İnsan Kaynaklarının Mülakat Sırasında Adaylarda Aradığı 4 Özellik

Paylaş
İş görüşmelerindeki ilk izlenim, işe alımlarda ve iş ilişkilerinin sürdürülmesinde oldukça büyük bir öneme sahip. Mülakatı yapan kişi veya kişiler ile mülakata giren aday arasındaki iletişim, adayın dış görünüşü ve koşullar bu noktada kritik bir rol oynar. Sizler için insan kaynaklarının mülakat sırasında adaylarda aradığı 4 özelliği derledik.

Motivasyon

İş görüşmeleri sırasında takındığınız tutum ve yüksek enerji sizlere büyük avantaj sağlayacaktır. İK uzmanlarının karşısına duygusal zekâsı yüksek, yenilikleri takip eden ve motivasyonu yüksek bir aday olarak çıkmak sizi rakiplerinizin bir adım önüne taşıyacaktır.  



Etik değerler

Girdiğiniz mülakatlarda genel ahlak kurallarını ve meslek etik ilkelerini tam olarak benimsemiş ve bu ilkeleri iş yaşamınızın olmazsa olmazı haline getirmiş olmalısınız. Mülakat sırasında hem davranışlarınız hem de sorulara vereceğiniz yanıtlarla etik konusundaki görüşlerinizi karşı tarafa aktarabilirsiniz. Bu özelliğiniz sizleri rakiplerinizden ayırmakla kalmayacak aynı zamanda kariyerinize de önemli ölçüde etki edecektir.  



Takım çalışmasına yatkınlık

Takım arkadaşlarınız ile verimli çalışmanız, iyi ilişkiler kurmanız işverenler açısından oldukça önemlidir. Dolayısıyla İK uzmanları, takım çalışmasına olan yatkınlığınız için gerekli bilgi, beceri ve deneyiminiz olduğunu görmek ister.  



Farklı bakış açısı

İnsan kaynakları ile yapacağınız mülakatlarda öne çıkartmanız gereken bir diğer özelliğiniz ise olaylar karşısında diğer kişilerden farklı bir bakış açısıyla değerlendirebilme beceriniz olmalıdır. Sorumlu olduğunuz işleri farklı perspektiflerden değerlendirebiliyor ve yenilikçi çözümler üretebiliyor olmanız diğer adaylar arasında öne çıkmanızı sağlayabilir.  



İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri