Dikkat Çekici Bir CV Nasıl Hazırlanır?

Paylaş
CV, Latince “Curriculum Vitae” sözcüğünün kısaltılmış hali. Curriculum Vitae, “hayatımın özeti” anlamına geliyor. Bir kişinin sahip olduğu tüm kişisel ve mesleki başarıların yer aldığı CV, bu yönüyle iş başvurularının ilk aşamasını temsil ediyor. Doğru hazırlanmış bir CV; mülakat aşamasına ulaşmanıza yardımcı oluyor. Bu nedenle, dikkat çekici bir CV sahibi olmak ve onu düzenli olarak güncellemek büyük önem taşıyor.

CV yazma

Bir CV içerisinde bulunması gerekli bilgiler neredeyse standart hale geldiği için, hemen her CV bir noktadan sonra diğerine benzemeye başlıyor. Araştırmalar, işverenlerin bir CV’yi değerlendirmek için 10 ila 15 saniye süre harcadığını gösteriyor. Burada unutulmaması gereken, CV’nizi okuyacak kişinin zamanının kısıtlı olduğunu akıldan çıkarmamak. Bu nedenle, kişisel ve mesleki başarılarınız ne kadar etkileyici olursa olsun, CV’niz her şeyden önce en fazla 2 A4 kâğıdı uzunluğunda olmalı. Buna ek olarak, yazı fontu ve paragraf yerleşimleri bakımından estetik görünmesi, dikkat çekmesini sağlıyor .

CV Okuma

Hazır CV Örnekleri Kullanmayın


Her ne kadar hazır CV örnekleri işinizi kolay bir hale getirse de, sizden başka yüzlerce, belki de binlerce insanın o örneği kullanıyor olabileceğini unutmamak gerekiyor. CV; size ve her iş başvurusuna özel hazırlanmalı. İçeriğinde herkesin verdiği standart bilgilere ek olarak, başvurduğunuz işe yönelik hazırlanmış bir kısmın bulunması size avantaj sağlıyor.

Bir CV’de, ilk olarak bakılan yer daima üst-orta kısımdır. İnsan gözü, bir kâğıda bakarken kendiliğinden bu kısıma odaklanır. Bu nedenle en önemli bilgileri bu bölüme yerleştirmeniz tavsiye ediliyor. Standart A4 kâğıt kullanmamak da, verebileceğimiz başka bir tavsiye. “Mektup kâğıdı” olarak bilinen kalın ve açık krem rengi kâğıtlar, görsel olarak CV’nizin dikkat çekmesini ve diğer başvuruların arasında fark edilmesini sağlar. Hobilerin yazıldığı kısma; kitap okuma – film izleme – müzik dinleme gibi pasif hobileri yazmamanızı tavsiye ederiz. Bir takım halinde yapılan hobiler (örneğin amatör futbol), işveren üzerinde daha olumlu bir etki uyandırır.

Hazır CV Örnekleri Kullanmayın
İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri