuda hata yapsanız bile panik yapmayın. Böyle durumlarda sergilediğiniz tutum iş hayatınızdaki başarınızı etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Soğukkanlı bir şekilde sorunun çözülebileceğini önce kendinize sonra da çevrenizdekilere kanıtlayın.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri