Yöneticilerin Sahip Olması Gereken 5 Özellik

Paylaş
Kariyerinizin belirli aşamalarında ekip arkadaşlarınıza liderlik yapabilir, çeşitli kademelerde yönetici olarak çalışabilirsiniz. Kariyer basamaklarını çıkarken yöneticilerde bulunması gereken özelliklere gelin birlikte bakalım.

Çalışanlarınızı dinleyin

Yöneticiler çalışanları tarafından ulaşılabilir olmalıdır. Çalışanlarını yakından tanımalı, sorunlarıyla ilgilenmeli ve kariyer aşamalarında destek olmalıdır. Bu noktada iyi bir yönetici veya lider etkili bir iletişime sahip olmalı ve çalışanlarını dinlemelidir.  



Zamanınızı iyi yönetin

İş dünyasında zaman yönetimi oldukça basit gibi görünen ancak göründüğü kadar da kolay olmayan konular arasında yer alıyor. İyi bir yöneticide olmazsa olmaz özelliklerden biri de doğru zaman yönetimidir. Zamanınızı iyi yönetebilmek için, kısa ya da uzun vadeli işlerinizin listesini oluşturmalı ve bu listeye bağlı kalmalısınız. Aynı zamanda beklenmedik durumlar için zaman planlamanızda boş alan bırakmayı da ihmal etmemelisiniz.  



Doğru ve yeteri kadar geri bildirim verin

Yöneticiliğini yaptığınız ekip arkadaşlarınız iş performansları hakkında merak içinde olurlar. Bu noktada onlara belirli aralıklarla geri bildirim sağlamalısınız. Yöneticilerin ekiplerini bilgilendirmek, çalışanların motivasyonunu artırmak için kesinlikle geri bildirim vermeleri gerekir.  



Çalışanlarınıza iyi bir mentor olun

Mentorluk daha deneyimli ve daha bilgili bir kişinin daha az deneyimli kişiye rehberlik etmesi anlamına geliyor. Dolayısıyla her yöneticinin sahip olması gereken özelliklerden bir tanesi de çalışanlarına iyi bir mentor olabilmektir. Yöneticilerin çalışanlarını yakından tanıması ve çalışanlarının sahip oldukları potansiyeli fark ederek onlara başarılı bir şekilde rehberlik etmesi gerekir.  



Beden dilinizi etkili bir şekilde kullanın

Beden dili, jest ve mimik kullanımı etkili bir iletişimde sözün sınırlarını aşar. Bir yönetici olarak sadece çalışanlarınızın yanında ya da onlar ile olan iletişiminizde değil; bulunduğunuz her ortamda beden dilinizi etkin kullanmayı bilmeniz gerekir. Sözleriniz beden diliniz ile uymuyorsa anlattıklarınız karşı taraf için hiçbir anlam ifade etmeyecektir.  



İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri