İşinizi İyi Yaptığınızın 5 Kanıtı

Paylaş
Yaptığınız iş, hayata geçirdiğiniz projeler, kısacası başarılarınız her zaman beğeni ya da övgü ile değerlendirilmiyor olabilir. Ancak bu durum başarısız olduğunuz veya çabanızın görülmediği anlamına gelmiyor. Kimi zaman yöneticiniz veya iş arkadaşlarınız direkt olarak dile getirmese de işinizi iyi yaptığınızı gösteren ipuçları ile karşılaşabilirsiniz.

Daha çok geri bildirim alıyorsanız


Yapılan iş ne olursa olsun hemen herkes yaptığı işin görülmesini, sarf ettiği çabanın fark edilmesini ister. Eğer yaptığınız işle ilgili aldığınız geri bildirimler arttıysa ve siz de bu geri bildirimleri dikkate alıyor ve eksik yönlerinizi güçlendirmeye odaklanıyorsanız doğru yoldasınız.




Fikriniz soruluyorsa


Yeni projelerde, önemli gelişmelerde fikriniz alınıyor, düşünceleriniz merak ediliyorsa çevrenizdeki kişilerde ve üstlerinizde olumlu bir izlenim bıraktınız demektir. Unutmayın ki insanlar yalnızca fikirlerini değerli buldukları kişilerin görüşlerini bilmek ister.



Sorular için başvuru kaynağıysanız


Meslektaşlarınız işleriyle alakalı bir sorun yaşadıklarında soluğu sizin yanınızda alıyor; emin olamadıkları adımlarda ilk sizin kapınız çalınıyorsa bu durum işinizi iyi yaptığınızın bir diğer kanıtıdır. İş hayatında bu tarz durumlar yaptığınız işle ilgili çevrenizdeki insanların güvenini kazandığınızı, hem bilginiz hem de becerinizle iyi bir başvuru kaynağı olduğunuzu gösterir.



İlk sizin kapınız çalınıyorsa


Yöneticinizin, “Bunu benim için halledebilir misin?” sorusunu haftada birkaç kez duyuyorsanız ve yöneticiniz bir şeye ihtiyaç duyduğunda ilk size geliyorsa, bu durum onun takdirini ve güvenini kazandığınızı; iyi bir ekip üyesi olup başarılı bir iş çıkardığınızı işaret eder.



Şirketinizi temsil etmeniz isteniyorsa


İşvereniniz adına konuşma yapmanız, toplantılara katılmanız veya şirketinizi temsil etmeniz isteniyorsa ve bu tarz talepler tekrarlanıyorsa, bu durum iltifatın çok daha ötesinde bir şeyi, o iş yeri için taşıdığınız değeri ifade ediyor demektir.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri