İş Yerinde Stresi Azaltmanın Yolları

Paylaş
Modern çağın gerçeği olarak görülen stres, hem özel hayatımızda hem de günümüzün büyük bir kısmını geçirdiğimiz iş ortamlarında karşımıza çıkabiliyor. Yoğun tempo, uzun mesai saatleri, ortamdan kaynaklanan bir huzursuzluk iş yerinde stresin kaynaklarından bazıları. İş yerinde stresi azaltmanın yolları ise aslında çok basit. İşte, birkaç tavsiye!

Stresinizin kaynağını bulun


Stresle başa çıkabilmek için stresin kaynağını bulmak çok önemli. Stresli olduğunuzdan emin olduktan sonra stresin kaynağını düşünün. Ve o kaynağı alt etmenin yollarını araştırın.



Kısa yürüyüşler yapın


Koltuğunuzdan kalkın ve odanızın ya da ofisinizin etrafında yürüyüş yapın. Böylece kan akışınız düzene girer, bacak ve sırt kaslarınız gevşer.



Ofiste arkadaş edinin


Öğle yemeği molasında tek başına olmak yerine arkadaşınızla yemek yediğinizde yaşadığınız stresi konuşarak ferahlayabilirsiniz. Arkadaşınızla kaygılarınızı paylaşabilir ya da arkadaşınızın anlattıklarını dinleyerek kafanızı dağıtabilirsiniz.



Zaman yönetimine dikkat


Bir listeniz olsun. Ve bu liste hem yapmanız gerekenleri hem de önceliklerinizi içersin. Bu şekilde nerede “evet”, nerede “hayır” demeniz gerektiğini de çok daha rahat hatırlayabilirsiniz.



Müzik dinleyin


3 dakika uzunluğunda bir şarkı tüm gün süren bir ferahlama hissi verebilir. İşe kısa bir ara verin ve sevdiğiniz bir şarkıyı dinleyin.



Gülümseyin


Gülmenin stresi azalttığı bilimsel bir gerçek. Çevrenizdeki insanlara gülümserken, kendiniz de farketmeden mutlu olursunuz. Ama zorla gülümsemeyin, içinizden gelsin.



İyi uyuyun


Uykusuzluk stresin başlıca kaynaklarından. Uyku düzeninizi şekillendirerek kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Bu şekilde işteki konsantrasyonunuz da artacaktır.



Bir fotoğrafa ya da resme bakın


Sizin için özel bir yerin ya da sevdiğiniz bir kişinin resmine bakmak sizi uzaklara götürür. İş stresinizi hafifletir. Bu nedenle masanızda ya da bilgisayarınızın ekranında sevdiğiniz birinin ya da en sevdiğiniz bir yerin resmini bulundurun.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri