Dünyaca Ünlü 4 Yemek Müzesi

Paylaş
Çoğu insan yeni yerler görmenin yanında yeni tatlar keşfetmeyi de ister. Bir ülkenin kültürünü yakından tanımanın en kolay yollarından biri de müzelerini gezmek ve yemek kültürünü tanımaktır. Merak edenler için dünyanın en ünlü 5 yemek müzesini sizler için sıraladık.

Berlin, Almanya / Sosis Müzesi (Currywurst)

Almanlar, tüm dünyada sosise olan düşkünlükleriyle tanınıyor. Berlin’de 2009 yılında kapıları açılan Sosis Müzesi 650 metrekarelik alanı ve çeşitli etkinlikleriyle ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Müzede en fazla ilgi gören etkinlik ise kırmızı bir sos izi tarafından yönlendirilen ziyaretçilerin, 1940’lı yılların sonunda körili sosisi icat ettiği söylenen Herta Heuwer’le tanışıyor olması. 



Brugge, Belçika / Patates Kızartması Müzesi (Frietmuseum)

Patates kızartmasının Belçika menşei olduğunu düşündüğümüzde bu müzenin varlığı daha da anlamlı oluyor. Tarihi obje ve hikayeleştirilmiş senaryolarla patates kızartmasının geçmişine çıktığınız yolculuğun sonunda, hayır diyemeyeceğiniz büyük boy patates kızartması da sizleri bekliyor. Müzede toprağa ekilen patateslerin, sofralara inen öyküsüne dair birçok bilgilendirici ve eğlenceli içerikler ile görseller de bulunuyor. 



Alkmaar, Hollanda / Hollanda Peynir Müzesi

Dünyada peynir denilince akla gelen ülkelerin başında yer alan Hollanda’da bulunan Peynir Müzesi, dünyanın en ilginç müzelerinden biri. Müze içerisinde eski zamanlara ait ilkel peynir yapım metotları ve dijital yöntemler ile üretim metotları karşılaştırılarak ziyaretçilere sunuluyor. 2005 yılında kurulan Peynir Müzesi’nde meşhur Edammer ve Gouda peynirleri hakkında da detaylı bilgiler ziyaretçilere sunuluyor. 



Yokohama, Japonya / Noodle Müzesi

Hızlı ve pratik yemeklerin başında gelen noodle, artık birçok kişi için vazgeçilmez bir tat haline geldi. Japonya’da çok popüler olan noodle’ın müzesinin olmaması düşünülemezdi. Yokohama’da bulunan noodle müzesini gezerken çok çeşitli aroma ve çeşnili noodle’ları görünce çok şaşıracaksınız. 



İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri